Waarom uw auto niet start, ook al werken de lichten

Inhoudsopgave:

Waarom uw auto niet start, ook al werken de lichten
Waarom uw auto niet start, ook al werken de lichten
Anonim

Als je auto niet wil starten maar de lichten en de radio wel goed werken, kan dit een van de vele problemen zijn. Uw auto-accu kan bijvoorbeeld leeg zijn. De reden waarom de radio, dashboardverlichting, koplampen en andere elektronica stroom verbruiken terwijl de motor niet heeft te maken met de hoeveelheid stroom die elk apparaat trekt en wat het pad kan onderbreken.

Image
Image

Controleer de batterij

Sluit de mogelijkheid van een lege batterij niet uit alleen omdat sommige elektrische componenten werken. Batterijen kunnen soms elektronische apparaten laten werken op een lage lading. Koplampen, radio's en andere auto-elektronica trekken heel weinig stroomsterkte - meestal niet meer dan 20 tot 30 ampère. Aan de andere kant trekken motorstarters in één keer tot 300 ampère, wat te veel vermogen is voor een batterij met een lage lading.

Image
Image

Als de batterij bijna leeg is met een hydrometer of een belastingstest niet doorstaat, moet deze worden opgeladen. Het probleem is opgelost als het een lading of een sprong van een andere batterij accepteert en het voertuig start. Het kan een doorgebrande zekering zijn, een kapotte contactschakelaar of een slechte starter als hij niet start.

Controleer de zekeringen, smeltbare verbindingen en contactschakelaar

Als de batterij in goede staat is, controleer dan op een doorgebrande zekering of smeltbare verbinding. Raadpleeg de handleiding van uw auto om de locatie van de zekeringkast te vinden en open deze vervolgens. Inspecteer de zekering op een metalen draad als er geen stroom in het voertuig loopt. Als de metalen draad in de plastic behuizing is doorgesneden of beschadigd, verhindert een doorgebrande zekering dat de stroom het startrelais of de solenoïde bereikt.

Je hebt mogelijk een zekeringtrekker nodig om de juiste zekering te verwijderen en een lichtbron om de interne componenten te zien.

Image
Image

Als de zekeringen in goede staat zijn, is de contactschakelaar van de auto defect. De contactschakelaar is niet het mechanische onderdeel waar u de autosleutel in steekt; het is de elektrische schakelaar die het mechanische deel bedient. In sommige situaties levert de contactschakelaar stroom aan de elektrische componenten van de auto, maar niet aan de startmotor.

Het diagnosticeren en repareren van een kapotte contactschakelaar is ingewikkelder dan het controleren op een doorgebrande zekering. Een goede vuistregel is dat als het instrumentenpaneel en het dashboard niet oplichten wanneer het contactslot in de tweede stand wordt gezet (tussen uit en aan), er een probleem kan zijn met de contactschakelaar.

Als je een handgeschakelde versnellingsbak hebt, kan een slechte koppelingspedaalpositiesensor voorkomen dat de motor draait, terwijl de elektronica goed werkt. Het doel van de koppelingspositiesensor is om het voertuig alleen te laten starten wanneer het koppelingspedaal wordt ingedrukt, dus als het fa alt, gaat de auto nergens heen.

Controleer de Starter

Startmotoren maken soms, maar niet altijd, klikkende geluiden als ze niet werken. Als u de sleutel in het contact draait en een klikkend geluid hoort, heeft u mogelijk een kapotte starter. Soms sterven starters echter een stille dood. Sluit de starter niet uit alleen omdat je niets hoort.

Image
Image

Er zijn andere tekenen van een kapotte starter, zoals rook die uit de motor komt, een kapotte solenoïde of olie die onder de motor op de starter zit. Huur een monteur in om het zeker te weten.

Aanbevolen: