Een opstartreparatie uitvoeren in Windows Vista

Inhoudsopgave:

Een opstartreparatie uitvoeren in Windows Vista
Een opstartreparatie uitvoeren in Windows Vista
Anonim

Wat te weten

  • Plaats de Windows Vista-dvd en start uw pc opnieuw op. Druk op een willekeurige toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de dvd.
  • Selecteer Repareer uw computer op het scherm Windows installeren en kies vervolgens de installatie van Windows Vista.
  • Als Startup Repair een probleem vindt, zal de tool een oplossing voorstellen of het probleem automatisch oplossen.

Het hulpprogramma Opstartherstel in Windows Vista vervangt belangrijke besturingssysteembestanden die mogelijk ontbreken of beschadigd zijn. Opstartherstel is een eenvoudig hulpmiddel voor diagnose en reparatie dat u kunt gebruiken als Windows Vista niet goed start.

Gebruik je geen Windows Vista? Elk modern Windows-besturingssysteem heeft een vergelijkbaar herstelproces voor besturingssystemen.

Opstarten vanaf de Windows Vista-dvd

Image
Image

Om het opstartherstelproces van Windows Vista te starten, moet u opstarten vanaf de Windows Vista-dvd.

  1. Kijk naar een Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd bericht vergelijkbaar met het bericht dat wordt weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding.
  2. Druk op een toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de Windows Vista-dvd.

Als je geen toets indrukt, zal je pc proberen op te starten met het besturingssysteem dat momenteel op je harde schijf is geïnstalleerd. Als dit gebeurt, start u uw computer opnieuw op en probeert u opnieuw op te starten vanaf de Windows Vista-dvd.

Wacht tot Windows Vista de bestanden laadt

Image
Image

Er is hier geen tussenkomst van de gebruiker vereist en er worden tijdens deze stap geen wijzigingen aan uw computer aangebracht. Wacht gewoon tot het installatieproces van Windows Vista de bestanden laadt ter voorbereiding op de taak die u wilt voltooien.

In ons geval is het een opstartreparatie, maar er zijn veel taken die kunnen worden voltooid met de Windows Vista-dvd.

Kies de installatietaal voor Windows Vista en andere instellingen

Image
Image

Kies de Taal om te installeren, Tijd- en valutanotatie, en Toetsenbord of invoermethodedie u wilt gebruiken in Windows Vista.

Selecteer Volgende.

Selecteer de link Uw computer repareren

Image
Image

Selecteer Repareer uw computer linksonder in het venster Windows installeren.

Deze link start de Windows Vista-systeemherstelopties.

Kies niet Nu installeren. Als Windows Vista al is geïnstalleerd, wordt deze optie gebruikt om een schone installatie van Windows Vista of een parallelle installatie van Windows Vista uit te voeren.

Wacht op systeemherstelopties om Windows Vista op uw computer te vinden

Image
Image

Systeemherstelopties zullen nu op uw harde schijf(en) zoeken naar installaties van Windows Vista.

Je hoeft hier niets anders te doen dan wachten. Deze Windows-installatiezoekopdracht duurt maximaal een paar minuten.

Kies uw Windows Vista-installatie

Image
Image

Kies de Windows Vista-installatie waarop u de opstartreparatie wilt uitvoeren.

Selecteer Volgende.

Maak je geen zorgen als de stationsletter in de kolom Locatie niet overeenkomt met de stationsletter waarvan je weet dat Windows Vista op je pc is geïnstalleerd. Stationsletters zijn enigszins dynamisch, vooral bij het gebruik van diagnostische tools zoals Systeemherstelopties.

Wacht terwijl Startup Repair zoekt naar problemen met Windows Vista-bestanden

Image
Image

Het hulpprogramma Opstartherstel zoekt nu naar problemen met belangrijke Windows Vista-bestanden.

Als Startup Repair een probleem vindt met een belangrijk besturingssysteembestand, kan het hulpprogramma een oplossing voorstellen die u moet bevestigen of het probleem automatisch oplossen.

Wat er ook gebeurt, volg indien nodig de aanwijzingen en accepteer alle wijzigingen die worden voorgesteld door Startup Repair.

Wacht terwijl opstartherstel probeert Windows Vista-bestanden te herstellen

Image
Image

Startup Repair zal nu proberen alle problemen die het heeft gevonden met Windows Vista-bestanden te repareren. Tijdens deze stap is geen tussenkomst van de gebruiker vereist.

Uw computer kan tijdens dit reparatieproces wel of niet meerdere keren opnieuw opstarten. Start niet op vanaf de Windows Vista-dvd bij elke herstart. Als u dit doet, moet u onmiddellijk opnieuw opstarten zodat het opstartherstelproces normaal kan doorgaan.

Als Startup Repair geen probleem heeft gevonden met Windows Vista, ziet u dit scherm niet.

Kies Voltooien om opnieuw op te starten naar Windows Vista

Image
Image

Selecteer Finish zodra u het venster Herstart uw computer ziet om de reparatie te voltooien om uw pc opnieuw op te starten en Windows Vista normaal te starten.

Opstartherstel was niet genoeg?

Het is mogelijk dat Startup Repair het probleem dat je had niet heeft opgelost. Als het hulpprogramma Opstartherstel dit zelf bepa alt, kan het automatisch opnieuw worden uitgevoerd nadat uw computer opnieuw is opgestart. Als het niet automatisch wordt uitgevoerd, maar u nog steeds problemen ondervindt met Windows Vista, herha alt u deze stappen om Opstartherstel handmatig opnieuw uit te voeren.

Als blijkt dat Opstartherstel uw Windows Vista-probleem niet gaat oplossen, heeft u enkele aanvullende herstelopties, waaronder een systeemherstel.

Je zou ook een schone installatie van Windows Vista kunnen proberen.

Als je echter een opstartreparatie van Windows Vista hebt geprobeerd als onderdeel van een andere handleiding voor het oplossen van problemen, kun je waarschijnlijk het beste verder gaan met het specifieke advies dat die gids geeft als je volgende stap.

Aanbevolen: