Kun je een flashdrive op een PS4 aansluiten?

Inhoudsopgave:

Kun je een flashdrive op een PS4 aansluiten?
Kun je een flashdrive op een PS4 aansluiten?
Anonim

USB-flashstations zijn handige apparaten voor draagbare opslag, waardoor het gemakkelijk is om bestanden van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, en ze zijn perfect voor gameconsoles zoals de PS4. Hier leest u hoe u er een kunt gebruiken met de PS4.

Bottom Line

De PS4-systeemsoftware maakt het niet eenvoudig om een flashstation aan te sluiten. De enige manier om toegang te krijgen tot de flashdrive is via lagen menu's. De PS4 maakt op twee manieren gebruik van USB-opslagstations: uitgebreide opslag voor games en apps en draagbare opslag voor bestanden zoals opgeslagen bestanden en schermafbeeldingen.

Een flashdrive instellen als uitgebreide opslag voor de PS4

Je kunt een flashstation gebruiken om de systeemopslag voor games en applicaties uit te breiden. U hebt een flashstation nodig dat USB 3.0 ondersteunt en tussen 250 GB en 8T.

Image
Image
  1. Steek de flashdrive in de USB-poort aan de voorkant van de PS4.

    Image
    Image
  2. Selecteer op je startscherm Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  4. Selecteer USB-opslagapparaten.

    Image
    Image
  5. Selecteer Massaopslag.

    Image
    Image
  6. Selecteer Formaat voor uitgebreide opslag.

    Image
    Image

Zodra je al deze stappen hebt voltooid, zou je flashdrive automatisch verbinding moeten maken als een optie voor het installeren van games en apps.

Opgeslagen gegevens kopiëren naar of van een flashstation op uw PS4

Je kunt een back-up maken van je opgeslagen games op een flashstation. Hoewel het gemakkelijk is om te doen, moet u weten welke menu's u moet gebruiken. Hier is hoe het te doen.

  1. Nadat je de flashdrive hebt aangesloten op de USB-poort aan de voorkant van je PS4, begin je bij het startscherm en selecteer je Instellingen.

    Image
    Image
  2. Select Application Saved Data Management.

    Image
    Image
  3. Als u opgeslagen gegevens van de flashdrive naar de PS4 wilt kopiëren, selecteert u Opgeslagen gegevens op USB-opslagapparaat

    Image
    Image

    Selecteer Kopiëren naar systeemopslag.

    Image
    Image

    Selecteer het spel waarvan het bestand afkomstig is.

    Image
    Image

    Selecteer het juiste opslagbestand en kies Copy

    Image
    Image
  4. Als u opgeslagen gegevens wilt kopiëren naar een flashstation vanaf een PS4, selecteert u Opgeslagen gegevens in systeemopslag

    Image
    Image

    Selecteer Kopiëren naar USB-opslagapparaat.

    Image
    Image

    Selecteer de spelgegevens die je wilt kopiëren.

    Image
    Image

    Selecteer het spelbestand dat je wilt opslaan en selecteer Kopiëren.

    Image
    Image

Hoe u schermopnamen van uw PS4 op een flashstation kunt opslaan

De PS4 kan zowel screenshots als video opslaan, maar het kan een uitdaging zijn om ze van de harde schijf te halen. Je kunt een flashstation op de PS4 aansluiten om die bestanden op te slaan, zodat je ze ergens anders kunt gebruiken.

  1. Selecteer in het startscherm Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opslag

    Image
    Image
  3. Selecteer het opslagapparaat, in dit geval Systeemopslag.

    Image
    Image

    Als je een flashstation of andere harde schijf als uitgebreide opslag gebruikt, zal het apparaat hier ook verschijnen. U moet nog steeds Systeemopslag selecteren om uw schermopnamen te krijgen.

  4. Selecteer Schermopnamen

    Image
    Image
  5. Selecteer de game die je hebt gebruikt om een schermopname te maken. Druk vervolgens op de Options-knop op je PS4-controller. Je gaat naar een nieuw scherm met een lijst met schermafbeeldingen.

    Image
    Image

    Je hoeft niet te weten welke game je hebt gebruikt voor de screenshot of video-opname. De map All bevat al je schermafbeeldingen. Als je een screenshot of video-opname hebt gemaakt vanuit de PS4-menu's, zou deze in de Other map onder aan de lijst staan.

  6. Zoek de schermopname die u wilt opslaan. Druk op Options op je PS4-controller om een menu aan de rechterkant te openen. Selecteer Kopiëren naar USB-opslag.

    Image
    Image
  7. Selecteer de schermafbeeldingen die u wilt kopiëren en selecteer Kopiëren.

    Image
    Image

Waarom kan mijn USB-opslagapparaat geen verbinding maken met mijn PS4?

Er zijn een paar redenen waarom je flashdrive geen verbinding kan maken met je PS4. Hier zijn een paar dingen om te controleren.

Image
Image
  • Controleer je systeemsoftware, want de PS4 heeft de nieuwste update nodig om gekopieerde gegevens te gebruiken.
  • Controleer of je flashdrive in de smalle opening rond de USB-poort past. Sommige USB-flashstations zijn te breed om fysiek aan te sluiten.
  • Ga door de menu's in de bovenstaande stappen om te zien of het verbinding heeft gemaakt zonder je dit te laten weten.
  • Controleer of de flashdrive werkt op een ander apparaat, zoals een computer.

FAQ

    Hoe formatteer je een flashstation voor PS4?

    De gemakkelijkste manier om een flashstation op een computer te formatteren, is door het in het stopcontact te steken, File Explorer te openen en met de rechtermuisknop op het station te klikken. Selecteer in Windows Format, kies de exFAT optie en start het proces. Open Schijfhulpprogramma op een Mac OSX-machine, selecteer de flashdrive en klik vervolgens op Erase

    Hoe update ik mijn PS4 met een flashstation?

    Maak eerst een map op de flashdrive met de naam PS4 en maak vervolgens een andere map met de naam Update in de map. Ga vervolgens naar de updatepagina van de PS4-systeemsoftware, download het updatebestand en sla het op in de map Update als PS4UPDATE. PUP Sluit tot slot de flash drive naar de PS4, start de PS4 in de veilige modus en ga naar Veilige modus optie 3: Systeemsoftware bijwerken > Update vanaf USB-opslagapparaat > OK

Aanbevolen: