Hoe te tekenen op Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe te tekenen op Google Maps
Hoe te tekenen op Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Mijn kaarten in een browser: Teken de punten > Teken een lijn > Voeg een rijroute toe. Gebruik de muis om de route te tekenen.
  • Markeer huidige locatie: Maak een kaart; typ uw adres in de zoekbalk.
  • De Android My Maps-app is niet langer beschikbaar; u kunt echter My Maps gebruiken in een mobiele browser op uw apparaat.

Deze gids laat u zien hoe u kunt tekenen op Google Maps met behulp van Google's My Maps-tool, die toegankelijk is via desktop- en mobiele browsers. Met My Maps kunt u kaarten maken met aangepaste informatie die aan uw behoeften is aangepast.

Een route maken met Mijn kaarten

Gebruik de browsergebaseerde Google My Maps-tool om een aangepaste route te tekenen.

  1. Ga naar Mijn kaarten in uw browser en log in op uw Google-account, als u nog niet bent aangemeld.
  2. Klik op +MAAK EEN NIEUWE KAART in de linkerbovenhoek om te beginnen. (Je kunt ook een bestaande kaart selecteren als je er al een hebt gemaakt.)

    Image
    Image
  3. Om aan de slag te gaan, voert u een locatie in het zoekvak in en drukt u op Enter of Return op uw toetsenbord. Selecteer Naamloze kaart om uw kaart op elk gewenst moment een naam te geven.

    Image
    Image
  4. Selecteer Laag toevoegen. in het vak met kaartgereedschappen linksboven

    Image
    Image
  5. Selecteer Naamloze laag en noem de laag Markers. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image
  6. Selecteer Markering toevoegen en plaats de markering op het startpunt van uw route.

    Image
    Image
  7. Voer in het vak Point One een naam in voor uw startpunt en selecteer Save.

    Image
    Image
  8. Selecteer het gereedschap Een lijn tekenen.

    Image
    Image
  9. Selecteer Route toevoegen.

    Image
    Image
  10. Klik op je startpunt om de route te tekenen en dubbelklik vervolgens op je eindpunt om te stoppen met tekenen. My Maps maakt uw route aan. (Er verschijnt automatisch een nieuwe driving layer.)

    Image
    Image
  11. Je kunt lijnen en vormen toevoegen om je kaart verder aan te passen. Klik op Een lijn tekenen en selecteer Een lijn of vorm toevoegen.

    Image
    Image
  12. Gebruik de tool om lijnen te tekenen om paden aan te duiden die niet zichtbaar zijn op Google Maps of om vormen te tekenen om een specifiek gedeelte te markeren. Eenmaal gemaakt, kunt u een notitie toevoegen aan de lijn of vorm. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image

Opmerking

Uw kaart wordt automatisch opgeslagen op uw Google Drive, dus u hoeft deze niet handmatig op te slaan.

Bottom Line

Ga naar Google My Maps in een webbrowser en maak een nieuwe kaart. Typ vervolgens uw adres in de zoekbalk bovenaan de pagina. My Maps plaatst een groene markering op uw locatie.

Wat is er gebeurd met Google My Maps voor Android?

In 2021 heeft Google de Google My Maps Android-app uit de Google Play Store verwijderd. U kunt Google My Maps nog steeds gebruiken in een mobiele browser door te navigeren naar mymaps.google.com.

Alle kaarten die u hebt gemaakt met de Android-app My Maps, zijn nog steeds toegankelijk. Om ze te vinden, opent u de Google Maps-app en selecteert u Saved. U kunt ook naar mymaps.google.com gaan om ze te openen.

My Maps was nooit beschikbaar op iOS. U hebt echter wel toegang tot My Maps via een mobiele browser op uw iOS-apparaat.

FAQ

    Kun je een straal tekenen op Google Maps?

    Google Maps ondersteunt geen radiusfunctionaliteit. U kunt echter een hulpprogramma van derden gebruiken. Als u bijvoorbeeld naar de tool Draw a Circle van Map Developers gaat, kunt u een cirkel op een Google-kaart maken met een punt en een straal.

    Kun je een raster tekenen op Google Maps?

    Het is niet mogelijk om de lengte- en breedtegraadlijnen weer te geven op Google Maps, maar dat kan wel op Google Earth. Ga in een webbrowser of in de Google Earth-app naar Instellingen > Kaartstijl > Rasterlijnen inschakelen.

Aanbevolen: