XV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XV-bestand is een Khoros Visualization Image-bestand.
  • Open er een met XnView.
  • Converteren naar JPG, PNG, etc. met datzelfde programma of Convertio.

Dit artikel legt de twee meest waarschijnlijke indelingen uit waarin een XV-bestand zich bevindt, inclusief hoe u beide typen kunt openen en wat uw opties zijn voor het converteren van een XV-bestand.

Wat is een XV-bestand?

Een bestand met de XV-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Khoros Visualization Image-bestand.

Andere XV-bestanden zijn als een containerformaat door de Xunlei (ook wel Thunder genoemd) downloadbeheersoftware om video-inhoud op te slaan. Deze bestanden zijn over het algemeen zo beveiligd dat u ze niet kunt openen of converteren met een andere computer dan degene die ze heeft gemaakt.

Image
Image

Hoe een XV-bestand te openen

Khoros Visualization Afbeeldingsbestanden kunnen worden geopend met het gratis XnView-programma. Het werd oorspronkelijk gebruikt door de Khoros-softwaresuite, maar we kunnen geen downloadlink vinden.

Xunlei zou XV-bestanden moeten kunnen openen die in dat programma worden gebruikt, maar, zoals hierboven vermeld, is het mogelijk dat ze alleen kunnen worden gebruikt op dezelfde computer waarop ze zijn gemaakt. Als je merkt dat dit voor jou het geval is, lees dan verder om te zien hoe je het XV-bestand kunt converteren naar een meer algemeen videoformaat voor gebruik op elke computer.

Een andere manier om een XV-bestand te openen is met Notepad++, Windows Notepad of een andere teksteditor. Hoewel dit voor geen van de formaten die we zojuist noemden nuttig zal zijn, zijn er op zijn minst een paar andere formaten die de XV-extensie gebruiken, waarvan sommige of alle op tekst gebaseerd kunnen zijn. Dit betekent dat u volledig gebruik kunt maken van wat het ook is, gewoon door ze te openen zoals elk ander tekstbestand.

Rekening houdend met het veelvuldige gebruik van deze extensie, kan het zijn dat het programma dat automatisch wordt geopend (indien aanwezig) wanneer u dubbelklikt op een XV-bestand niet het programma is dat u wilt openen. Gelukkig is dat makkelijk te veranderen. Leer hoe u bestandskoppelingen in Windows kunt wijzigen.

Een XV-bestand converteren

XnView, hetzelfde programma van boven dat XV-bestanden kan openen, zou het XV-bestand ook moeten kunnen converteren naar een ander beeldformaat zoals JPG, PNG,-g.webp

Als XnView u niet toestaat het te converteren naar het specifieke formaat waarin u het bestand wilt hebben, converteer het dan eerst naar een formaat dat door dat programma wordt ondersteund en importeer dat bestand vervolgens in een gratis beeldconversiesoftware programma dat u, ten slotte, kunt gebruiken om het bestand op te slaan in dat ultieme formaat dat u in eerste instantie zocht.

Voor XV-bestanden die door Xunlei worden gebruikt, is XV Converter een gratis, draagbaar programma dat ze naar FLV kan converteren, maar het hele programma is in het Chinees. Bezoek TechiSky voor de downloadlink en afbeeldingsinstructies over hoe u XV-bestanden aan het programma kunt toevoegen en ze vervolgens naar FLV kunt converteren.

Zodra je het bestand in het FLV-formaat hebt, kun je een van deze gratis videoconverters gebruiken om het op te slaan in MP4, MKV, AVI, enz.

Kan het nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet wordt geopend met de hierboven genoemde programma's, leest u mogelijk de extensie verkeerd. Controleer nogmaals of je met dit specifieke bestandstype te maken hebt - het moet eindigen op. XV, niet iets dat er alleen maar hetzelfde uitziet, zoals XVID, XVO of VX_ (Gecomprimeerde Virtual Device Driver-bestanden).

Volg deze links voor hulp bij het openen en converteren van die bestandsindelingen.

Aanbevolen: