Eero lanceert nieuwe router om te profiteren van Wi-Fi 6E-netwerk

Eero lanceert nieuwe router om te profiteren van Wi-Fi 6E-netwerk
Eero lanceert nieuwe router om te profiteren van Wi-Fi 6E-netwerk
Anonim

Eero, eigendom van Amazon, heeft twee nieuwe mesh-routers uitgebracht: de Eero 6+ en de Eero Pro 6E, waarvan de laatste de eerste stap van het bedrijf is in de Wi-Fi 6E-standaard.

De Pro 6E kan snelheden tot 2,3 Gbps bieden, plus toegang tot de 6 GHz-band voor maximaal 100 apparaten tegelijk, onthulde Eero. De 6+ daarentegen biedt snelheden tot één gigabit en dekking voor meer dan 75 apparaten op de Wi-Fi 6-standaard.

Image
Image

Wi-Fi 6, uitgebracht in 2019, is de nieuwste draadloze standaard die hogere snelheden, betrouwbaardere verbindingen en verbeterde beveiliging biedt ten opzichte van de oudere versies. De 6E-standaard gaat nog een stap verder door te zenden op de 6 GHz-band.

Op de 6 GHz-band kan de Pro 6E een grotere bandbreedte bieden voor apparaten om congestie te verminderen. Het ondersteunt tot 2,3 Gbps over een bekabelde en draadloze verbinding, en waar één router tot 2.000 vierkante voet kan dekken, kan een set van drie tot 6.000. Ter vergelijking: de 6+ heeft twee 1.0 GbE-poorten voor een bekabelde verbinding en kan een maximale oppervlakte van 4500 vierkante voet beslaan over drie apparaten.

Image
Image

Je kunt een enkele Pro 6E-router kopen voor $ 299 of maximaal drie voor $ 699. De meer betaalbare 6+ kost $ 139 voor één en tot $ 299 voor drie. Beide routers delen vergelijkbare functies, zoals achterwaarts compatibel met oudere Eero-modellen en de mogelijkheid om te streamen in 4K-resolutie.

Aanbevolen: