Identificeer IP-adressen van netwerkhardware op lokaal netwerk

Inhoudsopgave:

Identificeer IP-adressen van netwerkhardware op lokaal netwerk
Identificeer IP-adressen van netwerkhardware op lokaal netwerk
Anonim

Wat te weten

  • Zoek het standaard gateway-IP-adres voor uw netwerkverbinding. Open de opdrachtprompt en voer de opdracht tracert uit.
  • IP-adressen die vóór het IP-adres van de router verschijnen, zijn netwerkhardware-apparaten die tussen de computer en de router zitten.
  • Koppel de IP-adressen aan de hardware in uw netwerk.

Voordat u de meeste netwerk- of internetverbindingsproblemen kunt oplossen, moet u de IP-adressen kennen die zijn toegewezen aan de hardwareapparaten in uw netwerk. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Het vaste IP-adres van een apparaat op een LAN vinden

De meeste stappen voor probleemoplossing hebben betrekking op het werken met opdrachten en andere hulpmiddelen waarvoor u de IP-adressen van uw apparaat moet weten. U moet het privé-IP-adres voor uw router en de IP-adressen voor alle switches, toegangspunten, bruggen, repeaters en andere hardware in het netwerk achterhalen.

Bijna alle netwerkapparaten zijn vooraf geconfigureerd in de fabriek om op een standaard IP-adres te werken. De meeste mensen veranderen dat standaard IP-adres niet wanneer ze het apparaat installeren.

Voordat u de volgende stappen voltooit, moet u uw apparaat controleren in onze standaardwachtwoordenlijsten voor Linksys, NETGEAR, D-Link en Cisco.

Als het IP-adres is gewijzigd of uw apparaat niet in de lijst staat, volgt u de onderstaande instructies.

Image
Image

Bepaal de IP-adressen van de netwerkhardware op uw netwerk

Zoek voordat u begint het standaard gateway-IP-adres voor de netwerkverbinding van uw computer. In de meeste situaties is dit het privé-IP-adres voor de router, het meest externe punt op een lokaal netwerk.

Gebruik vervolgens het IP-adres van de router in de volgende stappen om de IP-adressen te bepalen van de apparaten die zich tussen de computer en de router op uw lokale netwerk bevinden.

Het IP-adres van de router is in deze context zijn privé, niet zijn publieke IP-adres. Het openbare of externe IP-adres heeft een interface met netwerken buiten het uwe en is hier niet van toepassing.

  1. Open opdrachtprompt. Zoek in moderne versies van Windows naar cmd in het Startscherm of het Startmenu. Gebruik het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) in elke versie van Windows.

    De opdrachtprompt werkt op dezelfde manier tussen Windows-besturingssystemen, dus deze instructies zouden gelijkelijk van toepassing moeten zijn op elke versie van Windows.

    Image
    Image
  2. Voer bij de prompt het tracert-commando uit als tracert 192.168.1.1 en druk vervolgens op Enter. De opdracht toont elke hop op weg naar uw router. Elke hop vertegenwoordigt een netwerkapparaat tussen de computer waarop u de opdracht uitvoert en de router.

    Vervang 192.168.1.1 door het IP-adres van uw router, dat al dan niet hetzelfde kan zijn als dit voorbeeld-IP-adres.

    Image
    Image
  3. Wanneer de opdracht is voltooid en de prompt verschijnt, verschijnt er een bericht dat lijkt op Tracing route to 192.168.1.1 over maximaal 30 hops wordt weergegeven met een aparte regel voor elk stuk hardware tussen uw computer en de router.

    De eerste regel zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

    
    

    1 <1 ms <1 ms <1 ms testwifi.hier [192.168.86.1]

    De tweede regel zou kunnen zeggen:

    
    

    2 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1

    IP-adressen die vóór het IP-adres van de router verschijnen, zijn een stukje netwerkhardware tussen uw computer en de router.

    Als je meer dan één IP-adres ziet vóór het IP-adres van de router, is er meer dan één netwerkapparaat tussen je computer en de router.

    Als je alleen het IP-adres van de router ziet, heb je geen beheerde netwerkhardware tussen je computer en de router, hoewel je misschien eenvoudige apparaten hebt zoals hubs en onbeheerde switches.

  4. Koppel de IP-adressen aan de hardware in uw netwerk. Dit zou niet moeilijk moeten zijn, zolang je je bewust bent van de fysieke apparaten die deel uitmaken van je netwerk, zoals switches en toegangspunten.

    Apparaten die zich op het eindpunt van het netwerk bevinden, zoals andere computers, draadloze printers en draadloze smartphones, worden niet weergegeven in tracertresultaten omdat deze apparaten niet tussen uw computer en de bestemming staan- de router in dit voorbeeld.

    Het tracert-commando retourneert hops in de gevonden volgorde. Dit betekent dat een apparaat met het IP-adres 192.168.86.1 zich fysiek tussen de computer die u gebruikt en het volgende apparaat, de router, bevindt.

  5. U kent nu de IP-adressen van uw netwerkhardware.

Deze eenvoudige methode om de IP-adressen van de hardware in uw lokale netwerk te identificeren, vereist basiskennis van de hardware die u hebt geïnstalleerd. Daarom geeft het waarschijnlijk alleen duidelijke informatie over uw IP-adressen op eenvoudige netwerken zoals thuis of in een klein bedrijf.

Aanbevolen: