Wat is een flashdrive?

Inhoudsopgave:

Wat is een flashdrive?
Wat is een flashdrive?
Anonim

Een flashstation is een klein, ultradraagbaar opslagapparaat dat, in tegenstelling tot een optisch station of een traditionele harde schijf, geen bewegende delen heeft.

Flashdrives maken verbinding met computers en andere apparaten via een ingebouwde USB Type-A- of USB-C-stekker, waardoor er een soort combinatie van USB-apparaat en kabel ontstaat.

Flashdrives worden vaak pendrives, thumbdrives of jumpdrives genoemd. De termen USB-drive en solid-state drive (SSD) worden soms ook gebruikt, maar meestal verwijzen deze naar grotere, niet zo mobiele USB-gebaseerde opslagapparaten zoals externe harde schijven.

Image
Image

Een flashstation gebruiken

Om een flashstation te gebruiken, steekt u het gewoon in een vrije USB-poort op de computer.

Op de meeste computers wordt u gewaarschuwd dat de flashdrive is geplaatst en verschijnt de inhoud van de drive op het scherm, vergelijkbaar met hoe andere schijven op uw computer eruitzien wanneer u naar bestanden bladert.

Je kunt ook een flashstation gebruiken met een Android-telefoon of er een verbinden met een iPhone of iPad.

Wat er precies gebeurt als u uw flashstation gebruikt, hangt af van uw versie van Windows of een ander besturingssysteem en hoe u uw computer hebt geconfigureerd.

Beschikbare formaten flashdrives

De meeste flashdrives hebben een opslagcapaciteit van 8 GB tot 64 GB. Er zijn ook kleinere en grotere flashdrives beschikbaar, maar die zijn moeilijker te vinden.

Een van de eerste flashdrives was slechts 8 MB groot. De grootste die we kennen is een USB 3.0-flashdrive met een capaciteit van 2 TB (2048 GB) van Kingston.

Leer hoe u de juiste flashdrive kiest als u niet zeker weet welk type u nodig heeft.

Meer over Flash Drives

Flashdrives kunnen bijna onbeperkt worden beschreven en herschreven, vergelijkbaar met harde schijven.

Ze hebben diskettestations volledig vervangen voor draagbare opslag en, gezien hoe groot en goedkoop ze zijn geworden, hebben ze zelfs bijna cd-, dvd- en bd-schijven vervangen voor gegevensopslagdoeleinden.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een PhotoStick en een flashstation?

    Een flashstation is een opslagapparaat met slechts één poort, meestal een USB-C. Hoewel een PhotoStick en een USB-flashstation er bijna identiek uitzien, heeft de PhotoStick twee poorten: de ene is een USB voor aansluiting op een computer en de andere voor aansluiting op smartphones. Ook kopieert de PhotoStick automatisch foto's en video's, maar het is geen goede keuze voor algemene opslag.

    Waar wordt een flashstation voor gebruikt?

    Een flashstation is handig voor bestandsopslag, back-ups, archivering van bestanden of het overbrengen van vrijwel elk type bestand tussen computers. Flash-drives zijn goedkoop, licht van gewicht en eenvoudig te bedienen.

    Wat is een Type-C-flashdrive?

    Een Type-C-flashdrive verwijst naar USB-C, de huidige poortstandaard op flashdrives. De oplaadaansluiting op de USB-C-flashdrive is kleiner dan die op de USB-A-flashdrive die in het verleden veel werd gebruikt, en biedt een veel hogere gegevensoverdrachtsnelheid.

Aanbevolen: