Duolingo Review: leer een nieuwe taal op een leuke manier

Inhoudsopgave:

Duolingo Review: leer een nieuwe taal op een leuke manier
Duolingo Review: leer een nieuwe taal op een leuke manier
Anonim

Van alle gratis websites voor het leren van talen die beschikbaar zijn, is Duolingo de gemakkelijkste om te gebruiken, waardoor het erg leuk is om een nieuwe taal te leren. Het is echt meer dan alleen "leuk", het is ronduit verslavend.

De website is vriendelijk en interactief om het zowel eenvoudig als leuk te maken om een nieuwe taal te leren. Naast tekst gebruikt Duolingo je microfoon en luidsprekers om je te leren spreken en andere talen te begrijpen wanneer ze worden gesproken. Er is zelfs een speciale app voor kinderen die net leren lezen.

Talen die je kunt leren bij Duolingo

Bezoek Duolingo Taalcursussen om te zien welke talen je kunt leren op basis van de taal die je spreekt. Duitstaligen kunnen bijvoorbeeld alleen Engels, Spaans, Frans en Italiaans leren, terwijl Engelstaligen alle onderstaande talen kunnen leren:

Image
Image

Spaans, Frans, Japans, Duits, Koreaans, Italiaans, Chinees, Hindi, Russisch, Arabisch, Turks, Portugees, Nederlands, Latijn, Zweeds, Iers, Grieks, Vietnamees, Pools, Noors (Bokmål), Hebreeuws, Indonesisch, Hawaïaans, Deens, Fins, Roemeens, High Valyrian, Welsh, Tsjechisch, Schots-Gaelisch, Jiddisch, Swahili, Oekraïens, Hongaars, Klingon, Esperanto en Navajo.

Hoe Duolingo werkt

Er zijn hier tientallen lessenreeksen. Sommige die we hebben gezien, zijn basisprincipes, zinnen, eten, heden, bijvoeglijke naamwoorden, meervouden, familie, vragen, getallen, huis, kleuren, locaties, winkelen, dieren, voorzetsels, datums en tijd, natuur en medisch.

Image
Image

De lessen bevatten afbeeldingen, tekst en audio, en soms moet je in een microfoon spreken (als je die hebt) om je spreek- en uitspraakvaardigheid te testen. Dit gaat verder dan de oudere stijl van taalleerdiensten die meer werken als een stil, niet-interactief leerboek.

Je kunt elke les één voor één volgen om geleidelijk aan moeilijkere concepten te gaan, of je kunt ervoor kiezen om uit te testen waar je een quiz doet die een beetje van elke les combineert tot één grote test. Test-out opties zijn beschikbaar voor een handvol vaardigheden. Als je slaagt voor een test, kun je al die lessen overslaan en ergens een beetje geavanceerder beginnen.

Image
Image

Omdat Duolingo deze optie heeft, kan het nuttig zijn voor zowel iemand die zijn taalvaardigheid moet opfrissen als iemand die helemaal nieuw is in de taal.

Er is ook een sectie met de naam Verhalen die perfect is voor halfgevorderde en gevorderde taalleerders. Je kunt miniverhalen lezen in de taal die je aan het leren bent en vervolgens een quiz over het verhaal doen om erachter te komen hoeveel je begreep.

Image
Image

Als je van podcasts houdt, zul je dol zijn op de speciale podcastpagina, waar je je taalvaardigheid kunt verbeteren door naar levensechte verhalen te luisteren in een van de ondersteunde talen. De laatste keer dat we er waren, waren de opties voor Engelstaligen Spaans en Frans; Spaans- en Portugeestaligen kunnen naar de Engelse versie luisteren.

Zelfs kinderen kunnen Duolingo gebruiken! Bekijk Duolingo ABC voor meer informatie. Het is een gratis iPhone/iPad-app met honderden lessen over het alfabet, klanken en zichtwoorden. Via die link zijn ook gratis afdrukbare pdf's om kinderen te helpen leren.

Bottom Line

Duolingo is beschikbaar via hun website, maar je kunt de app ook downloaden voor je computer (Windows 11 en 10) of mobiel apparaat (Android, iPhone en iPad). Een gebruikersaccount is niet vereist, maar het wordt aanbevolen als u uw voortgang wilt bijhouden.

Gedachten over Duolingo

De website en app van Duolingo is super gebruiksvriendelijk. Het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat je niet in de war raakt wanneer je ze gebruikt, wat geweldig is omdat het leren van een taal op zichzelf al moeilijk kan zijn.

We houden van de sneltoetsen omdat je hiermee snel je antwoorden kunt indienen, audio kunt afspelen, door lijsten kunt bladeren, meerkeuzeantwoorden kunt kiezen en meer.

Enkele andere delen van de website die we hierboven niet uitgelicht hebben, maar die je misschien toch interessant vindt, zijn Duolingo voor scholen, Duolingo online evenementen en het vertaalwoordenboek.

Dit is een van de betere plaatsen om een nieuwe taal te leren. Door de combinatie van audio, afbeeldingen en tekst, in combinatie met uw eigen spraakinvoer en verschillende andere belichtingsmethoden, legt u meer focus in het leerproces, wat meer is dan u kunt zeggen voor traditionele taalleermiddelen.

Aanbevolen: