Automatisch inloggen op Windows 11, 10, 8, 7, Vista, & XP

Inhoudsopgave:

Automatisch inloggen op Windows 11, 10, 8, 7, Vista, & XP
Automatisch inloggen op Windows 11, 10, 8, 7, Vista, & XP
Anonim

Wat te weten

  • Open het Advanced User Accounts programma door het netplwiz commando in te voeren in het Run dialoogvenster doos.
  • Deselecteer op het tabblad Gebruiker het vakje naast Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken. Selecteer OK.
  • Voer de gebruikersnaam in die u wilt gebruiken voor de automatische aanmelding en het wachtwoord. Selecteer OK om op te slaan. Start uw computer opnieuw op.

Dit artikel legt uit hoe u automatisch inlogt op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP. Het bevat ook informatie over het gebruik van automatisch inloggen in een domeinscenario en tips voor wanneer de domeinconfiguratie niet werkt.

Automatisch aanmelden bij Windows

Er zijn tal van goede redenen om automatisch in te loggen op uw computer, en er zijn verschillende redenen om uw computer niet in te stellen om automatisch in te loggen. Het belangrijkste is dat u de mogelijkheid verliest om uw bestanden van anderen te beveiligen die fysieke toegang hebben tot uw computer.

Als beveiliging geen probleem is, is het handig en gemakkelijk om Windows volledig te laten opstarten zonder dat u zich hoeft aan te melden. U doet dit door wijzigingen aan te brengen in een programma dat de applet van het Configuratiescherm voor geavanceerde gebruikersaccounts wordt genoemd (dat, afhankelijk van uw versie van Windows, geen applet is en ook niet beschikbaar is in het Configuratiescherm).

Een van de stappen bij het configureren van Windows om automatisch in te loggen verschilt afhankelijk van het Windows-besturingssysteem dat u gebruikt. De opdracht die wordt gebruikt om de applet van het Configuratiescherm voor geavanceerde gebruikersaccounts te starten, is in Windows XP anders dan in Windows 11 en andere nieuwere Windows-versies.

  1. Open het programma Geavanceerde gebruikersaccounts.

    Om dit te doen in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 of Windows Vista, voert u de volgende opdracht in het dialoogvenster Uitvoeren in (open dat met WIN+Rof het hoofdgebruikersmenu in Windows 11/10/8), gevolgd door een tik of klik op de OK-knop:

    
    

    netplwiz

    Image
    Image

    Een ander commando wordt gebruikt in Windows XP:

    
    

    control userpasswords2

    Je kunt ook de opdrachtprompt openen en hetzelfde doen als je dat liever hebt, maar het gebruik van Uitvoeren is over het algemeen waarschijnlijk iets sneller. In Windows 10 kunt u ook gewoon zoeken naar netplwiz met behulp van de zoek-/Cortana-interface.

    Technisch gezien wordt dit programma het Configuratiescherm voor geavanceerde gebruikersaccounts genoemd, maar het is niet echt een applet voor het Configuratiescherm en u zult het niet vinden in het Configuratiescherm. Om het nog verwarrender te maken, zegt de titel van de vensters alleen Gebruikersaccounts.

  2. Deselecteer het vakje naast Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken op het tabblad Gebruikers.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK onderaan het venster.

    Image
    Image
  4. Wanneer de wachtwoordprompt verschijnt, voert u de gebruikersnaam in die u wilt gebruiken voor uw automatische aanmelding, gevolgd door het wachtwoord in de volgende twee vakken.

    In Windows 11, 10 en 8, als u een Microsoft-account gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u het volledige e-mailadres invoert waarmee u zich aanmeldt bij Windows, in de Gebruikersnaamveld. De standaardwaarden daar kunnen in plaats daarvan de naam zijn die aan uw account is gekoppeld, niet uw werkelijke gebruikersnaam.

  5. Selecteer OK om de geopende vensters op te slaan en te sluiten.

    Image
    Image
  6. Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat Windows u automatisch aanmeldt. U kunt een glimp opvangen van het inlogscherm, maar alleen lang genoeg om te zien dat u zich aanmeldt zonder dat u iets hoeft te typen!

Bekijk welke versie van Windows ik heb als je niet zeker weet welke van die verschillende versies van Windows op je computer is geïnstalleerd.

Image
Image

Ben je een Desktop-liefhebber die je Windows 8-opstartproces nog meer wil versnellen? In Windows 8.1 of hoger kunt u ervoor zorgen dat Windows rechtstreeks op het bureaublad start, waarbij u het startscherm overslaat. Zie Opstarten vanaf het bureaublad in Windows 8.1 voor instructies.

Automatisch inloggen gebruiken in een domeinscenario

Als uw computer lid is van een domein, kunt u uw Windows-computer niet configureren om automatisch in te loggen op precies de hierboven beschreven manier.

In een domeinaanmeldingssituatie, die gebruikelijk is in grotere bedrijfsnetwerken, worden uw inloggegevens opgeslagen op een server die wordt beheerd door de IT-afdeling van uw bedrijf, niet op de Windows-pc die u gebruikt. Dit bemoeilijkt het installatieproces voor automatisch inloggen van Windows een beetje, maar het is nog steeds mogelijk.

Hier leest u hoe u dat selectievakje uit stap 2 (instructies hierboven) kunt laten verschijnen zodat u het kunt aanvinken:

  1. Open de Register-editor, wat in de meeste versies van Windows het gemakkelijkst is door regedit uit te voeren in het zoekvak nadat u de Start-knop hebt geselecteerd.

    Image
    Image

    Hoewel het volgen van de onderstaande stappen volkomen veilig zou moeten zijn, wordt het ten zeerste aanbevolen een back-up van het register te maken voordat u de wijzigingen aanbrengt.

  2. Kies in de lijst met registercomponenten aan de linkerkant HKEY_LOCAL_MACHINE, gevolgd door Software.

    Image
    Image

    Als u zich op een geheel andere locatie in het Windows-register bevindt wanneer u het opent, scrolt u gewoon helemaal bovenaan aan de linkerkant totdat u Computer ziet, en klapt u vervolgens elke component in tot u HKEY_LOCAL_MACHINE bereikt.

  3. Blijf door de geneste registersleutels bladeren, eerst naar Microsoft, dan Windows NT, dan CurrentVersion , en dan tot slot Winlogon.
  4. Met Winlogon geselecteerd aan de linkerkant, zoek de registerwaarde van AutoAdminLogon aan de rechterkant.
  5. Dubbelklik op AutoAdminLogon en wijzig de waardegegevens in 1 van 0.
  6. Selecteer OK.

    Image
    Image
  7. Start uw computer opnieuw op en volg de standaard automatische aanmeldingsprocedure van Windows zoals hierboven beschreven.

Als het automatisch inloggen niet werkt

Dat zou moeten werken, maar als dat niet het geval is, moet u mogelijk zelf een paar extra registerwaarden toevoegen. Het is niet zo moeilijk.

  1. Werk terug naar Winlogon in het Windows-register, zoals hierboven beschreven vanaf Stap 1 tot en met Stap 3.
  2. Voeg de tekenreekswaarden van DefaultDomainName, DefaultUserName en DefaultPassword toe, ervan uitgaande dat ze niet bestaat nog niet.

    Image
    Image

    U kunt een nieuwe tekenreekswaarde toevoegen vanuit het menu in de Register-editor via Bewerken > New > Tekenreekswaarde.

  3. Stel de waardegegevens in als respectievelijk uw domein, gebruikersnaam en wachtwoord.

    Image
    Image
  4. Start uw computer opnieuw op en test om te zien of u de automatische aanmelding kunt gebruiken zonder uw normale Windows-inloggegevens in te voeren.

Is het veilig om automatisch in te loggen bij Windows?

Hoe geweldig het ook klinkt om dat soms vervelende inlogproces over te slaan wanneer Windows start, het is niet altijd een goed idee. Het kan zelfs een slecht idee zijn, en wel om de volgende reden: computers zijn fysiek steeds minder veilig.

Beveiligingsrisico's en automatisch inloggen

Als uw Windows-computer een desktop is en die desktop bij u thuis staat, die waarschijnlijk vergrendeld en anderszins veilig is, dan is het instellen van automatische aanmelding waarschijnlijk relatief veilig.

Aan de andere kant, als je een Windows-laptop, netbook, tablet of een andere draagbare computer gebruikt die vaak je huis verlaat, raden we je ten zeerste aan om deze niet te configureren om automatisch in te loggen.

Het inlogscherm is de eerste verdediging die uw computer heeft tegen een gebruiker die geen toegang zou moeten hebben. Als je computer wordt gestolen en je hebt hem geconfigureerd om die basisbeveiliging over te slaan, heeft de dief toegang tot alles wat je erop hebt staan: e-mail, sociale netwerken, andere wachtwoorden, bankrekeningen en meer.

Meerdere gebruikersaccounts en automatisch inloggen

Als uw computer meer dan één gebruikersaccount heeft en u een automatische aanmelding voor een van die accounts configureert, moet u (of de accounthouder) zich afmelden of gebruikers overschakelen van uw automatisch ingelogde account naar gebruik de andere gebruikersaccount.

Met andere woorden, als je meer dan één gebruiker op je computer hebt en je ervoor kiest om automatisch in te loggen op je account, vertraag je de ervaring van de andere gebruiker.

Aanbevolen: