Kun je een flashdrive gebruiken met een Amazon Fire-tablet?

Inhoudsopgave:

Kun je een flashdrive gebruiken met een Amazon Fire-tablet?
Kun je een flashdrive gebruiken met een Amazon Fire-tablet?
Anonim

Wat te weten

  • Koop een compatibele USB OTG-kabel. Ga naar Instellingen > Apparaatopties > Over Fire Tablet om uw model te vinden.
  • Steek de USB OTG-adapter in de tablet en de USB-drive in de poort. Gebruik een app voor bestandsbeheer om toegang te krijgen tot de schijf.
  • Of sluit beide apparaten aan op uw pc en sleep de bestanden die u wilt overbrengen naar de juiste map op uw Fire.

Je kunt een flashstation gebruiken met een Amazon Fire-tablet als je de juiste USB OTG-adapter hebt. Anders kunt u een pc gebruiken om bestanden over te zetten van een flashstation naar een Fire-tablet.

Kan ik een USB-stick aansluiten op een Amazon Fire-tablet?

Om een USB-flashstation rechtstreeks op uw Fire-tablet aan te sluiten, moet u een compatibele USB OTG-kabel gebruiken. Alle Fire-tablets ondersteunen USB OTG, maar niet alle USB OTG-kabels werken met elk Fire-apparaat. Welke adapter je nodig hebt, hangt af van of je Fire-tablet een USB-C- of micro-USB-poort heeft.

Bij het kopen van een USB OTG-kabel, zorg er dan voor dat deze compatibel is met uw specifieke model. Om het model van uw Fire-tablet te vinden, gaat u naar Instellingen > Apparaatopties en kijkt u onder Over Fire Tablet.

U kunt ook de USB OTG-kabel gebruiken om een compatibel toetsenbord of muis op uw Fire-tablet aan te sluiten.

Image
Image

Hoe gebruik ik een flashdrive op mijn Fire-tablet?

Om toegang te krijgen tot de bestanden op uw flashstation, moet u een gratis app voor bestandsbeheer downloaden van de Amazon App Store, zoals ES File Explorer.

Sluit de USB OTG-adapter aan op uw Fire-tablet en steek de USB-drive in de poort. Open vervolgens de app voor bestandsbeheer. Als u de USB-drive niet ziet, zoekt u naar een tabblad met de tekst Local of USB OTG.

Image
Image

Fire-tablets ondersteunen niet alle bestandsindelingen voor foto's, video, audio en andere media. Hier is een lijst met ondersteunde bestandstypen op Amazon Fire-apparaten:

  • Boeken: AZW (.azw3), MOBI (niet-DRM), KF8
  • Muziek: MP3, AAC (.m4a), MIDI, PCM/WAVE, OGG, WAV
  • Foto's: JPEG, GIF, PNG, BMP
  • Films: MP4, 3GP, VP8 (.webm)
  • Documenten: TXT, PDF, PRC, DOC, DOCX
  • Hoorbaar: AA, AAX

Bestanden overbrengen van een flashstation naar een Fire-tablet via pc

Als je geen USB OTG-kabel hebt, kun je via je pc bestanden van de flashdrive naar je Fire-tablet overbrengen:

  1. Sluit uw USB-flashstation aan op een van de USB-poorten van uw computer.
  2. Wanneer u uw Fire-tablet aansluit op een van de andere USB-poorten op uw computer, ziet u mogelijk een melding over USB-opties. Tik erop en selecteer Bestandsoverdracht om toegang tot uw apparaat toe te staan.

    Als uw pc uw Fire-tablet niet automatisch detecteert, installeer dan de USB-stuurprogramma's en ADB handmatig zoals beschreven in de Amazon-documentatie voor ontwikkelaars.

    Image
    Image
  3. Open de Verkenner van uw computer en zoek uw Fire-tablet op onder Deze pc of Deze computer. Het zou naast uw andere schijven moeten verschijnen (inclusief de USB-flashdrive). Klik met de rechtermuisknop op uw Fire en selecteer Open in een nieuw venster.

    Mac-gebruikers moeten de Android File Transfer-tool downloaden om via USB toegang te krijgen tot een Fire-tablet. Uw Fire-tablet verschijnt op het bureaublad.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het originele venster uw USB-station om het te openen.

    Image
    Image
  5. Sleep de bestanden die u wilt overbrengen van de flashdrive naar de juiste map (Documenten, Muziek, Afbeeldingen) op uw Fire-tablet.

    Evenzo kun je bestanden van je Fire naar de USB-drive verplaatsen. U kunt geen apps uit de Amazon Appstore, inhoud van Prime Video en andere DRM-beveiligde bestanden verplaatsen.

    Image
    Image

Koppel vervolgens uw Fire-tablet los en verwijder de flashdrive van uw computer. De bestanden die je hebt overgezet, zouden in de juiste app moeten verschijnen. Alle video's die u naar uw Fire verzendt, verschijnen in uw Foto's-bibliotheek en de app Persoonlijke video's.

FAQ

    Hoe sla ik bestanden op een flashstation op mijn Fire-tablet op?

    Zodra u bestandsoverdracht in de USB-opties hebt ingeschakeld, gebruikt u ES File Explorer om bestanden van uw tablet naar uw flashstation te kopiëren en te plakken (of omgekeerd). U kunt er ook voor kiezen om bestanden rechtstreeks op de USB-drive op te slaan vanuit bepaalde apps (zoals Microsoft Word).

    Hoe speel ik een ISO vanaf een flashstation op mijn Fire-tablet?

    Als je een ISO-bestand hebt, heb je een app nodig die het kan uitvoeren als een emulator voor videogames. Verplaats het ISO-bestand naar uw tablet, start het programma en open het ISO-bestand.

Aanbevolen: