Een verloren Windows Live Hotmail-wachtwoord opnieuw instellen

Inhoudsopgave:

Een verloren Windows Live Hotmail-wachtwoord opnieuw instellen
Een verloren Windows Live Hotmail-wachtwoord opnieuw instellen
Anonim

Wat te weten

  • Open Outlook in uw webbrowser en selecteer Aanmelden.
  • Voer uw e-mailadres in, selecteer Volgende en selecteer Wachtwoord vergeten.
  • Volg de instructies op het scherm om uw identiteit te verifiëren en uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het is gemakkelijk om je Hotmail-wachtwoord opnieuw in te stellen als je het bent vergeten. Misschien is het te lang geleden dat je je e-mailadres voor het laatst hebt gebruikt en heb je dus moeite om het wachtwoord te onthouden. Ongeacht de reden voor het opnieuw instellen van uw Hotmail-wachtwoord, u kunt Outlook.com gebruiken om dit te doen.

Het is niet mogelijk om uw Hotmail-wachtwoord op te halen, aangezien Microsoft uw wachtwoord niet naar u zal sturen. In plaats daarvan moet u uw wachtwoord opnieuw instellen, wat inhoudt dat u de oude verwijdert en een nieuwe naar keuze krijgt.

Routebeschrijving

Het opnieuw instellen van een Hotmail-wachtwoord is net zo eenvoudig als het opnieuw instellen van het wachtwoord van een Microsoft-account: volg gewoon de instructies om uw identiteit te verifiëren en een nieuw e-mailwachtwoord te krijgen.

  1. Open Outlook.com in uw webbrowser en selecteer Aanmelden.

    Image
    Image
  2. Voer uw Hotmail-e-mailadres in en kies vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Wachtwoord vergeten link onderaan het Voer wachtwoord in vak.

    Image
    Image
  4. Select Toon meer verificatiemethoden.

    Image
    Image
  5. Kies een geschikte optie uit die lijst:

    • De e-mailoptie stuurt een wachtwoordherstellink naar het e-mailadres in het bestand. U moet het volledige adres invoeren om deze methode te gebruiken.
    • De sms-optie stuurt een sms-bericht om u te helpen inloggen. Typ de laatste vier cijfers van uw telefoonnummer om het te gebruiken.
    • Een andere optie, als je deze in het verleden hebt ingeschakeld, is om de authenticator-app te gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Als je geen toegang hebt tot een van de verificatie-opties, selecteer dan Ik heb geen van deze. U wordt door het proces geleid om uw account te herstellen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Send code, als je de e-mail- of sms-optie hebt gekozen, of selecteer Next als je de app gebruikt om reset je Hotmail-wachtwoord of als je geen toegang hebt tot een van deze methoden.

  7. Volg de stappen op het scherm om het proces te voltooien.

    • Je ontvangt een code die naar je telefoon- of e-mailaccount wordt gestuurd die je op de webpagina moet invoeren om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Het gebruik van de app vereist dat je het nummer typt dat je in de app ziet, waarna je het Hotmail-wachtwoord opnieuw kunt instellen.
    • Als je geen toegang hebt tot een van deze drie methoden, kun je aanvullende stappen op het scherm volgen om je identiteit te verifiëren en een nieuw wachtwoord te krijgen.
  8. Voer een nieuw wachtwoord in in beide velden op de website en druk op Volgende om het resetten van je Hotmail-wachtwoord te voltooien.

Tips

Sla uw nieuwe wachtwoord op in een wachtwoordbeheerder om te voorkomen dat u de bovenstaande stappen moet herhalen als u ooit uw wachtwoord opnieuw vergeet. Een wachtwoordbeheerder vereist dat u slechts één wachtwoord onthoudt: een primair wachtwoord. Als u dat ene wachtwoord onthoudt, kunt u een lijst zien van al uw andere opgeslagen wachtwoorden, inclusief uw Hotmail-e-mailwachtwoord.

Als je je Hotmail-account niet veel meer gebruikt, en dat is de reden dat je het wachtwoord bent vergeten, overweeg dan om e-mails die naar dat adres zijn verzonden door te sturen naar een ander account dat je wel gebruikt en vaak controleert (zoals een Gmail- of Yahoo-account, of zelfs een ander Outlook.com-account). U kunt toegang krijgen tot de doorstuuropties via de Mail > Doorsturen instellingen. U kunt vergelijkbare instellingen gebruiken om alleen specifieke e-mails door te sturen naar uw andere e-mailaccount.

Om wachtwoordbeveiligingsmaatregelen toe te voegen aan uw Hotmail-account, opent u de beveiligingsinstellingen van uw Microsoft-account en kiest u Beveiligingsinformatie toevoegen Van daaruit kunt u een herstel-e-mailadres of een telefoonnummer toevoegen. U kunt ook een app voor identiteitsverificatie aan uw account toevoegen, herstelcodes krijgen en meer via de pagina met aanvullende beveiligingsopties. Als u uw e-mailwachtwoord opnieuw moet instellen, kunt u een van deze methoden gebruiken om de inlogcode te verkrijgen.

Aanbevolen: