Geforceerd uitwerpen van een cd of dvd van uw Mac, zelfs als deze vastzit

Inhoudsopgave:

Geforceerd uitwerpen van een cd of dvd van uw Mac, zelfs als deze vastzit
Geforceerd uitwerpen van een cd of dvd van uw Mac, zelfs als deze vastzit
Anonim

Wat te weten

  • U kunt de Terminal-app gebruiken om een schijf uit te werpen. In tegenstelling tot andere methoden is afsluiten en opnieuw opstarten niet nodig.
  • Je kunt het hulpprogramma Boot Manager van een Mac gebruiken om het te dwingen een cd of dvd uit te werpen.
  • Een andere optie is om een cd/dvd-uitwerpmenu toe te voegen aan de Mac-menubalk.

Oudere Macs met ingebouwde optische stations voor het lezen en schrijven van cd's of dvd's hebben geen externe uitwerpknop en een handmatig nooduitwerpsysteem. De Apple USB SuperDrive heeft ook geen mechanische uitwerpcapaciteiten. Als u een van deze apparaten bezit, zijn hier vier manieren om uw Mac te dwingen een vastzittende optische schijf uit te werpen.

Hoe verwijder ik een cd uit mijn Mac?

Image
Image

Ik heb een cd in mijn Mac geplaatst en nu weet ik niet hoe ik hem moet uitwerpen. Waar is de uitwerpknop?

Apple-ontwerpers hebben de fysieke uitwerpknop verwijderd en de uitwerpfunctie geïntegreerd in de Mac en het besturingssysteem zelf, waardoor je verschillende methoden kunt gebruiken om een optische schijf uit te werpen zonder met knoppen te hoeven spelen of in het ergste geval een paperclip om toegang te krijgen tot de nooduitwerpopening.

De meeste methoden voor het uitwerpen van een schijf zijn gebaseerd op software en een ervan kan u misschien helpen een hardnekkige optische schijf te verwijderen.

Eject vastgelopen cd/dvd - Gebruik Terminal om een vastgelopen cd/dvd uit te werpen

Image
Image

Een van de minst gebruikte methoden voor het uitwerpen van een optische schijf is via de Terminal-app. Dat is jammer, want Terminal biedt een paar mogelijkheden die ontbreken bij andere methoden. Als je meerdere optische stations hebt, een beschikbare configuratie voor de oudere kaasrasp Mac Pro, kun je Terminal gebruiken om de een of de ander uit te werpen, of beide.

U kunt Terminal ook gebruiken om een interne of externe optische drive op te geven als doel voor de uitwerpopdracht.

Het andere voordeel van Terminal is dat, in tegenstelling tot sommige andere uitwerpopties om een vastgelopen schijf te verwijderen, Terminal niet vereist dat je je Mac afsluit en opnieuw opstart.

Eject vastgelopen cd/dvd - Gebruik OS X Boot Manager om een vastgelopen cd/dvd uit te werpen

Image
Image

Optische stations voor het laden van sleuven hebben een uniek probleem dat kan optreden. Als het uitwerpen mislukt, kan uw Mac denken dat er geen optische schijf in het station zit, waardoor de meest gebruikte uitwerpcommando's niet beschikbaar zijn.

In de meeste gevallen, wanneer je ervoor kiest om een schijf uit te werpen in een sleuf voor het laden van een optisch station, controleert je Mac eerst of er daadwerkelijk een schijf in het station is geplaatst. Als het denkt dat er geen schijf aanwezig is, zal het het uitwerpcommando niet uitvoeren.

Als dit je overkomt, kun je deze handige truc gebruiken waarbij Boot Manager is betrokken om gemakkelijk optische media te forceren om te worden uitgeworpen.

Cd uitwerpen - Voeg een menubalkitem toe om een cd of dvd uit te werpen

Image
Image

Onze laatste tip voor het uitwerpen van vastzittende media in een optische drive is ook erg handig als een standaard manier om schijven te plaatsen en uit te werpen. Door een cd/dvd-uitwerpmenu aan de menubalk van je Mac toe te voegen, kun je snel elk optisch station dat op je Mac is aangesloten, verwijderen. Dit omvat meerdere interne of externe schijven.

En omdat de opdracht altijd beschikbaar is via de menubalk, heb je altijd toegang tot deze opdracht, ongeacht hoeveel vensters en apps je bureaublad overvol maken…

Hoe de uitwerpknoppen werken

De uitwerpknop op een optisch station stuurt een signaal naar het apparaat waardoor de lade wordt geopend, of naar het station met sleuf om de cd of dvd uit te spugen. In het geval dat de motor van het optische station wordt beschoten en er geen stroom naar de cd/dvd-speler komt, is er ook een nooduitwerpopening. Door het gat kan een dunne staaldraad, meestal een handige paperclip, in het gat worden gedrukt. Hierdoor wordt het uitwerpsysteem in het optische station ingeschakeld en wordt de cd of dvd uit het station geforceerd.

De optische stations in een Mac missen deze twee basisfuncties, of als ze aanwezig zijn, worden ze zorgvuldig verborgen door de ontwerpers van Apple, om een uniform uiterlijk van de Mac te garanderen. Met andere woorden, een geval van ontwerpovertroeffunctie.

Terwijl de ontwerpers bereid waren een oogje dicht te knijpen voor het probleem van het uitwerpen van een vastzittende schijf, boden de elektrische en mechanische ingenieurs alternatieve methoden om een vastzittende cd- of dvd-schijf uit de optische drive van een Mac te halen.

Aanbevolen: