Smartphone Maker Oppo plaagt retro-stijl intrekbare cameralens

Smartphone Maker Oppo plaagt retro-stijl intrekbare cameralens
Smartphone Maker Oppo plaagt retro-stijl intrekbare cameralens
Anonim

Als je moe bent van het lezen over megapixel-upticks en andere buzz-woorden van digitale camera's, ben je misschien klaar voor een knaller uit het verleden, een fysieke intrekbare lens.

Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft een handig ogende intrekbare cameralens geplaagd die zou moeten verschijnen in de toekomstige apparaatreleases van het bedrijf, volgens een tweet en bijbehorende video.

Image
Image

"De meeste pop-ups zijn vervelend, maar niet onze zelfontwikkelde intrekbare camera", schreef het bedrijf.

Werkelijke details zijn schaars, maar de video toont een intrekbare cameralens die wordt geactiveerd met een druk op een virtuele knop en die waterbestendig en schokbestendig lijkt te zijn. In feite laat het bedrijf zien dat de telefoon van een behoorlijke hoogte is gevallen met de camera langwerpig, wat erop kan wijzen dat het een aantal serieuze omstandigheden in de echte wereld kan overleven.

Bovendien geeft een close-up van de camera aan dat de sensor een grootte heeft van 1/1,56 inch, een diafragma van f/2.4 en een equivalente brandpuntsafstand van 50 mm in full-frame. De behuizing van de intrekbare camera lijkt ook twee keer zo groot te zijn als elk van de overige niet-intrekbare camera's.

Intrekbare lenzen zijn al lang populair bij speciale camera's voor één doel, dankzij de mogelijkheid om een groter diafragma te hebben, wat de lichtinvoer verhoogt en als zodanig de algehele beeldkwaliteit. Smartphones schuwden tot voor kort intrekbare lenzen om veiligheidsredenen en om de telefoon zo slank mogelijk te houden.

Meer details worden onthuld tijdens Oppo's Inno World-evenement op 14 december.

Aanbevolen: