Birdwatch voegt aliassen toe om Twitter-gebruikersnamen te beschermen

Birdwatch voegt aliassen toe om Twitter-gebruikersnamen te beschermen
Birdwatch voegt aliassen toe om Twitter-gebruikersnamen te beschermen
Anonim

Twitter voegt Aliases toe aan zijn Birdwatch-veiligheidsprogramma in een poging de aandacht te verleggen naar de notities in plaats van wie ze heeft geschreven.

De socialemediagigant maakte het plan dinsdag bekend. Birdwatch zal nu automatisch een weergavenaam genereren voor deelnemers wanneer ze deelnemen aan het beveiligingssysteem. De aliassen zijn niet openbaar gekoppeld aan het Twitter-account van de bijdrager. Dat betekent dat ze notities kunnen schrijven en beoordelen zonder zich zorgen te hoeven maken dat iemand het weer met hen verbindt.

Image
Image

Twitter zegt dat de nieuwe opzet zou moeten helpen vooroordelen te verminderen door je te laten focussen op de inhoud van de notities in plaats van op de persoon die ze schrijft. Dit zou moeten helpen om eventuele vooroordelen rond specifieke auteurs weg te nemen. Het hoopt ook polarisatie te verminderen door mensen te helpen zich op hun gemak te voelen bij het overschrijden van partijlijnen of het bekritiseren van hun eigen kant zonder zich zorgen te maken over vergelding voor wat ze zeggen.

Aliasen gaan echter niet ten koste van de aansprakelijkheid, zegt Twitter. Birdwatch-accounts hebben nog steeds profielpagina's die het gemakkelijk maken om te zien hoe je in het verleden hebt bijgedragen. Bovendien zal iedereen die deelneemt aan het systeem verantwoordelijk worden gehouden door de beoordelingen op hun aantekeningen. Twitter beweert dat dit gewicht moet geven aan de bijdragers wiens aantekeningen en beoordelaars vaak nuttig worden gevonden door andere Birdwatch-leden.

Image
Image

Alle bijdragen die vóór de lancering van aliassen zijn gedaan, worden naar uw alias verplaatst en zijn gemakkelijk te vinden op uw profielpagina.

Aanbevolen: