Waarom video's met een lange vorm niet meer werken voor sociale media

Inhoudsopgave:

Waarom video's met een lange vorm niet meer werken voor sociale media
Waarom video's met een lange vorm niet meer werken voor sociale media
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok heeft aangekondigd dat het de videolengte zou vergroten om video's van 3 minuten toe te staan.
  • De gemiddelde aandachtsspanne is slechts acht seconden en de meeste kijkers stoppen na twee minuten met het bekijken van een video, dus drie minuten kan te lang zijn voor een video.
  • Experts zeggen dat korte video's beter zijn voor een sociale media-omgeving.
Image
Image

TikTok gaat verder dan 15 tot 60 seconden video's om video's van maximaal drie minuten mogelijk te maken, maar experts zeggen dat lange video's niet meer werken voor sociale media.

Korte video's zijn de afgelopen jaren de trend geweest, maar TikTok maakt een grote sprong voorwaarts op zijn platform door de lengte van video's voor videomakers te vergroten. Hoewel er plaats is voor zowel lange als korte video's op internet, zijn sociale-mediaplatforms zoals TikTok gemaakt voor kortere clips die onze aandacht trekken.

"TikTok's unieke verkoopargument is gebaseerd op korte video's waarmee gebruikers onderweg inhoud kunnen maken om te delen met hun volgers", schreef Ryan Stewart, een managing partner voor WEBRIS Agency, in een e-mail aan Lifewire.

"TikTok heeft een zeer gewaagde zet gedaan door het langere videoformaat toe te staan, en ik geloof niet dat het uiteindelijk zal lukken voor het bedrijf."

Korte video's en sociale media

Er is een enorme trend naar korte inhoud op sociale media. Van de explosie van TikTok tot Instagram met de introductie van Reels en de recente aankoop van Dubsmash door Reddit, sociale platforms spelen in op de trend van korte video-inhoud.

TikTok heeft een zeer gewaagde zet gedaan door het langere videoformaat toe te staan, en ik geloof niet dat het uiteindelijk zal lukken voor het bedrijf.

Zelfs vóór deze populaire apps was Vine een platform waarmee gebruikers een video van slechts zes seconden konden maken en deze naar hun pagina konden uploaden. Vine had op zijn hoogtepunt 200 miljoen actieve gebruikers, voordat hij uiteindelijk stopte in 2016 vanwege concurrenten zoals TikTok, en "Vine stars" behaalden in zo'n korte tijd succes met hun supercreatieve video's.

Het is geen geheim waarom korte video's succesvoller zijn geworden op sociale media dan hun lange tegenhangers. Volgens Hubspot stopt 5% van de kijkers na één minuut met het kijken van een video, en 60% stopt met kijken na twee minuten. TikTok's video-uitschakeling van één minuut lijkt de goede plek te zijn om kijkers vast te houden, dus waarom veranderen ze het?

Waarom verkorte vorm?

TikTok zei dat de redenering achter het toevoegen van meer lange video's aan zijn platform is om makers in staat te stellen "het canvas te hebben om nieuwe of uitgebreide soorten inhoud op TikTok te maken, met de flexibiliteit van een beetje meer ruimte."

In tegenstelling tot platforms zoals YouTube of Vimeo die op elke videolengte zijn gebouwd, is het algoritme van TikTok echter gemaakt op basis van kortere video's, en afstand doen hiervan kan voor veel gebruikers een afschrikmiddel zijn.

Gebruikers blijven op het platform, niet vanwege één specifieke maker of video, maar ze blijven op het platform om hetzelfde dopamine-effect te krijgen van het spelen van de gokmachines als wat voor soort inhoud er op hun 'voor jou'-pagina zal verschijnen ' Vervolgens, waarbij elke video die wordt afgespeeld een nieuwe snelle overwinning of hit is', schreef Kimberly Maryanopolis, accountmanager bij EVINS, in een e-mail aan Lifewire.

Image
Image

"Denk er eens over na: als je op een gokautomaat zou spelen en het tot drie minuten zou duren voor het resultaat, zou je dan geïnteresseerd blijven?"

De gemiddelde aandachtsspanne van een persoon is slechts acht seconden, wat betekent dat we ons snel vervelen. Onze aandachtsspanne wordt kleiner vanwege de constante stroom informatie die op ons wordt gebombardeerd, en het snel scrollen door onze sociale feeds voegt daar alleen maar aan toe, dus een video van drie minuten zal ons niet vertragen.

"Als een video hun interesse niet binnen de eerste vijf tot tien seconden wekt, wordt deze onmiddellijk afgesloten of vooruitgespoeld", voegde Stewart eraan toe. "In beide gevallen krijgt de tevredenheid van de eindgebruiker een deuk."

Toch kan voor sommige makers, zoals muzikanten, fijnproevers, doe-het-zelvers en anderen, langwerpige inhoud hun TikTok-strategie ten goede komen. Justina Cerra Lucas, de oprichter en directeur van 218 Creative, zei echter dat TikTok-video's meestal geen verhaallijn en doordachte productie hebben omdat ze gewoon niet nodig zijn om te entertainen en volgers te krijgen in happen van 15-30 seconden.

"Tenzij makers overschakelen op een strategische lange videostrategie (en alleen dan als het zinvol is voor hun inhoud en publiek), geloof ik niet dat de meerderheid van de gebruikers op TikTok in staat zal zijn om met succes de aandachtsspanne van hun publiek vastleggen, "zei Lucas.

Aanbevolen: