Twitter voegt bijschriften toe aan spraaktweets

Twitter voegt bijschriften toe aan spraaktweets
Twitter voegt bijschriften toe aan spraaktweets
Anonim

Twitter heeft de toevoeging van tekstbijschriften voor spraaktweets aangekondigd, als reactie op eerdere kritiek op de toegankelijkheid van de audiofunctie van het platform.

Oorspronkelijk gelanceerd in juni vorig jaar, waren spraaktweets aanvankelijk alleen beschikbaar voor een klein aantal gebruikers op het platform tijdens het testen. In een blogpost waarin de nieuwe audiofunctie destijds werd aangekondigd, schreven stafproductontwerper Maya Patterson en senior software-engineer Remy Bourgoin: "Er is veel dat onuitgesproken of ongeinterpreteerd kan worden gelaten met behulp van tekst, dus we hopen dat spraaktweeten een meer menselijke ervaring voor zowel luisteraars als verhalenvertellers."

Image
Image

De audiofunctie kreeg echter snel kritiek, waarbij gebruikers het bedrijf vroegen om toegankelijkheidsproblemen op te lossen voor doven of slechthorenden die daarom niet in staat waren om te profiteren van de voordelen van de functie.

Na de aankondiging van de uitbreiding van spraaktweets voor meer gebruikers op Twitter afgelopen september, kondigde het bedrijf in een blogpost aan dat het ook twee nieuwe teams had gecreëerd om de toegankelijkheid in de toekomst aan te pakken.

Die teams omvatten een groep die doelen stelt om toegankelijkheid in zakelijke functies, in de kantoren van Twitter en meer aan te pakken, en een apart team om toegankelijkheidsproblemen binnen nieuwe producten en functies aan te pakken. Het bedrijf merkte destijds ook in een tweet op dat transcriptie een geplande toevoeging was aan spraaktweets in de toekomst.

Eerder dit jaar werden bijschriften toegevoegd aan Spaces (Twitter's antwoord op Clubhouse).

In een gisteren geplaatste tweet zei Twitter Support dat het bedrijf werkt aan het aanpakken van toegankelijkheidsproblemen die door Twitter-gebruikers aan het licht zijn gebracht.

De nieuwe bijschriften worden automatisch gegenereerd in alle ondersteunde talen wanneer een gebruiker een spraaktweet maakt en verdwijnen vanzelf. Om ondertitels op een computer te bekijken, kunnen gebruikers op de "CC"-knop op een spraaktweet klikken.

Aanbevolen: