Identificeer en los problemen met uw autostereoluidspreker op

Inhoudsopgave:

Identificeer en los problemen met uw autostereoluidspreker op
Identificeer en los problemen met uw autostereoluidspreker op
Anonim

Als je een jankend geluid hoort terwijl je naar je autoradio luistert, ga er dan niet vanuit dat je geluidssysteem in de nabije toekomst moet worden vervangen. Het gejank van autoluidsprekers kan vaak worden verholpen zonder dure componenten, zoals de head-unit, te vervangen. Toch kan het tijdrovend en uitdagend zijn om de oorzaak van het probleem op te sporen.

Luidsprekergejank van dynamo's

Een veelvoorkomende oorzaak van het gejank van de luidspreker komt van de dynamo van het voertuig. Als het geluid in toonhoogte of intensiteit verandert wanneer het motortoerental verandert, is het waarschijnlijk een soort motorgeluid en is interferentie van de dynamo-uitgang een waarschijnlijke bron.

Het probleem is dat het geluid van de dynamo via de stroomkabels in de head-unit komt. U kunt het probleem op twee manieren oplossen:

  • Installeer een ruisfilter tussen de dynamo en de accu.
  • Installeer een inline ruisfilter in de stroomkabel van de hoofdeenheid.

In beide gevallen zal de dynamo nog steeds geluid produceren, maar het zal niet in staat zijn om in de head-unit te komen en de luidsprekers te laten janken.

Image
Image

Non-dynamo motorgeluidsproblemen

Als je een externe versterker hebt, kun je andere motorgeluiden opvangen die niet met de dynamo te maken hebben. Het hoeven niet per se jankende geluiden te zijn, maar dat kunnen ze wel zijn.

In dit geval heeft het probleem bijna altijd te maken met een slechte aarde van de versterker, die kan worden verholpen door ervoor te zorgen dat de versterker goed is geaard. In sommige gevallen moet u mogelijk ook de versterker isoleren of een ruisfilter installeren.

Andere geluidsproblemen

De meeste componenten en draden in een auto-audio-installatie kunnen ongewenste ruis veroorzaken, dus het kan moeilijk zijn om de boosdoener op te sporen. Als uw luidsprekers alleen piepen als u naar de radio luistert, maar niet wanneer u naar een mobiele telefoon, mp3-speler of cd luistert, zit het probleem ergens in de antenne of antennekabel.

Patchkabels, aardingsdraden en andere componenten kunnen ook ongewenste ruis opvangen. In het geval van luidsprekerdraden en patchkabels, het probleem oplossen door ze te verplaatsen zodat ze ver genoeg verwijderd zijn van stroomkabels en andere potentiële ruisbronnen. Aardingsproblemen worden vaak opgelost door de grondlocatie schoon te maken om een solide verbinding te garanderen.

Aanbevolen: