Een Windows XP-reparatie-installatie uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Windows XP-reparatie-installatie uitvoeren
Een Windows XP-reparatie-installatie uitvoeren
Anonim

Wat te weten

  • Plan voordat u begint en start met opstarten vanaf een installatieschijf van Windows XP.
  • Kies om Windows XP in te stellen en kies vervolgens om uw installatie te herstellen in de Windows-setup.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm terwijl het installatieproces is voltooid.

Het repareren van een Windows XP-installatie is waardevol wanneer u uw programma's en gegevens intact wilt houden, maar belangrijke systeembestanden in hun oorspronkelijke staat moet herstellen. Dit is vaak een gemakkelijke oplossing voor gecompliceerde Windows-problemen.

Deze handleiding is 19 stappen lang en leidt u door elk onderdeel van de reparatie-installatie.

De stappen en schermafbeeldingen die in deze instructies worden getoond, hebben specifiek betrekking op Windows XP Professional, maar zullen ook perfect dienen als handleiding voor het repareren van Windows XP Home Edition.

Plan uw Windows XP-reparatie-installatie

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 1 van 19.

Tim Fisher

Hoewel een reparatie-installatie geen programma's of gegevens wijzigt, behalve Windows XP zelf, raden we u ten zeerste aan voorzorgsmaatregelen te nemen in het zeldzame geval dat er iets misgaat en u gegevens verliest. Dat betekent dat als er iets is dat je wilt bewaren, je een back-up moet maken voordat je aan dit proces begint.

Sommige dingen die u kunt overwegen om een back-up te maken die zich gewoonlijk op dezelfde schijf bevinden als Windows XP (waarvan we aannemen dat het "C:") is, zijn onder meer een aantal mappen onder C:\Documents and Settings\{YOUR NAME } zoals Desktop, Favorieten en Mijn documentenControleer ook deze mappen onder de accounts van andere gebruikers als meer dan één persoon zich aanmeldt op uw pc.

U moet ook de productcode van Windows XP vinden, een 25-cijferige alfanumerieke code die uniek is voor uw exemplaar van Windows.

Je zou de productsleutel niet nodig moeten hebben om een reparatie-installatie uit te voeren, maar het is goed om deze te hebben voor het geval je situatie steeds erger wordt en je merkt dat je later een schone installatie van Windows moet doen.

Gebruik je geen Windows XP? Elk modern Windows-besturingssysteem heeft een vergelijkbaar reparatieproces voor het besturingssysteem.

Opstarten vanaf de Windows XP-cd

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 2 van 19.

Tim Fisher

Om het herstelproces van Windows XP te starten, moet u opstarten vanaf de Windows XP-cd.

Let eerst op een Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf een cd-bericht dat lijkt op het bericht dat wordt weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding.

Zodra je het ziet, druk je op een toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de Windows-cd. Als u geen toets indrukt, zal uw pc proberen op te starten met het besturingssysteem dat momenteel op uw harde schijf is geïnstalleerd. Als dit gebeurt, start u gewoon opnieuw op en probeert u opnieuw op te starten vanaf de cd.

Druk op F6 om een stuurprogramma van een derde partij te installeren

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 3 van 19.

Tim Fisher

Het Windows Setup-scherm verschijnt en een aantal bestanden en stuurprogramma's die nodig zijn voor het installatieproces worden geladen.

Tegen het begin van dit proces verschijnt een bericht dat zegt: Druk op F6 als u een SCSI- of RAID-stuurprogramma van een derde partij moet installeren. Zolang u een reparatie-installatie uitvoert vanaf een cd met Windows XP SP2 of nieuwer, is deze stap waarschijnlijk niet nodig.

Aan de andere kant, als je installeert vanaf een oudere versie van de Windows XP-installatie-cd en je hebt een SATA-harde schijf, dan moet je hier op F6 drukken om de benodigde stuurprogramma's te laden. De instructies die bij uw harde schijf of computer zijn geleverd, moeten deze informatie bevatten.

Voor de meeste gebruikers kan deze stap echter worden genegeerd.

Druk op ENTER om Windows XP in te stellen

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 4 van 19.

Tim Fisher

Nadat de benodigde bestanden en stuurprogramma's zijn geladen, verschijnt het Windows XP Professional Setup-scherm.

Druk op Enter om Windows XP nu in te stellen.

Hoewel de tweede optie is om een Windows XP-installatie te repareren, is de herstelconsole niet de optie die we willen. We kiezen ervoor om over een paar stappen echt een volledige reparatie-installatie uit te voeren.

Lees en accepteer de licentieovereenkomst voor Windows XP

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 5 van 19.

Tim Fisher

Het volgende scherm dat verschijnt, is het scherm met de licentieovereenkomst voor Windows XP. Lees de overeenkomst door en druk op F8 om te bevestigen dat u akkoord gaat met de voorwaarden.

Druk op de Page Down toets om sneller door de licentieovereenkomst te gaan. Dit wil echter niet zeggen dat u het lezen van de overeenkomst moet overslaan! Je moet altijd "kleine lettertjes" lezen, vooral als het gaat om besturingssystemen en andere software.

Selecteer de Windows XP-installatie om te herstellen

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 6 van 19.

Tim Fisher

Op het volgende scherm moet Windows XP Setup weten welke Windows-installatie je wilt repareren of een nieuwe kopie wilt installeren.

De enkele installatie van Windows op uw pc zou al gemarkeerd moeten zijn. Als je meerdere installaties hebt, gebruik dan de pijltoetsen op je toetsenbord om de installatie te selecteren die je opnieuw wilt installeren.

Omdat we de geselecteerde Windows XP-installatie willen herstellen, drukt u op de R-toets om door te gaan.

Wacht tot de huidige Windows XP-bestanden zijn verwijderd

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 7 van 19.

Tim Fisher

Windows XP Setup verwijdert nu de benodigde systeembestanden van de Windows XP-installatie die zich momenteel op uw harde schijf bevindt. Deze stap duurt meestal maar een paar seconden en er is geen tussenkomst van de gebruiker nodig.

Geen gegevensbestanden zoals tekstverwerkerbestanden, spreadsheetbestanden, muziekbestanden, foto's, enz. mogen tijdens dit proces worden verwijderd. Alleen systeembestanden die door Windows XP kunnen worden hersteld, worden verwijderd.

Wacht tot de installatiebestanden van Windows XP zijn gekopieerd

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 8 van 19.

Tim Fisher

Windows XP Setup kopieert nu de benodigde installatiebestanden van de installatie-cd naar de harde schijf.

Deze stap duurt meestal maar een paar minuten en er is geen tussenkomst van de gebruiker nodig.

Windows XP-reparatie-installatie begint

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 9 van 19.

Tim Fisher

Windows XP zal nu beginnen met installeren. Er is geen tussenkomst van de gebruiker nodig.

De installatie zal over ongeveer voltooid zijn: de tijdsschatting aan de linkerkant is gebaseerd op het aantal taken dat het installatieproces nog moet voltooien, niet op een echte schatting van de tijd die nodig is om ze te voltooien. Meestal is de tijd hier overdreven. Windows XP zal waarschijnlijk eerder worden geïnstalleerd.

Kies regionale en taalopties

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 10 van 19.

Tim Fisher

Tijdens de installatie verschijnt het venster Regionale en taalopties.

In het eerste gedeelte kunt u de standaardtaal en de standaardlocatie wijzigen. Als de vermelde opties overeenkomen met uw voorkeuren, zijn er geen wijzigingen nodig. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, selecteert u Aanpassen en volgt u de instructies om nieuwe talen te installeren of locaties te wijzigen.

In het tweede gedeelte kunt u de standaard Windows XP-invoertaal en het apparaat wijzigen. Als de vermelde opties overeenkomen met uw voorkeuren, zijn er geen wijzigingen nodig. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kiest u Details en volgt u de instructies om nieuwe invoertalen te installeren of invoermethoden te wijzigen.

Nadat je wijzigingen hebt aangebracht, of als je hebt vastgesteld dat er geen wijzigingen nodig zijn, selecteer je Volgende.

Voer een werkgroep of domeinnaam in

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 11 van 19.

Tim Fisher

Het venster Werkgroep of Computerdomein verschijnt vervolgens met twee opties waaruit u kunt kiezen: Nee, deze computer bevindt zich niet in een netwerk of bevindt zich in een netwerk zonder domein of Ja, maak deze computer lid van het volgende domein.

Als u Windows op een enkele computer of een computer in een thuisnetwerk installeert, is de kans groot dat de juiste optie om te kiezen is Nee, deze computer is niet aangesloten op een netwerk of is aangesloten op een netwerk zonder domein Als je op een netwerk zit, vul dan hier de werkgroepnaam van dat netwerk in. Anders kunt u gerust de standaard werkgroepnaam verlaten en doorgaan.

Als u Windows XP in een bedrijfsomgeving installeert, moet u mogelijk de optie Ja, deze computer lid maken van de volgende domein optie kiezen en een domeinnaam invoeren, maar raadpleeg eerst uw systeembeheerder.

Als je het niet zeker weet, kies Nee, deze computer zit niet in een netwerk of zit in een netwerk zonder domein. U kunt dit later altijd wijzigen als u eenmaal bent aangemeld bij Windows XP.

Selecteer Volgende.

Wacht tot de Windows XP-reparatie-installatie is voltooid

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 12 van 19.

Tim Fisher

De reparatie-installatie van Windows XP wordt nu voltooid. Er is geen tussenkomst van de gebruiker nodig.

Wacht op opnieuw opstarten en Windows XP opstarten

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 13 van 19.

Tim Fisher

Uw pc wordt automatisch opnieuw opgestart en gaat verder met het laden van de gerepareerde installatie van Windows XP.

Begin met de definitieve installatie van Windows XP

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 14 van 19.

Tim Fisher

Het scherm Welkom bij Microsoft Windows verschijnt vervolgens, met de mededeling dat de komende minuten besteed zal worden aan het instellen van uw computer.

Selecteer Volgende.

Registreer optioneel Windows XP bij Microsoft

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 15 van 19.

Tim Fisher

Registratie bij Microsoft is optioneel, maar als je dat nu wilt doen, kies dan Ja, ik wil me nu registreren bij Microsoft, selecteer Volgende, en volg de instructies om te registreren.

Kies anders Nee, op dit moment niet, en selecteer Volgende.

Als u zich heeft geregistreerd met uw vorige Windows XP-installatie die u nu aan het repareren bent, ziet u dit scherm mogelijk niet. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Maak eerste gebruikersaccounts

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 16 van 19.

Tim Fisher

In deze stap wil Setup de namen weten van de gebruikers die Windows XP gaan gebruiken, zodat het individuele accounts voor elke gebruiker kan instellen. U moet ten minste één naam invoeren, maar u kunt er hier maximaal vijf invoeren. Er kunnen meer gebruikers worden ingevoerd vanuit Windows XP nadat de reparatie-installatie is voltooid.

Na het invoeren van de accountnaam(en), selecteer Next om door te gaan.

Definitieve installatie van Windows XP voltooien

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 17 van 19.

Tim Fisher

We zijn er bijna! Alle benodigde bestanden zijn geïnstalleerd en alle benodigde instellingen zijn geconfigureerd.

Selecteer Finish om door te gaan naar Windows XP.

Wacht tot Windows XP start

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 18 van 19.

Tim Fisher

Windows XP wordt nu geladen. Dit kan een minuut of twee duren, afhankelijk van de snelheid van uw computer.

De herinstallatie van Windows XP is voltooid

Image
Image
Windows XP Reparatie Installatie - Stap 19 van 19.

Tim Fisher

Hiermee is de laatste stap van het opnieuw installeren van Windows XP voltooid! Gefeliciteerd!

De eerste stap na het opnieuw installeren van Windows XP is om door te gaan naar Windows Update om alle nieuwste updates en fixes van Microsoft te installeren. De reparatie-installatie heeft de originele systeembestanden hersteld, dus alle updates die u vóór deze reparatie-installatie hebt geïnstalleerd, inclusief alle servicepacks en andere patches, worden niet langer geïnstalleerd.

Dit is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat uw gerepareerde installatie van Windows XP veilig en up-to-date is.

Aanbevolen: