Hoe de magnetische lasso-tool te gebruiken in Adobe Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe de magnetische lasso-tool te gebruiken in Adobe Photoshop
Hoe de magnetische lasso-tool te gebruiken in Adobe Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Extra en selecteer de Magnetic Lasso Tool. Druk op Caps Lock om van de standaard lassocursor naar een precisiecursor te gaan.
  • Gereedschapsopties zijn onder meer Doezelaar, Breedte, Contrast en Frequentie.
  • Zoek een rand om mee te slepen. Klik om de magnetische lasso-tool in te schakelen. Beweeg langs de rand van het object om het te selecteren. Klik om de selectie te voltooien.

Het gereedschap Magnetische lasso in Photoshop 5 en later is een van die gereedschappen die regelmatig over het hoofd wordt gezien bij het maken van een selectie. Dat is echter een vergissing, want je kunt er geweldige dingen mee doen als je eenmaal begrijpt hoe het werkt.

Hoe de Adobe Photoshop magnetische lasso-tool te gebruiken

Als de selectie die u wilt maken randen heeft die sterk contrasteren met de pixels eromheen, is de magnetische lasso-tool handig. Zo gebruik je het.

  1. Trek de afbeelding die u wilt wijzigen omhoog in Photoshop.
  2. Selecteer het gereedschap Magnetische lasso in het menu Extra. Het staat in een menu met de standaard en veelhoekige lasso's.

    U kunt ook het toetsenbordcommando gebruiken – Shift-L – om door de drie tools te bladeren.

    Image
    Image
  3. Druk op Caps Lock om van de standaard lassocursor te veranderen in een precisiecursor, wat een cirkel is met een +-teken in het midden.

  4. Zodra u de magnetische lasso hebt geselecteerd, veranderen de gereedschapsopties. Ze zijn:

    • Feather: De waarde is de afstand die het vignet of de wazige rand van de selectie zal uitstrekken vanaf de rand van de selectie. Zo verzacht je de rand van een selectie. Als dit nieuw voor u is, probeer dan de waarde tussen 0 en 5 te houden.
    • Width: Dit is de breedte van de cirkel wanneer de Caps Lock-toets wordt ingedrukt. U kunt het groter of kleiner maken door op de [of] toetsente drukken. Houd er rekening mee dat dit geen borstel is. Het enige dat u doet, is het gebied voor randdetectie vergroten.
    • Contrast: De breedte van de cirkel bepa alt waar Photoshop randen vindt. Deze instelling bepa alt hoeveel verschil er moet zijn in de kleur- en contrastwaarden tussen het object en de achtergrond. Om de contrastwaarde te veranderen on the fly druk op de punttoets (.) om het contrast te verhogen en de kommatoets (,) om het contrast te verlagen.
    • Frequentie: Terwijl u langs de randen sleept, laat de lasso ankerpunten vallen. Deze waarde bepa alt de afstand ertussen.
    Image
    Image
  5. Zodra je je opties hebt bepaald, zoek je een rand om mee te slepen en maak je je selectie. Klik om het gereedschap Magnetische lasso in te schakelen en verplaats het vervolgens langs de rand van het object dat u wilt selecteren. Terwijl u uw muis beweegt, plaatst Photoshop automatisch ankerpunten (in de vorm van vierkanten) langs het pad dat u volgt.

    Image
    Image
  6. Blijf het pad volgen totdat je terugkomt bij waar je de rand begon te volgen. Wanneer je het punt bereikt waarop je oorspronkelijk hebt geklikt, krijgt de cursor een kleine cirkel in de rechterbenedenhoek om aan te geven dat de lus voltooid is.

    Klik om de selectie te voltooien, en de afbeelding krijgt een stippellijn over het pad dat je hebt gevolgd.

    Je hoeft niet helemaal om het object heen te gaan dat je selecteert; dubbelklik op een willekeurig punt om Photoshop de selectie te laten sluiten met een rechte lijn tussen uw startpunt en de plek waarop u hebt geklikt. Dit kan echter niet resulteren in een volledige selectie.

    Image
    Image
  7. Nu kun je de selectie behandelen zoals je elke andere zou doen. Sommige opties zijn verplaatsen, invullen, een lijn toevoegen rond de geselecteerde rand of kopiëren.

Bottom Line

In tegenstelling tot de gewone lasso, die u gebruikt om uit de vrije hand selecties te maken van een gebied van een afbeelding, maakt de magnetische lasso selecties op basis van randen en levert een relatief nauwkeurige - 80 tot 90 procent nauwkeurige - selectie. De tool selecteert de randen van een object terwijl u de muis beweegt door de veranderingen in helderheid en kleurwaarden tussen het object en de achtergrond te vinden. Terwijl het die randen vindt, geeft het een omtrek aan de rand weer en klikt het als een magneet erop vast.

Correcte selecties gemaakt door de Adobe Photoshop Magnetics Lasso Tool

Met de magnetische lasso zijn er een paar manieren om fouten te corrigeren. Ze omvatten:

  • Een ankerpunt toevoegen: Klik met de muis om nog een punt toe te voegen als de magnetische lasso geen gewenste plek bevat.
  • Verwijder een ankerpunt: Druk op de Delete of Backspace toets om de laatste anker dat Photoshop heeft neergezet.
  • Schakelen tussen lasso-hulpmiddelen: Druk op de Option/Alt-toets en klik op de rand. Als u doorgaat met slepen, schakelt u automatisch over. Als u de muis loslaat nadat u op de rand hebt geklikt, schakelt u over naar de tool Polygon Lasso. Als u de Option/Alt-toets loslaat nadat u van gereedschap hebt gewisseld, keert u terug naar de magnetische lasso.
  • Gebieden aftrekken: U hebt de rand van een donut geselecteerd, maar u moet het donutgat uit de selectie verwijderen. Je hebt een aantal keuzes om deze taak te volbrengen. De eerste is om de Option/Alt-toets ingedrukt te houden en rond het gat te slepen. Dit schakelt over naar de Aftrekken van Selectie modus. U weet dat u zich in deze modus bevindt wanneer een minteken (-) in de cursor verschijnt. De tweede methode is om de Mode te selecteren in de Tool Options en dan met de muis rond de rand van het te verwijderen gebied te klikken. Zorg ervoor dat u de selectie sluit.
  • Toevoegen aan selecties: Schakel over naar de modus Toevoegen aan selectie door erop te klikken in de Optionswerkbalk. Klik rond de rand om toe te voegen en sluit de selectie.

Aanbevolen: