ASP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ASP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ASP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de. ASP-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Active Server Page-bestand, een ASP. NET-webpagina die wordt geleverd door een Microsoft IIS-server. De server verwerkt scripts in het bestand en genereert vervolgens HTML om de pagina in de browser weer te geven.

Deze bestanden worden ook wel klassieke ASP-bestanden genoemd en gebruiken normaal gesproken de VBScript-taal. Nieuwere ASP. NET-pagina's worden opgeslagen met de ASPX-bestandsextensie en zijn vaak geschreven in C.

Een gebruikelijke plaats waar u ". ASP" zou kunnen zien, is helemaal aan het einde van een URL die verwijst naar een ASP. NET-webpagina, of wanneer uw browser u per ongeluk een ASP-bestand stuurt in plaats van het eigenlijke bestand je probeerde te downloaden.

Andere bestandsindelingen gebruiken dezelfde bestandsextensie, zoals Adobe Color Separation Setup, maar die indeling is mogelijk verouderd en irrelevant met nieuwere programmaversies. Deze bestanden bevatten kleuropties (zoals scheidingstype, inktlimiet en kleurtypes) die worden gebruikt bij het exporteren of afdrukken van een document.

Image
Image

Gedownloade ASP-bestanden openen

Als je een ASP-bestand kreeg toen je iets anders probeerde te downloaden (vaak een PDF), dan is de kans groot dat de server het bestand gewoon niet de juiste naam heeft gegeven.

Misschien probeerde u een bankafschrift te downloaden en in plaats van het te openen in uw PDF-viewer, wordt het geopend met een teksteditor of weet uw computer niet hoe het het moet bekijken.

In dit specifieke geval heeft de server ". PDF" niet aan het einde van de bestandsnaam toegevoegd, maar in plaats daarvan ". ASP" gebruikt, hoewel het eigenlijke bestandsformaat PDF is. De eenvoudigste oplossing hier is om het bestand gewoon zelf te hernoemen, door de laatste drie letters na de punt te wissen en. PDF in te voeren (bijv. statement.asp naar statement.pdf)

Dit naamgevingsschema is niet hoe je het ene bestandsformaat daadwerkelijk naar het andere converteert, maar het is hier volledig acceptabel, omdat het bestand echt een PDF is maar gewoon niet de juiste naam kreeg. Je voltooit net de stap van het hernoemen die de server niet zelf heeft gedaan.

Hoe andere ASP-bestanden te openen

Active Server Page-bestanden die eindigen op. ASP zijn tekstbestanden, wat betekent dat ze volledig leesbaar (en bewerkbaar) zijn in een teksteditor zoals Notepad++, Brackets of Sublime Text. Enkele alternatieve ASP-editors zijn Microsoft Visual Studio en Adobe Dreamweaver.

Een URL die eindigt op. ASP, zoals de onderstaande, betekent alleen dat de pagina in het ASP. NET-framework draait. Uw webbrowser doet al het werk om deze weer te geven:


https://www.w3schools.com/asp/asp_introduction.asp

Aangezien ASP-bestanden moeten worden geparseerd voordat ze naar een webbrowser worden verzonden, zal het openen van een lokaal ASP-bestand in een browser u alleen de tekstversie tonen en de HTML-pagina niet echt weergeven. Daarvoor moet u Microsoft IIS gebruiken en de pagina openen als localhost.

U kunt ASP-bestanden maken van een leeg document door gewoon de bestandsextensie aan het einde van het bestand toe te voegen. Dit werkt ook voor het converteren van HTML naar ASP - hernoem de extensie van. HTML naar. ASP.

Adobe Color Separation Setup-bestanden werken met Adobe-programma's zoals Acrobat, Illustrator en Photoshop.

Hoe ASP-bestanden te converteren

Active Server Page-bestanden kunnen worden geconverteerd naar andere formaten, maar dit zou betekenen dat het bestand niet meer werkt zoals het bedoeld was. Dit komt omdat de server die het bestand uitgeeft, het in het juiste formaat moet hebben om pagina's correct weer te geven.

Als u bijvoorbeeld ASP opslaat in HTML of PDF, wordt het bestand geopend in een webbrowser of PDF-lezer, maar het zou ook niet werken als een Active Server Page-bestand als het op de webserver zou worden gebruikt.

Als u een ASP-bestand moet converteren, kunt u Visual Studio of Dreamweaver gebruiken. Met deze programma's kun je ASP converteren naar formaten zoals HTML, ASPX, VBS, ASMX, JS, SRF en meer.

Deze online ASP naar PHP-converter kan die conversie uitvoeren als het bestand in het PHP-formaat moet zijn.

Meer informatie

. ASP lijkt sterk op andere extensies die niets te maken hebben met de formaten die op deze pagina worden genoemd, en dus niet kunnen worden geopend met dezelfde programma's die hierboven zijn gelinkt.

APS lijkt bijvoorbeeld op deze bestandsextensie, maar het zijn eigenlijk Greeting Card Studio Project-bestanden die zijn gemaakt en gebruikt door Greeting Card Studio. Hetzelfde concept is van toepassing op andere, zoals ALP.

Sommige technologietermen worden afgekort als ASP, maar ze zijn niet gerelateerd aan een van de formaten op deze pagina. Applicatieserviceprovider, analoge signaalverwerking, ATM-switchprocessor, adresseerbare scanpoort, geavanceerd systeemplatform en automatische snelheidspoort zijn enkele voorbeelden.

Aanbevolen: