Waarom gebrande cd's niet werken in uw auto

Inhoudsopgave:

Waarom gebrande cd's niet werken in uw auto
Waarom gebrande cd's niet werken in uw auto
Anonim

Een gebrande cd werkt mogelijk niet in de cd-speler van uw auto om een aantal redenen, allemaal gerelateerd aan het mediatype (bijvoorbeeld cd-r, cd-rw of dvd-r), muziekformaat, brandmethode, en de mogelijkheden van de head-unit. Sommige head-units zijn gevoeliger dan andere, en sommige herkennen een beperkt aantal bestandstypen. U kunt mogelijk cd's branden die in uw auto worden afgespeeld door het type media dat u gebruikt, het merk of type cd's of het bestandstype te wijzigen.

Image
Image

Kies de juiste brandbare media

De twee soorten brandbare cd's zijn cd-r's, die in één keer kunnen worden beschreven, en cd-rw's, die meerdere keren kunnen worden beschreven. CD-R's zijn meestal de betere keuze voor kieskeurige head-units. Dit was in het verleden een groter probleem dan het nu is, en het is waarschijnlijker dat het de oorzaak van het probleem is als de hoofdeenheid oud is.

Bepaalde cd-r-muziekschijven bevatten speciale schijftoepassingsvlaggen waarmee u ze in zelfstandige cd-recorders kunt gebruiken. Ze zijn niet nodig bij het branden van muziek met een computer. In sommige gevallen plaatsen fabrikanten "voor muziek"-labels op schijven van lagere kwaliteit, wat extra problemen kan veroorzaken.

Kies de juiste brandmethode

U kunt muziekbestanden in twee formaten branden: als audio-cd's of als gegevens-cd's.

Branden als een audio-cd

Deze methode omvat het converteren van de audiobestanden naar het CDA-formaat. Het resultaat is vergelijkbaar met een audio-cd die u in een winkel zou kunnen kopen en is beperkt tot ongeveer dezelfde afspeeltijd.

Branden als een data-cd

Met deze methode worden de bestanden onaangeroerd naar een cd overgebracht. De resulterende cd bevat mp3's, WMA's, AAC's of andere formaten waarin je nummers stonden. Omdat de bestanden ongewijzigd zijn, kun je meer nummers op een data-cd dan op een audio-cd passen.

Beperkingen hoofdeenheid

Tegenwoordig kunnen de meeste head-units verschillende digitale muziekformaten afspelen, maar dat was niet altijd het geval. Een oude cd-speler kan alleen audio-cd's afspelen. Als het digitale muziekbestanden kan afspelen, zijn deze mogelijk beperkt tot MP3's. Om muziek van een data-cd af te spelen, moet de head-unit echter een geschikte DAC (digitale audio-omzetter) hebben, en auto-audio-DAC's zijn niet universeel.

Hoewel veel cd-autoradio's door de jaren heen digitale muziek konden decoderen en afspelen, hebben zelfs de nieuwste cd-head-units vaak beperkingen. Controleer de literatuur van uw autoradio voordat u data-cd's gaat branden. In de meeste gevallen worden de bestanden die door een head-unit worden ondersteund, op de doos vermeld en soms op de head-unit afgedrukt. Als de head-unit bijvoorbeeld zegt dat hij MP3 en WMA afspeelt, zorg er dan voor dat de nummers die u op cd brandt een van die formaten hebben.

Inferieure en defecte cd-r-media

Als je de juiste brandmethode en media voor de head-unit hebt gebruikt, maar nog steeds problemen hebt, heb je mogelijk een slechte batch CD-R's. Probeer de cd's die je in een paar head-units hebt gebrand. De media is waarschijnlijk in orde als het op uw computer werkt, maar als het niet werkt in meerdere head-units met vergelijkbare specificaties, kan dit het probleem zijn.

Aanbevolen: