Inloggen op een modem

Inhoudsopgave:

Inloggen op een modem
Inloggen op een modem
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw computer aan op uw modem met een Ethernet-kabel, open een browser en voer het IP-adres van uw modem in de URL-balk in.
  • De standaard gebruikersnaam (soms vermeld als SSID) en wachtwoord worden meestal afgedrukt op de onderkant van de modem.
  • Als je niet kunt inloggen op je modem, probeer dan een andere browser, controleer de fysieke verbindingen en schakel webbeveiligingstools uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u inlogt op een modem. De instructies zijn algemeen van toepassing op alle kabelmodems en router-modemcombinaties.

Hoe log ik in op mijn modem?

Als je de instellingen wilt wijzigen of internetproblemen op je modem wilt oplossen, moet je eerst inloggen op je modem:

  1. Sluit uw computer aan op uw modem (of een router die op uw modem is aangesloten) met een Ethernet-kabel.

    Inloggen op uw modem vereist geen internetverbinding, zolang uw pc maar rechtstreeks met de modem is verbonden via een Ethernet-kabel.

  2. Open een willekeurige webbrowser en voer het IP-adres van uw modem in de URL-balk in. U kunt het IP-adres vinden door ipconfig in te voeren in de opdrachtprompt voor Windows (voor Windows) of ifconfig in de Terminal-app voor Mac. Zoek naar de Standaard Gateway.

    Image
    Image
  3. Voer de gebruikers-ID en het wachtwoord van uw modem in. U vindt deze informatie aan de onderkant van de modem.

    Misschien vindt u ook het IP-adres van de modem in de buurt van de gebruikers-ID en het wachtwoord.

De beheerdersinterface van de modem is afhankelijk van uw modem. U zult waarschijnlijk opties vinden om uw verbindingsstatus te bekijken, het beheerderswachtwoord te wijzigen, het gebeurtenissenlogboek te wissen en meer.

Bottom Line

Fabrikanten drukken meestal de standaard gebruikersnaam (soms vermeld als SSID) en wachtwoord af op de onderkant van de modem. Als je het niet ziet, raadpleeg dan de handleiding of zoek op Google naar de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van je model. Als u niet kunt inloggen omdat iemand de gebruikersnaam en het wachtwoord heeft gewijzigd, reset dan uw modem naar de fabrieksinstellingen en probeer de standaardinstellingen opnieuw.

Waarom heb ik geen toegang tot mijn modeminstellingen?

Als je niet kunt inloggen op je modem, kan er een probleem zijn met je browser of de modem zelf. Probeer deze stappen voor probleemoplossing:

  1. Gebruik een andere browser. De webbrowser die u gebruikt, is mogelijk niet compatibel met de modem, dus probeer uw IP-adres in de URL-balk van een andere browser in te voeren.
  2. Zorg ervoor dat de fysieke verbindingen (de coaxkabel, Ethernet-kabel, enz.) stevig en veilig zijn.
  3. Schakel de modem uit. Haal de stekker uit het stopcontact gedurende 30 seconden, sluit hem dan weer aan en wacht tot de modem opnieuw is opgestart.
  4. Schakel je internetbeveiligingstools uit. Als u een firewall of andere beschermende software gebruikt, kan dit interferentie veroorzaken.
  5. Fabrieksreset de modem. Zoek naar een klein gaatje aan de achterkant van de modem en steek het rechtgebogen uiteinde van een paperclip erin om op de resetknop te drukken.

FAQ

    Hoe log ik in op een Netgear-modem?

    Om in te loggen op uw Netgear-modem en enkele instellingen te wijzigen, start u een webbrowser vanaf een computer met een Ethernet- of Wi-Fi-verbinding met de Netgear-modem. Voer https://192.168.100.1 in de zoekbalk in en druk op Enter of Return Voer de modem in gebruikersnaam en wachtwoord en ga vervolgens naar uw instellingen. Opmerking: de standaard gebruikersnaam is admin en het standaard wachtwoord is password

    Hoe log ik in op een Xfinity-modem?

    Om u aan te melden bij uw Xfinity-modem, start u een webbrowser vanaf een computer of mobiel apparaat met een Ethernet- of Wi-Fi-verbinding met de Xfinity-modem en voert u https://10.0.0.1/ in Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Xfinity-modem en ga vervolgens naar uw instellingen. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet heeft gewijzigd, zijn de standaardinstellingen admin en password

    Hoe log ik in op een Comcast-modem?

    De modemproductnamen van Comcast vallen onder het merk Xfinity. Om u aan te melden bij een Comcast/Xfinity-modem, start u een webbrowser vanaf een computer of mobiel apparaat met een Ethernet- of Wi-Fi-verbinding met de modem en voert u https://10.0.0.1/ inLog in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Comcast/Xfinity-modem en ga vervolgens naar uw instellingen. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet heeft gewijzigd, zijn de standaardinstellingen admin en password

    Hoe log ik in op een Arris-modem?

    Om in te loggen op uw Arris-modem, start u een webbrowser vanaf een computer of mobiel apparaat met een Ethernet- of Wi-Fi-verbinding met de modem en voert u https://192.168.0.1 inLog in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Arris-modem. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet heeft gewijzigd, zijn de standaardinstellingen admin en password

Aanbevolen: