Hoe te tekenen op Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe te tekenen op Google Docs
Hoe te tekenen op Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Open een document in Google Docs. Plaats de cursor waar u de tekening wilt laten verschijnen.
  • Select Invoegen > Tekening. Kies Nieuw om het tekenvenster te openen.
  • Kies een tekeningtype uit het Actions menu. Opties zijn onder meer woordkunst, vormen, pijlen, toelichtingen en vergelijkingen.

Dit artikel legt uit hoe je kunt tekenen in Google Documenten. Het bevat ook informatie over het invoegen van een tekening met Google Tekeningen.

Hoe te tekenen op Google Docs

Hoe te tekenen in Google Documenten is niet meteen duidelijk, maar het is een functie die u kunt gebruiken om vormen, woordkunst, diagrammen en meer toe te voegen. Als dat niet genoeg kracht voor je is, kun je ook de Google Tekeningen-app gebruiken, die meer functies biedt. Beide methoden werken om uw Google Docs te illustreren.

De gemakkelijkste manier om te tekenen in Google Docs is door de functie Drawing te gebruiken. De mogelijkheden van deze functie zijn beperkt, maar het werkt prima voor snelle vormen, woordkunst en eenvoudige diagrammen.

  1. Begin met het maken of openen van een document in Google Documenten. Plaats vervolgens uw cursor in het document waar u de tekening wilt laten verschijnen.
  2. Select Invoegen > Tekening.

    Als u een handtekening in Google Docs moet invoegen, is dit de optie die u zult gebruiken.

    Image
    Image
  3. Selecteer + Nieuw.

    Image
    Image
  4. Het Tekening venster wordt geopend. Hier kunt u het type tekening selecteren dat u wilt maken in het Actions menu. U kunt bijvoorbeeld Word art uit dit menu kiezen.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een tekstvak in uw tekening. Typ de tekst die u wilt gebruiken voor woordkunst. Als u de gewenste tekst hebt, drukt u op Enter om deze op te slaan.

    Image
    Image
  6. De tekst verschijnt in de tekening. De contextuele werkbalk bovenaan de pagina verandert ook om u lettertype- en kleuropties te geven. Pas deze opties aan totdat de woordkunst eruitziet zoals jij dat wilt.

    Image
    Image
  7. Je hebt ook de mogelijkheid om lijnen, vormen, tekstvakken of afbeeldingen toe te voegen via de werkbalk bovenaan het venster. U kunt bijvoorbeeld een gekleurde vorm aan uw tekening toevoegen om uw woordkunst te accentueren. Om dat te doen, selecteert u het gereedschap Vorm bovenaan de pagina, markeert u Vormen, Pijlen, of Callouts en selecteer vervolgens de gewenste vorm.

    Image
    Image

    Er is ook de optie om Vergelijkingen in dit menu toe te voegen. Als u een wiskundige vergelijking maakt, is dit de optie die u gebruikt om deze in uw document in te voegen.

  8. Zodra de vorm in de tekening is ingevoegd, kunt u het uiterlijk ervan aanpassen met behulp van de contextwerkbalk bovenaan het Drawing-venster.

    Image
    Image
  9. Misschien moet je de vorm ook naar de achtergrond duwen, zodat je de door jou gemaakte woordkunst kunt zien. Om dat te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de vorm, markeert u Order en selecteert u vervolgens Send to back.

    Image
    Image
  10. Wanneer u klaar bent met het maken van de aanpassingen die u aan uw tekening wilt maken, klikt u op Opslaan en sluiten.

    Image
    Image
  11. De tekening wordt ingevoegd in uw document op het punt van uw cursor.

    Image
    Image

Het rechtstreeks toevoegen van tekeningen in Google Docs kan alleen met Google Docs in een browser. Die functie is niet beschikbaar als app voor iOS- of Android-apparaten.

Noch de tekenfunctie van Google Docs, noch Google Tekenen staat het gebruik van een stylus of pen toe om uit de vrije hand te tekenen. Je bent beperkt tot een paar basistypen illustraties, die allemaal met een muis kunnen worden bestuurd.

Een tekening invoegen met Google Tekeningen

Het toevoegen van tekeningen vanuit Google Documenten heeft enkele beperkingen. De meest in het oog springende daarvan zijn de beperkte mogelijkheden van de tekenfunctie. Om dat te verhelpen, kunt u een tekening invoegen die u in Google Tekeningen maakt.

Als je een Chrome-browser of Chrome OS gebruikt, heb je toegang tot Google Tekeningen in de Chrome-webwinkel.

  1. Open Google Tekeningen in uw webbrowser.
  2. Maak uw tekening met behulp van de menu's en werkbalken die beschikbaar zijn. U ziet hier enkele opties die niet beschikbaar zijn in de tekenfunctie van Google Docs. Deze omvatten tabellen, grafieken en diagrammen.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent, kun je de tekening sluiten en wordt deze automatisch opgeslagen in je Google Drive.

    Image
    Image
  4. Om het vervolgens in uw Google-document in te voegen, plaatst u de cursor op de plaats waar u de tekening in uw document wilt laten verschijnen en selecteert u Insert > Drawing> Vanaf station.

    Image
    Image
  5. Selecteer uw tekening en deze wordt in uw document geplaatst op de plaats van uw cursor.

    Je wordt gevraagd om te kiezen of je wilt linken naar de bron van de tekening of de tekening ongelinkt wilt invoegen. Als je naar de bron linkt, kunnen bijdragers de link naar de tekening zien. Als u ervoor kiest om Link naar bron te gebruiken, kunt u deze later altijd weer ontkoppelen.

Aanbevolen: