Hoe u uw eigen internetradiostation kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw eigen internetradiostation kunt maken
Hoe u uw eigen internetradiostation kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • Beslis welk type programma je wilt maken en kies vervolgens een internetradioservice, zoals Live365, Shoutcast, Radio.co of Airtime Pro.
  • Overweeg ook een doe-het-zelf softwarepakket, zoals PeerCast, Icecast of Andromeda.
  • Uitgaven variëren afhankelijk van de omvang en services van je uitzending, dus budget dienovereenkomstig.

De webtechnologie van vandaag maakt het voor iedereen gemakkelijk om een omroep, DJ of programmadirecteur te worden met je eigen internetradiostation. Afhankelijk van je doelen en budget zijn er verschillende manieren om aan de slag te gaan. Hier is een kort overzicht van hoe u uw eigen internetradiostation kunt maken.

Bepaal uw doelen voor internetradio

Denk na over de doelen van uw internetradiostation. Wil je geld verdienen? Interesse verkennen? Heb je plezier met het delen van meningen of je favoriete muziek? Door uw aanpak te verfijnen, krijgt u een idee van de hoeveelheid tijd en geld die u wilt investeren.

Maak je geen zorgen als je niet super technisch bent. Veel methoden voor het bouwen van radiostations zijn geweldig voor beginners en vereisen minimale technische kennis. Als je weet hoe je audiobestanden moet maken en uploaden, kun je een wereldwijd publiek bereiken.

Denk voordat je begint na over het soort radioprogramma dat je wilt. Onderzoek de verschillende soorten shows die er zijn en leer over showpromotie en de andere taken achter de schermen die je moet uitvoeren.

Image
Image

Gebruik een internetradioservice

Er zijn verschillende internetradiodiensten die het giswerk wegnemen bij het lanceren van je eigen radioprogramma.

Live365

Live365 is een webgebaseerde radiopionier die gebruikers helpt bij het bouwen van gelicentieerde en legale online radiostations als onderdeel van het Live365 online radionetwerk. Krijg toegang tot methoden en statistieken voor het genereren van inkomsten terwijl u uw radiostation op afstand beheert.

Live365 biedt verschillende betaalde niveaus, met minder dure opties als u kiest voor een door advertenties ondersteunde configuratie om de kosten te compenseren. Prijzen variëren van $ 59 tot $ 199 per maand, afhankelijk van hoeveel opslagruimte en totale luisteruren (TLH) je in gedachten hebt.

Alle Live365-abonnementen bieden een onbeperkt aantal luisteraars en onbeperkte bandbreedte, samen met muzieklicenties in de VS, Canada en het VK.

Live365 biedt een gratis proefperiode van zeven dagen. Neem contact op met het bedrijf voor zijn Pro-pakketten als je meer totale luisteruren nodig hebt.

Shoutcast

Shoutcast is een andere optie om je eigen radiostation online te maken, aantrekkelijk voor zowel pro's als nieuwkomers. Het gratis abonnement, Shoutcast Server Software Freemium, is een geweldige manier om betrokken te raken bij online radio zonder een investering te doen.

Shoutcast's gratis abonnement en Software Premium-abonnement ($ 9,90 per maand) zijn zo ingesteld dat u uw station op uw eigen server host. Als je iets robuuster wilt, probeer dan Shoutcast for Business ($ 14,90), dat wordt gehost op de servers van Shoutcast en meer geavanceerde functies biedt.

Radio.co

Radio.co is een eenvoudig uitzendplatform waarmee u uw station kunt maken en automatiseren en vervolgens live kunt gaan. Radio.co heeft meer functies dan sommige andere opties, maar als u op zoek bent naar planning, spraaktracking, kijkersbetrokkenheid en andere robuustere functies, is dit een geweldige service om te proberen. Prijzen beginnen bij $ 49 per maand.

Airtime Pro

Airtime Pro is een andere volledige optie die geweldig is voor het starten, beheren en geld verdienen van je radiostation. Prijzen beginnen bij $ 9,95 per maand.

DIY-opties voor het bouwen van een internetradiostation

Als je meer geïnteresseerd bent in een doe-het-zelf radiostationproject, kunnen verschillende softwarepakketten je op weg helpen. Met deze opties gebruik je je computer als een dedicated server.

Hier zijn een paar softwarepakketten om te overwegen:

Peercast

PeerCast is een non-profitsite die gratis peer-to-peer-uitzendsoftware biedt waarmee u uw eigen radioprogramma's kunt maken.

Icecast

Icecast is een andere non-profitoplossing voor het streamen van audio en video. Het biedt veelzijdigheid aan bestandsformaten en ondersteuning voor communicatie- en interactiestandaarden.

Andromeda

Andromeda is delivery-on-demand software waarmee je je audiocontent kunt streamen via een door Andromeda aangedreven site.

Te verwachten kosten

Internetradio-uitgaven variëren sterk, afhankelijk van de grootte van je uitzending en welke diensten je gebruikt. Als je je eigen computer als server gebruikt, verwacht dan enkele duizenden dollars uit te geven aan een geschikte machine.

Je moet ook nadenken over kosten zoals elektriciteit, muziekbestanden, microfoons, een mengpaneel, vergoedingen voor DJ-talenten en promotie-uitgaven.

Welke richting je ook kiest, onthoud dat je plezier moet hebben, de belangen van je luisteraars voor ogen houdt en je nieuwe platform verstandig en verantwoord gebruikt.

Aanbevolen: