Wat is videobloggen? Hoe u uw eigen blog kunt maken

Inhoudsopgave:

Wat is videobloggen? Hoe u uw eigen blog kunt maken
Wat is videobloggen? Hoe u uw eigen blog kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • Maak een account aan op YouTube of een ander videoplatform. Beperk je vlog-inzendingen tot twee tot zes minuten.
  • Post regelmatig en authentiek. Overproductie niet. Houd het echt.
  • Promoot je vlog op sociale-mediakanalen en neem de URL op in je sociale-mediaprofielen.

Dit artikel legt de basis van videobloggen uit en bevat informatie over de apparatuur die je nodig hebt en hoe je geld kunt verdienen met je vlog.

Aan de slag

Videoblogs - vaak ondergebracht op het YouTube-platform - dienen als op video gebaseerde dagboeken. Ze zijn een natuurlijke uitbreiding van de op tekst gebaseerde blogs van het begin van de jaren 2000, met de uitzondering dat omdat ze online zijn gehuisvest, de vindbaarheid toeneemt en het delen van inhoud afneemt.

Als je je vlogreis wilt starten, maak je een account aan op YouTube of een ander videoplatform. Iedereen mag inhoud uploaden naar YouTube; je hebt geen speciaal makersaccount nodig om te uploaden.

Hoewel je vrij bent om elk videoplatform te gebruiken dat je leuk vindt, gebruiken de meeste vloggers YouTube vanwege de enorme omvang en betrouwbaarheid van de site.

Image
Image

Inhoudstips

Effectieve vlogs zijn over het algemeen kort en persoonlijk. In de meeste gevallen mag een vlog-item niet korter zijn dan twee minuten of langer dan zes minuten. Onderzoek suggereert dat te korte of te lange video's kijkers afschrikken.

Het doel is om regelmatig en authentiek te posten. Het is beter om een half dozijn keer per week te posten met een webcam of de camera van je telefoon dan om twee keer per maand te posten, maar de nadruk te leggen op de glans van studiokwaliteit.

Image
Image

Omdat vlogs een persoonlijke vorm van inhoud zijn, overproductie ervan (met schermcrawls, te goede videokwaliteit, enz.) is over het algemeen onaangenaam. Dat gezegd hebbende, tenzij je al beroemd bent, zijn de meeste mensen niet zo geïnteresseerd in ongestructureerd wandelen. Dus maak een plan en haal zo nu en dan een speciale gast binnen. Houd het gevarieerd.

Maar onthoud, frequentie is belangrijker dan polijsten.

Je vlog laten groeien

Vlogs groeien, maar hoe meer je ze promoot, hoe beter je wordt. Het promoten van uw inhoud op sociale-mediakanalen zoals Facebook, Twitter en Pinterest zal helpen, afhankelijk van het soort inhoud dat u deelt. Evenzo bevordert het koppelen van de URL van je vlog aan je sociale profielen natuurlijke ontdekking.

FAQ

    Wat is het beste platform voor het plaatsen van videoblogs?

    Hoewel YouTube momenteel het populairste platform is voor het hosten van video-inhoud, is het niet de enige optie. Dailymotion, Vimeo en zelfs Facebook en Instagram zijn allemaal bekende video-hostingplatforms.

    Hoe sluit je een YouTube-videoblog in op een website?

    Terwijl u de video bekijkt die u wilt insluiten, selecteert u het pictogram Share en vervolgens Embed. Er verschijnt een venster met de HTML-code om te kopiëren en in uw website te plakken. Om de video op een specifiek punt te starten, selecteert u het Start At checkbox.

    Welke apparatuur heb je nodig om een videoblog te maken?

    Je hebt minimaal een camera en een microfoon nodig. Je kunt je smartphone gebruiken als je geen aparte camera en microfoon hebt. In het ideale geval wil je ook wat verlichting hebben, zoals het O-ringlicht en de standaard die populair is bij veel YouTubers.

    Hoe verdien je geld met een videoblog?

    Veel vloggers verdienen geld met advertenties, abonnementen of fooien. YouTube heeft bijvoorbeeld een partnerprogramma voor videomakers met meer dan 1.000 abonnees, 4.000 openbare kijkuren in de afgelopen 12 maanden en een gekoppeld Adsense-account.

Aanbevolen: