TikTok pusht livestreams met een reeks nieuwe tools

TikTok pusht livestreams met een reeks nieuwe tools
TikTok pusht livestreams met een reeks nieuwe tools
Anonim

TikTok wil dat meer gebruikers live streamen en streams bekijken, dus rolt het een aantal functies uit om te helpen met zichtbaarheid, interactie met het publiek en, belangrijker nog, chatmoderatie.

Onder verwijzing naar een toename van livestreaming op het platform, moedigt TikTok er nog meer van aan met een reeks nieuwe tools die gepland zijn om 'in de komende weken' uit te rollen. Veel van deze functies hebben betrekking op het verbinden met je publiek (of met een maker, als je het publiek bent), maar de grootste focus ligt op het omgaan met schadelijke inhoud.

Image
Image

Go LIVE Together laat twee makers streamen… nou ja, samen, terwijl Picture-in-Picture iOS- en Android-kijkers hun video laten draaien terwijl ze de livechat checken. Top LIVE's maken het gemakkelijker om de gewenste streams te vinden op je Voor jou- en Volgen-pagina's, en Live Q&A maakt het gemakkelijker om vragen van je publiek te markeren en te beantwoorden.

Het belangrijkste is dat de nieuwe LIVE-functies van TikTok tools bevatten waarmee videomakers ongepaste inhoud in hun chatrooms kunnen modereren. De meest tandeloze functie, Overweeg voordat je commentaar geeft, zal een tekstvak openen om een commentator te laten weten dat wat ze gaan zeggen misschien kwetsend is (maar zal ze niet echt stoppen).

Een veel betere toevoeging is Help voor hosts, waarmee je iemand vooraf kunt selecteren voordat de stream als moderator optreedt, zodat je problematische opmerkingen niet alleen hoeft aan te pakken.

Image
Image

Je kunt de chat ook helemaal uitschakelen als je wilt, of zoekwoordfilters gebruiken om reacties automatisch te blokkeren met maximaal 200 termen die je vooraf hebt ingesteld. De lijst kan indien nodig ook direct tijdens de stream worden bijgewerkt.

Ten slotte voegt TikTok ook een optie toe voor hosts en moderators om schadelijke opmerkingen te verwijderen en kijkers die problemen veroorzaken te dempen.

Aanbevolen: