Google pusht kritieke beveiligingspatch voor Chrome

Google pusht kritieke beveiligingspatch voor Chrome
Google pusht kritieke beveiligingspatch voor Chrome
Anonim

Als een van 's werelds meest populaire webbrowsers, is Google Chrome geen onbekende voor hackers die proberen kwetsbaarheden in de code te misbruiken, en het lijkt erop dat ze er zojuist nog een hebben gevonden.

Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat Chrome het slachtoffer is geworden van een zero-day-aanval, wat betekent dat hackers hebben geprofiteerd van een beveiligingsfout voordat een fix kon worden vrijgegeven, zoals gerapporteerd door een officiële beveiligingswaarschuwing.

Image
Image

Het slechte nieuws? Dit is extreem gevaarlijk voor alle Chrome-gebruikers en heeft gevolgen voor Windows-, Mac- en Linux-browsers. Het goede nieuws? Google introduceert vanaf vandaag een beveiligingspatch.

Het bedrijf heeft Chrome 96.0.4664.110 wereldwijd uitgebracht in het Stable Desktop-kanaal, dus controleer je instellingen om te zien of het beschikbaar is. De meest recente update pakt het bovengenoemde kritieke beveiligingsrisico en verschillende kleinere, maar nog steeds gevaarlijke bedreigingen aan.

Een volledige lijst met wijzigingen in de build is beschikbaar. Het is ook belangrijk op te merken dat Google schreef: "Toegang tot bugdetails en links kan beperkt worden gehouden totdat een meerderheid van de gebruikers is bijgewerkt met een oplossing." Dit is om te voorkomen dat aanvullende informatie wordt misbruikt door slechte acteurs.

Het kan een week of twee duren voordat de update wordt uitgerold naar alle Google Chrome-gebruikers wereldwijd. Dit is de 16e zero-day patch die dit jaar is uitgebracht.

Aanbevolen: