DST-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DST-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DST-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige DST-bestanden zijn AutoCAD Sheet Set-bestanden.
  • Open er een met AutoCAD.
  • Converteer naar andere formaten met hetzelfde programma.

Dit artikel legt alle verschillende bestandsindelingen uit die de DST-bestandsextensie gebruiken, evenals hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn om uw specifieke DST-bestand naar een ander formaat te converteren.

Wat is een DST-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. DST kan een AutoCAD Sheet Set-bestand zijn dat is gemaakt door het AutoCAD-programma van Autodesk om verschillende tekenlay-outs te bevatten.

Tajima Embroidery Format gebruikt ook de DST-bestandsextensie. Het bestand slaat steekinformatie op die beschrijft hoe de software de naainaald moet aansturen. Het wordt gebruikt door verschillende borduurmachines en programma's.

Andere DST-bestanden kunnen DeSmuME Save State-bestanden zijn die zijn gekoppeld aan de Nintendo DS-emulator genaamd DeSmuME. Dit wordt gemaakt wanneer je de spelstatus opslaat in DeSmuME.

Image
Image

Hoe een DST-bestand te openen

AutoCAD's ingebouwde Sheet Set Manager-tool opent DST-bestanden die Sheet Set-bestanden zijn. Dezelfde tool wordt gebruikt om DST-bestanden te maken. U kunt het weergeven via View > Paletten > Sheet Set Manager.

Open DeSmuME-statusbestanden met DeSmuME. Het kan ook een DST-bestand maken via File > Save State File.

Als je te maken hebt met gegevens met betrekking tot het borduurformaat, zijn er een paar compatibele bestandsviewers, waaronder Wilcom's TrueSizer, Embroidermodder, Embird's Studio, BuzzXplore (voorheen Buzz Tools Plus genoemd) en SewWhat-Pro. Wilcom heeft ook een gratis online DST-viewer genaamd TrueSizer Web.

Sommige vergelijkbare Tajima-bestandsindelingen die worden ondersteund door TrueSizer en waarschijnlijk enkele van deze andere DST-openers zijn Tajima Barudan (. DSB) en Tajima ZSK (. DSZ).

Een eenvoudige teksteditor zoals Notepad++ toont een deel van de informatie in platte tekst, dus het is alleen nuttig voor het lezen van de coördinaten die het borduurprogramma uit het DST-bestand ha alt. Om het DST-bestand als afbeelding te openen om het ontwerp weer te geven, gebruikt u een DST-converter.

Hoe DST-bestanden te converteren

AutoCAD moet worden gebruikt om de DST-bestanden naar een ander formaat te converteren. Het is onwaarschijnlijk dat een andere tool het beter kan doen dan AutoCAD zelf.

Evenzo is uw beste optie voor het converteren van een borduurgerelateerd bestand om hetzelfde programma te gebruiken dat het heeft gemaakt. Op die manier wordt de originele inhoud die werd gebruikt om de instructies voor het DST-bestand te bouwen, naar het nieuwe formaat geëxporteerd.

Als je niet de originele software hebt die is gebruikt om je specifieke DST-bestand te maken, probeer dan in ieder geval de hierboven genoemde programma's te gebruiken die bestanden in het Tajima Embroidery-formaat kunnen openen. Er kan een Export of Save As optie zijn die dienst doet als DST-converter.

Wilcom TrueSizer converteert bijvoorbeeld DST naar PES als u uw bestand in de Deco/Brother/Babylock-borduurbestandsindeling wilt hebben. TrueSizer Web converteert DST-bestanden naar een grote verscheidenheid aan bestandsindelingen, inclusief maar niet beperkt tot Janome, Elna, Kenmore, Viking, Husqvama, Pfaff, Poem, Singer EU en Compucon.

Als u wilt converteren naar-j.webp

Convertio ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen, wat betekent dat u uw DST-bestand ook kunt converteren naar Adobe Illustrator-bestand (AI), EPS, SVG, DXF en andere formaten. De kwaliteit of het nut van een DST-conversie met deze tool is misschien niet wat u zoekt, tenzij u alleen de afbeelding hoeft te bevestigen.

Het is onwaarschijnlijk dat DeSmuME-statusbestanden kunnen worden geconverteerd naar een nieuw formaat, omdat de gegevens nuttig zijn voor games die binnen die specifieke emulator worden gespeeld.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je inderdaad een DST-bestand hebt, maar het niet correct kan worden bekeken, denk er dan aan dat je het verkeerde programma gebruikt. Hoewel borduurbestanden die eindigen op DST bijvoorbeeld waarschijnlijk kunnen werken met elk ander programma dat borduurgegevens opent, kunnen ze niet correct worden gelezen met DeSmuME of AutoCAD.

Als het bestand niet met het juiste programma wordt geopend, is het bestand zelf mogelijk beschadigd. Herstellen vanaf een reservekopie, als je die hebt.

Iets anders om te overwegen is dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden gebruiken een bestandsextensie die lijkt op deze, maar dat betekent niet dat de eigenlijke formaten gerelateerd zijn en door dezelfde software kunnen worden gebruikt.

DSTUDIO is een voorbeeld. Het wordt door DownloadStudio gebruikt voor onvolledige downloadbestanden. Een ander goed voorbeeld van een bestandsextensie die je hiermee zou kunnen verwarren, is DTS, wat een audiobestand (DTS Encoded Audio) of een tekstdocument (Device Tree Source) kan zijn.

Aanbevolen: