KYS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

KYS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
KYS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een KYS-bestand is een Adobe Photoshop Keyboard Shortcuts-bestand.
  • Dubbelklik om er een te openen in Photoshop of Illustrator.
  • Bewerk de snelkoppelingen via een van de instellingen van dat programma.

Dit artikel beschrijft wat een KYS-bestand is en hoe het werkt, plus hoe je er een opent met een Adobe-programma en hoe je het bestand bewerkt om de snelkoppelingen te wijzigen.

Wat is een KYS-bestand?

Een bestand met de KYS-bestandsextensie is een Adobe Photoshop Keyboard Shortcuts-bestand. Met Photoshop kun je aangepaste sneltoetsen opslaan voor het openen van menu's of het uitvoeren van bepaalde opdrachten, en het KYS-bestand wordt gebruikt om die opgeslagen snelkoppelingen op te slaan.

Je kunt bijvoorbeeld aangepaste snelkoppelingen opslaan voor het openen van afbeeldingen, het maken van nieuwe lagen, het opslaan van projecten, het afvlakken van alle lagen en nog veel meer.

Image
Image

Om een bestand met sneltoetsen in Photoshop te maken, navigeert u naar Window > Workspace > Toetsenbordsneltoetsen en menu's , en gebruik de Keyboard Shortcuts tab om de kleine downloadknop te vinden die het KYS-bestand maakt.

Een KYS-bestand openen of bewerken

KYS-bestanden worden gemaakt door en kunnen worden geopend met Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. Aangezien dit een eigen formaat is, zult u waarschijnlijk geen andere programma's vinden die deze bestanden kunnen gebruiken.

Als je er op dubbelklikt om het met Photoshop te openen, verschijnt er niets op het scherm. Op de achtergrond worden de nieuwe sneltoetsinstellingen echter opgeslagen als de standaardset sneltoetsen die het programma moet gebruiken.

Het bestand op deze manier openen is de snelste methode om het met Photoshop te gebruiken. Als u echter wijzigingen moet aanbrengen in de set sneltoetsen of wilt wijzigen welke set op een bepaald moment moet worden gebruikt, moet u naar de instellingen van Photoshop gaan.

U kunt wijzigen welke set snelkoppelingen Photoshop "actief" moet hebben door naar hetzelfde scherm te gaan dat wordt gebruikt om het KYS-bestand te maken, namelijk Window >Werkruimte > Sneltoetsen en menu's op het toetsenbord In dat venster bevindt zich een tabblad met de naam Toetsenbordsnelkoppelingen

Image
Image

Op dat scherm kun je niet alleen kiezen welk KYS-bestand moet worden gebruikt, maar kun je ook elke snelkoppeling uit die set bewerken. Gebruik de knop Opslaan, noem het iets unieks en wijzig vervolgens de snelkoppelingen door de actie te selecteren en de toetsen in te voeren die deze moeten activeren.

Je kunt ook verschillende KYS-bestanden in Photoshop importeren door ze in een specifieke map te plaatsen waaruit Photoshop kan lezen. Als u ze echter in deze map plaatst, moet u Photoshop opnieuw openen, naar het hierboven beschreven menu gaan, het KYS-bestand selecteren en de wijzigingen opslaan om deze snelkoppelingen te gaan gebruiken.

Dit is de map in Windows; het is waarschijnlijk een soortgelijk pad in macOS:


C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versie]\Presets\Keyboard Shortcuts\

KYS-bestanden zijn eigenlijk gewoon tekstbestanden. Dit betekent dat je ze ook kunt openen met Kladblok in Windows, Teksteditor in macOS of een andere teksteditor. Als u dit doet, ziet u echter alleen de snelkoppelingen die in het bestand zijn opgeslagen, maar kunt u ze niet gebruiken. Om de snelkoppelingen daadwerkelijk te gebruiken, moet u de bovenstaande instructies volgen om ze in Photoshop te importeren en te activeren.

Bottom Line

Deze bestandsindeling wordt alleen gebruikt met Adobe-programma's. Het converteren van een naar een ander bestandsformaat zou betekenen dat die programma's het niet correct kunnen lezen en daarom geen aangepaste sneltoetsen gebruiken. Dit is de reden waarom er geen conversietools zijn die werken met het KYS-bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Als het dubbelklikken en kopiëren van het bestand niet werkt met Photoshop of Illustrator, controleer dan de bestandsextensie. Als achter de bestandsnaam de letters kys niet precies zeggen, dan heb je te maken met een totaal ander bestandsformaat dat hoogstwaarschijnlijk niet kan worden gebruikt met een Adobe-programma.

Ks is bijvoorbeeld kort en gemakkelijk te verwarren met KYS, maar het heeft eigenlijk twee hoofddoelen: het behoort tot een indeling die wordt gebruikt voor het maken van afbeeldingen op Linux-gebaseerde besturingssystemen, en wordt ook wel keystore-beveiliging genoemd bestand omdat het wordt gebruikt om cryptografische sleutels en certificaten op te slaan.

Er zijn andere voorbeelden die kunnen worden gegeven, maar het idee is hetzelfde. Als je niet echt een KYS-bestand hebt, heb je waarschijnlijk iets anders nodig dan een Adobe-programma om het te bekijken/bewerken/gebruiken.

FAQ

    Kan ik snelkoppelingen importeren in Photoshop?

    Ja, u kunt KYS-snelkoppelingsbestanden importeren in Photoshop. Gebruik de import/export-tool om meer dan één toe te voegen of snel bestanden toe te voegen. Selecteer Bewerken > Presets > Export/Import Presets > Selecteer importmap Kies uw KYS-bestanden uit deze map en klik op Import Presets om ze toe te voegen aan Photoshop.

    Waar kan ik mijn KYS-bestanden voor Adobe vinden?

    Open AppData > Roaming > Toepassingsnaam > Instellingen op Windows. Klik op Macs op Applicaties > Toepassingsnaam. Als u bijvoorbeeld KYS-bestanden in Photoshop voor Mac wilt zoeken, klikt u op Locales > Language > Support Files > Shortcuts> Mac Om KYS-bestanden voor Illustrator op Mac te vinden, kiest u Presets > Language > Toetsenbordsnelkoppelingen

Aanbevolen: