Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren

Inhoudsopgave:

Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren
Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Stopcontact: haal alle apparaten uit het stopcontact > steek de lamp in waarvan u weet dat deze werkt > als de lamp aan gaat, is de stroom goed.
  • Stekkerdoos: Koppel alle apparaten los > steek de werklamp één voor één in elk stopcontact en test op stroom.
  • Als de stekkerdoos geen stroom meer heeft, vervang deze dan door een andere. Als het stopcontact geen stroom heeft, los dan het probleem op of bel een elektricien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt controleren of een stopcontact of stekkerdoos van stroom wordt voorzien door een "lamptest" te gebruiken wanneer er geen multimeter beschikbaar is.

Image
Image

Dit is slechts een werkende/niet-werkende test, dus het kan niet bepalen of de spanning een beetje laag of hoog is, iets dat misschien weinig verschil maakt voor een gloeilamp, maar belangrijk is voor uw computer. Als dit een probleem is, is het een beter idee om een stopcontact te testen met een multimeter.

Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren

Het duurt maar een paar minuten om te voltooien.

  1. Haal je pc, monitor of ander apparaat uit het stopcontact en sluit een kleine lamp of ander apparaat aan waarvan je weet dat het goed werkt.

    Als de lamp aangaat, weet je dat je stroom van de muur goed is.

  2. Als je een stekkerdoos gebruikt, volg dan dezelfde aanwijzingen als in de laatste stap voor je stekkerdoos.
  3. Koppel uw computer, monitor en elk ander apparaat los van de stopcontacten op de stekkerdoos en voer dezelfde "lamptest" uit op de stekkerdozen om te zien of ze goed werken.

    Zorg ervoor dat de stroomschakelaar op de stekkerdoos is ingeschakeld!

  4. Als een van de stopcontacten geen stroom levert, los dit probleem dan op of bel een elektricien.

    Als onmiddellijke oplossing kunt u uw pc verplaatsen naar een gebied waar de stopcontacten goed werken.

    Als je stekkerdoos niet werkt (zelfs maar één stopcontact), vervang hem dan; we houden hier een lijst bij met de beste overspanningsbeveiligingen.

Als zowel de stekkerdoos als het stopcontact stroom leveren, maar je computer nog steeds niet aan gaat (en vooral als hij niet aan gaat wanneer hij is aangesloten op een andere, bekende stekker), overweeg dan om de voeding van uw pc te testen.

Aanbevolen: