Hoe Linktree te gebruiken om links naar Instagram toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Linktree te gebruiken om links naar Instagram toe te voegen
Hoe Linktree te gebruiken om links naar Instagram toe te voegen
Anonim

Linktree is een tool voor bestemmingspagina's voor sociale media waarmee gebruikers hun weblinks kunnen weergeven. Linktree is populair op Instagram, waar gebruikers hun Linktree-link toevoegen aan het websiteveld op hun profielpagina. Hier leest u hoe u Linktree kunt gebruiken en hoe u Linktree aan uw Instagram kunt toevoegen.

Image
Image

Waar wordt Linktree voor gebruikt?

Op Instagram kun je alleen naar iets linken door een websitelink in je bio toe te voegen. Je mag maar één link toevoegen. Linktree lost dit probleem op door Instagram-gebruikers een plek te geven om meerdere links weer te geven om volgers aan te trekken.

Je wilt bijvoorbeeld een link naar je blog, je YouTube-kanaal, je Etsy-winkel, je nieuwste boek op Amazon of je Facebook-pagina. In plaats van slechts één van die links te kiezen om op te nemen in het websiteveld van uw profiel, voegt u een Linktree-pagina toe die al deze links bevat. Op deze manier kunnen volgers kiezen welke ze willen bezoeken.

Linktree heeft een gratis versie met basisthema's, statistieken en de mogelijkheid om onbeperkte links toe te voegen. Een maandelijks betaalde laag van $ 6 voegt meer aanpasbaarheid en functies toe, waaronder de mogelijkheid om het Linktree-logo te verwijderen.

Hoe een Linktree-pagina te bouwen

Zo ga je aan de slag met Linktree:

  1. Navigeer naar Linktree in een webbrowser en selecteer Gratis aanmelden of Gratis aan de slag.

    Image
    Image
  2. Voer uw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer vervolgens Registreren.

    Image
    Image
  3. Voer uw naam in, selecteer ten minste drie categorieën die uw links het beste beschrijven, controleer de Captcha en selecteer vervolgens Save Details.

    Image
    Image
  4. Selecteer Continue with Free om te kiezen voor het gratis Linktree-abonnement, of selecteer Make Me a Linktree Pro als je het betaalde niveau wilt.

    Image
    Image
  5. Linktree stuurt je een verificatielink in een e-mailbericht. Selecteer Doorgaan na het verifiëren van uw e-mail.

    Image
    Image
  6. Selecteer Add New Link en voer vervolgens een titel en de link in. De link wordt weergegeven in de previewer aan de rechterkant. Herhaal deze stap om zoveel links toe te voegen als u wilt.

    Image
    Image

    Schakel de link naar off als u deze wilt verbergen voor uw live-pagina.

  7. Als je links opnieuw wilt ordenen, selecteer je de drie grijze stippen aan de linkerkant en sleep je de link op zijn plaats. Om een link te verwijderen, selecteer het prullenbak icoon.

    Image
    Image
  8. Om je Linktree-pagina aan te passen, selecteer Instellingen in het menu bovenaan.

    Image
    Image
  9. Schakel een banner in om antiracisme te ondersteunen, of voeg een gevoelige materiële waarschuwing toe. Als je Linktree Pro hebt, kun je ook e-mail- en sms-aanmeldingsfunctionaliteit toevoegen.

    Image
    Image
  10. Selecteer Appearance om het uiterlijk van uw bestemmingspagina te wijzigen.

    Image
    Image
  11. Voeg een profielafbeelding toe en selecteer een thema. Als je Linktree Pro hebt, scroll dan naar beneden om je landingspagina verder aan te passen.

    Image
    Image
  12. Als u klaar bent, selecteert u Share en kiest u vervolgens ofwel Kopieer mijn Linktree-URL of Download mijn Linktree QR code.

    Image
    Image

    De link van uw Linktree-pagina is https://linktr.ee/ gebruikersnaam, waarbij gebruikersnaam de gebruikersnaam is die u hebt gekozen toen u uw account instelde.

  13. Wanneer gebruikers op uw bestemmingspagina aankomen, zien ze zoiets als dit:

    Image
    Image
  14. Selecteer op elk gewenst moment Lifetime Analytics om de klikken te zien die u ontvangt.

    Image
    Image

    Pro-gebruikers hebben toegang tot aanvullende analyses.

Voeg je Linktree-link toe aan je Instagram-bio

Na het maken van je Linktree-bestemmingspagina, voeg je je Linktree-link toe aan je Instagram-bio.

  1. Start de Instagram-app en selecteer het profile-pictogram in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op Profiel bewerken.
  3. Voer naast Website uw Linktree-link in en tik vervolgens op Gereed. Je hebt je Linktree-link toegevoegd aan je Instagram-profiel.

    Image
    Image

Het probleem met Linktree

In juli 2018, in een poging om duistere apps van derden aan te pakken, markeerde Instagram ten onrechte alle Linktree-links als spam. Deze fout is gecorrigeerd en zal waarschijnlijk niet meer voorkomen. Er is echter altijd een risico om waardevolle leads te verliezen als Linktree opnieuw uitv alt.

Aanbevolen: