Apple, Google en Microsoft breiden inloggen zonder wachtwoord uit

Apple, Google en Microsoft breiden inloggen zonder wachtwoord uit
Apple, Google en Microsoft breiden inloggen zonder wachtwoord uit
Anonim

Apple, Google en Microsoft hebben zich allemaal gecommitteerd aan het vergroten van de ondersteuning voor de Fast ID Online (FIDO) Alliance-standaard voor inloggen zonder wachtwoord.

Het is iets waar de FIDO Alliance op heeft aangedrongen, omdat het gelooft dat wachtwoorden niet langer de veiligste manier zijn om accounts te beschermen. De meeste gemiddelde gebruikers hebben de neiging om voor alles dezelfde een of twee wachtwoorden te gebruiken (om het gemakkelijker te onthouden), wat tot problemen leidt als er een wordt gecompromitteerd. Maar inloggen zonder wachtwoord zou volgens FIDO voor iedereen handiger en veiliger kunnen zijn als het de industriestandaard zou worden, en dat is waar Apple, Google en Microsoft van pas komen.

Image
Image

De drie bedrijven waren al aan boord met FIDO's idee van een gestandaardiseerde methode om zonder wachtwoord in te loggen op services en apparaten, maar in een beperktere reikwijdte. Gebruikers zouden zich bij elke service afzonderlijk moeten aanmelden, op elk van hun apparaten, en dan zouden ze zonder wachtwoord kunnen wisselen. Eenmaal uitgebreid, kunnen gebruikers via FIDO inloggen op de meeste van hun apparaten (oud of nieuw) zonder dat ze voor elk afzonderlijk hoeven in te loggen op hun verschillende accounts.

Image
Image

Aanmelding via smartphone is ook een optie, iets wat FIDO al sinds de release van zijn whitepaper in maart probeert te implementeren. Hierdoor kan uw mobiele apparaat fungeren als uw wachtwoord, waarbij de biometrische gegevens worden gebruikt om u te verifiëren en die verificatie door te geven aan andere apparaten in de buurt. Je kunt je telefoon dus gebruiken als een soort universele sleutel om toegang te krijgen tot al je accounts.

Deze nieuwe opties voor inloggen zonder wachtwoord zijn nog niet beschikbaar, maar zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn. FIDO heeft verklaard dat het verwacht dat alles in 2022 zal worden geïmplementeerd op Apple-, Google- en Microsoft-apparaten. Het is echter onduidelijk of het verwacht dat de uitrol tegen het einde van het jaar voltooid zal zijn.

Aanbevolen: