Hoe te tekenen op de iPad

Inhoudsopgave:

Hoe te tekenen op de iPad
Hoe te tekenen op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Markup-pictogram in de rechterbovenhoek van de Notes-app om te beginnen met tekenen.
  • Teken basisvormen. Houd de top van uw vinger of potlood naar beneden om vormherkenning te activeren.
  • Gebruik meer druk om dikkere lijnen te tekenen.

Dit artikel legt uit hoe je kunt beginnen met tekenen met je iPad.

Bottom Line

Je hebt geen high-end iPad met een groot scherm nodig om te beginnen met tekenen. Zolang je iPad werkt, kun je hem gebruiken.

Wat heb ik nodig om op mijn iPad te tekenen?

Als je op je iPad wilt tekenen, kun je de Notes-app gebruiken. Overweeg voor een betere ervaring een stylus, een matte schermbeschermer en een speciale teken-app te kopen. Elke stylus werkt, maar de Apple Pencil is een drukgevoelige stylus die speciaal voor iPads is gemaakt. Een screenprotector maakt het scherm minder glad onder de stylus, zodat het meer aanvoelt als echt papier.

Als je overweegt een Apple Pencil aan te schaffen, zorg er dan voor dat de Apple Pencil compatibel is met je iPad.

Bottom Line

Je kunt op je iPad tekenen zonder een cent uit te geven. U kunt aan de slag met alleen uw vingers en de Notes-app. Speciale teken-apps voor de iPad zullen meer functionaliteit bieden en ze zijn beschikbaar voor elke prijs, van volledig gratis tot een maandelijks abonnement.

Hoe te tekenen op iPad

Omdat je niets speciaals nodig hebt, kun je je iPad pakken en op elk moment beginnen met het maken van kunst. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

  1. Open je teken-app. Als je de app Notities gebruikt, tik je op Markup in de rechterbovenhoek om alle tekengereedschappen te zien.

    Image
    Image
  2. Teken enkele basisvormen. Het is gemakkelijk om basisvormen te maken met de functie Shape Recognition van uw iPad. Wanneer u klaar bent met het tekenen van een vorm, laat u uw vinger of stylus op het scherm. Na een moment zullen de lijnen op hun plaats klikken en een perfecte vorm vormen.

    Image
    Image
  3. Varieer je lijnen. Tik op het gereedschap om verschillende lijndiktes en dekking te kiezen. Als je een stylus gebruikt die bedoeld is voor kunst, zoals de Apple Pencil of de Logitech Crayon, zullen je lijnen variëren op basis van de hoeveelheid druk die je uitoefent. Je kunt de Apple Pencil zelfs kantelen om brede, zachte lijnen te creëren.

    Image
    Image
  4. Voeg de schaduwen toe. Zelfs basistekeningen zien er beter uit als je een dimensie toevoegt. Gebruik meer druk of dekking om schaduwen op uw tekeningen te creëren.

    Als je een kunst-app gebruikt, maak dan een nieuwe laag voordat je je afbeelding in de schaduw stelt.

    Image
    Image
  5. Gebruik een referentie. Kies iets om te tekenen, zoals een personage dat je leuk vindt of een foto van je huisdier. Je gaat niet kopiëren of traceren, dus je kunt zelfs een foto van andermans kunst gebruiken. Tekenen vanuit referentie is uitstekend om te oefenen.

    Image
    Image
  6. Gebruik gesplitst scherm. Zodra je een referentieafbeelding hebt gevonden, moet je deze naast je tekenapp op het scherm plaatsen. Open het Multitasking-menu bovenaan uw scherm en tik vervolgens op Split View.

    Image
    Image
  7. Open je teken-app om deze aan de rechterkant te laten verschijnen.

    Image
    Image
  8. Begin met tekenen. Nu je de basis kent, ben je klaar om te tekenen. Veel plezier!

    Image
    Image

Als je geïnteresseerd bent om gratis aan de slag te gaan, bekijk dan Linea van The Iconfactory in de App Store.

FAQ

    Hoe teken ik op Google Presentaties op een iPad?

    Open je presentatie in de Google Presentaties-app, tik op Present en kies waar je wilt presenteren. Tik bovenaan op Draw (penpictogram) en gebruik uw vinger om op de gepresenteerde dia te tekenen. Tik nogmaals op Draw om de tekenmodus te verlaten.

    Hoe kan ik tekenen spiegelen op Procreate op een iPad?

    Om de tekening op Procreate te spiegelen, tikt u op de pijl om de menubalk te openen en tikt u vervolgens op Freeform U kunt uw tekening nu horizontaal spiegelen of verticaal. U kunt ook gespiegelde of symmetrische tekeningen maken door te tikken op Settings > Canvas > Drawing Guide

    Hoe gebruik ik een iPad om op een Mac te tekenen?

    Met je iPad in de buurt, open een compatibel document (van Notes, TextEdit, Keynote, etc.) op je Mac en selecteer File > Insert from > Schets toevoegen. Er wordt een schetsvenster geopend op uw iPad; maak een schets en tik op Klaar.

Aanbevolen: