Uw app voor videoconferenties kan luisteren, zelfs als deze is gedempt

Inhoudsopgave:

Uw app voor videoconferenties kan luisteren, zelfs als deze is gedempt
Uw app voor videoconferenties kan luisteren, zelfs als deze is gedempt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw onderzoeksartikel stelt vast dat veelgebruikte videochat-apps de microfoon niet dempen als ze zeggen dat ze dat wel doen.
  • Ten minste één app verzendt audiostatistieken terwijl de microfoon zogenaamd gedempt is.
  • De beste manier om veilig te blijven, is door de microfoon zelf uit te schakelen.
Image
Image

Een nieuw onderzoeksartikel stelt vast dat apps voor videoconferenties via de microfoon luisteren, zelfs als ze gedempt lijken te zijn. Andere deelnemers kunnen u niet horen, maar uw audio wordt nog steeds naar de server gestuurd.

Het dempen van je audio in een videoconferentiegesprek is een goede gewoonte. Niemand wil de vuilniswagen voor je raam horen of de wasmachine aan het centrifugeren zijn. Maar we gebruiken dempen ook om ons een privé-afzondering te geven met iemand in de kamer bij ons, en we zouden kunnen verwachten dat dempen dempen betekent en dat er geen audio de computer verlaat. Maar het blijkt dat onze privégesprekken veel verder kunnen komen voordat ze het zwijgen worden opgelegd. Het goede nieuws is dat er een gemakkelijke oplossing is.

"Voor het grootste deel hebben gebruikers deze apps in hun persoonlijke ruimte geaccepteerd zonder veel na te denken over de toestemmingsmodellen die het gebruik van hun privégegevens tijdens vergaderingen regelen", schrijft Kassem Fawaz, assistent-professor aan de Universiteit van Wisconsin, in een onderzoekspaper. "Hoewel de toegang tot de videocamera van een apparaat zorgvuldig wordt gecontroleerd, is er weinig gedaan om hetzelfde niveau van privacy te garanderen voor toegang tot de microfoon."

Mic Drop

Het probleem is dat de microfoon nooit wordt gedempt. Dat wil zeggen, de microfoon wordt niet gedempt in de ingangsfase. In plaats daarvan wordt de audio via uw browser ingevoerd in uw videoconferentie-app of de website en wordt het dempen op dat niveau uitgevoerd.

In sommige opzichten maakt het geen verschil - andere deelnemers aan de vergadering kunnen uw audio hoe dan ook niet horen. Maar in andere maakt het het verschil. Als uw audio uw computer verlaat, kan (en wordt) deze gebruikt door de videoconferentieservice en zou deze in theorie kunnen worden opgenomen in audio-opnames en transcripties van de videovergadering.

Hoewel de toegang tot de videocamera van een apparaat zorgvuldig wordt gecontroleerd, is er weinig gedaan om hetzelfde niveau van privacy te garanderen voor toegang tot de microfoon.

Bijvoorbeeld, volgens het onderzoekspaper gepubliceerd door Fawaz, waarschuwt Zoom gebruikers als ze proberen te spreken met de microfoon gedempt, wat aangeeft dat de software luistert, zelfs terwijl je dacht dat dit niet het geval was.

Deze audio kan ook worden gebruikt om te identificeren wat je aan het doen bent. Analysesoftware kan bijvoorbeeld autogeluid, keukengeluiden of andere scènes herkennen en van daaruit uw huidige activiteit afleiden.

Maar het probleem is vooral vertrouwen. In het onderzoek van Fawaz gingen de respondenten er overweldigend van uit dat dempen dempen betekende, dat hun audio was afgesneden.

"Ik weet zeker dat het ergens in de algemene voorwaarden wordt vermeld, maar aangezien de overgrote meerderheid van de mensen deze niet grondig leest, doet dat niet veel om gebruikers bewust te maken", "beveiligingsschrijver Kristen Bolig vertelde Lifewire via e-mail. "Ik denk dat bedrijven wat transparanter en openhartiger over deze dingen moeten zijn."

Mute-schakelaar

Zoals altijd is het aan de gebruiker om zichzelf te beschermen. De makkelijkste manier is om een hardware mute-schakelaar te gebruiken, maar dit werkt alleen als je een externe microfoon gebruikt. Er zijn speciaal gebouwde mute-schakelaars op de markt, waarvan sommige een stil mechanisme hebben, dus de schakelaar zelf zal niet vervelend zijn, maar als u een microfoon en een audio-interface gebruikt, kunt u de ingang eenvoudig op de mixer dempen /audio-interface niveau.

Image
Image

Als je de ingebouwde microfoon van een laptop gebruikt, kun je geen hardware-uitschakeling gebruiken. De computers van Apple - de Mac, iPad en iPhone - hebben een terecht goede privacyreputatie, maar zelfs zij kunnen de microfoon niet gemakkelijk uitschakelen. Hoewel de videocamera-ingang kan worden in- of uitgeschakeld in het Control Center-paneel, is er geen snelle schakelaar voor de microfoon.

In het geval van de Mac kun je het paneel Systeemvoorkeuren bezoeken voor geluid en de schuifregelaar voor het invoerniveau naar nul slepen. Je zou dit paneel tijdens je gesprek open kunnen laten, maar het blijft lastig.

En sommige webbrowsers hebben de optie om microfoontoegang voor de huidige website uit te schakelen, wat ook een lastige oplossing is, maar handig voor wanneer u vergadert via een web-app.

Platformverkopers kunnen dit gemakkelijker maken. iOS en macOS tonen al een oranje stip in de menubalk om aan te geven dat een app de microfoon gebruikt, maar deze is niet interactief. Wat we nodig hebben, is een systeembrede, 100% betrouwbare manier om snel alle microfooninvoer te dempen. Dan maakt het niet uit dat de videoconferentie-apps onze privacy negeren.

Tot die tijd zou je er verstandig aan doen om gewoon te letten op wat je zegt.

Aanbevolen: