Hoe de Photoshop Clone Stamp Tool te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Photoshop Clone Stamp Tool te gebruiken
Hoe de Photoshop Clone Stamp Tool te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer en houd het rubber stamp pictogram > selecteer Clone Stamp Tool.
  • Verplaats de cursor naar een gebied om te kopiëren. Alt+klik (Windows) of Option+klik (Mac) om het gebied te kopiëren.
  • Verplaats de cursor naar de plaats waar u de kopie wilt plaatsen. Selecteer één keer om de gekopieerde afbeelding toe te passen.

Tnis-artikel legt uit hoe je het Photoshop Clone Stamp Tool gebruikt om een gebied van een afbeelding naar een ander gebied van dezelfde afbeelding te kopiëren. Instructies zijn van toepassing op Photoshop CC 2022 tot en met CC 2019 voor Windows en Mac.

Hoe gebruik je de Clone Stamp Tool in Photoshop

De Photoshop Clone Stamp-tool kopieert een gebied van een afbeelding naar een ander gebied van een afbeelding. Fotografen en ontwerpers gebruiken vaak het gereedschap Kloonstempel om ongewenste elementen van een foto te verwijderen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onvolkomenheden op het gezicht van mensen te bedekken door van een ander deel van de huid te kopiëren, of om bomen te verwijderen van een uitzicht op de bergen door delen van de lucht eroverheen te kopiëren.

Open een afbeelding in Photoshop. Om het gereedschap Kloonstempel te gebruiken, houdt u het pictogram rubberstempel in de gereedschapskist ingedrukt en selecteert u Kloonstempelgereedschap in het vervolgmenu. U kunt de penseelgrootte en -vorm, dekking, stroom en overvloeimodi aanpassen in de balk met gereedschapsopties bovenaan de werkruimte.

Image
Image

Als u een exact gebied wilt kopiëren, laat u de dekkings-, stroom- en overvloeimodus op hun standaardinstellingen. Naarmate u de tool vaker gebruikt, zult u merken dat u deze instellingen aanpast. Als u bijvoorbeeld het gezicht van een persoon retoucheert, zorgt een dekking van 20 procent of lager ervoor dat de huid lichtjes wordt vermengd tot een egale teint. Mogelijk moet je het vaker klonen, maar het effect is vloeiender.

Door het vakje naast Aligned in de balk met gereedschapsopties aan te vinken, volgt het doel de beweging van uw cursor terwijl u retoucheert. Dit is vaak wenselijk omdat het meerdere punten voor het doel gebruikt. Om het doel stationair te laten blijven, schakelt u het vakje Aligned in de gereedschapsopties uit.

Image
Image

Je kunt de penseelgrootte en -vorm snel wijzigen door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken.

Afbeeldingen retoucheren met het gereedschap Kloonstempel

Met het Kloonstempelgereedschap geselecteerd, beweegt u uw muis naar het gebied dat u wilt dupliceren en Alt+ klik (Windows) of Option+ click (Mac) op de exacte plek waarvandaan u wilt beginnen met kopiëren.

Om bijvoorbeeld het hart van de vinger van de vrouw te verwijderen, Alt+ klik (Windows) of Option + klik (Mac) op een gelijkgekleurd gebied op een andere vinger. Klik vervolgens op het gereedschap Kloonstempel en sleep het over het hart, schilderend met pixels uit het gebied dat u eerder hebt geselecteerd. U kunt de wijzigingen zien zodra ze zich voordoen. Als de maatinstelling te groot of te klein is, past u deze aan in de gereedschapsopties bovenaan het scherm.

Image
Image

Wat doet de Clone Stamp Tool?

Als je een deel van een afbeelding probeerde te bedekken met het penseel, zou het gebied vlak zijn en alle dimensie, toon en schaduw missen. Zo zou het geschilderde gebied merkbaar zijn voor de kijker. Adobe heeft de tool Kloonstempel ontwikkeld om subtielere beeldbewerking mogelijk te maken.

Digitale foto's bestaan uit kleine pixels. Het gereedschap Kloonstempel schildert met pixels die zijn gekopieerd van het ene deel van een afbeelding over een ander deel. Het resultaat is dat het geretoucheerde gebied naadloos overgaat in de rest van de afbeelding. Andere Photoshop-tools, waaronder de Pattern Stamp, Healing Brush en Patch-tool, zijn allemaal afgeleid van de Clone Stamp, dus als je weet hoe je er een moet gebruiken, kun je ze allemaal gebruiken.

Aanbevolen: