Het lijkt erop dat Google's Pixel Fold niet gaat gebeuren

Inhoudsopgave:

Het lijkt erop dat Google's Pixel Fold niet gaat gebeuren
Het lijkt erop dat Google's Pixel Fold niet gaat gebeuren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google brengt eind 2021 of begin 2022 geen Pixel Fold-telefoon uit.
  • Concurrentie met Samsung heeft Google mogelijk uit de markt gejaagd.
  • Chinese fabrikanten zullen Samsung onder druk zetten met nieuwe opvouwbare telefoons in 2022.
Image
Image

Een rapport beweert dat de verwachte Pixel Fold-telefoon van Google in de nabije toekomst niet zal worden uitgebracht.

Google zou naar verwachting in 2021 een Pixel Fold-telefoon aankondigen of uitbrengen. De telefoon is nooit officieel aangekondigd, maar gelekte documenten, geruchten over de toeleveringsketen en Google's debuut van Android 12L (een versie van Android voor opvouwbare telefoons en tablets) suggereerde dat de Pixel Fold aan de gang was. Maar volgens een nieuw rapport van Display Supply Chain Consultants (DSCC) is dat niet langer het geval.

"DSCC heeft met zijn supply chain-bronnen bevestigd dat Google heeft besloten de Pixel Fold niet op de markt te brengen", zei Ross Young, CEO van DSCC, in het rapport op de website van het bedrijf. "Niet in 2021 en naar verluidt ook niet in de eerste helft van 2022."

Samsung duwde Google uit de markt

Young's bronnen noemen concurrentie van Samsung als een belangrijke reden voor het besluit van Google om de Pixel Fold te annuleren. Samsung had in 2021 86% van de markt voor opvouwbare telefoons in handen, volgens DSCC, en is vooral sterk in Noord-Amerika, een belangrijke markt voor Google.

Maar wat gaf Samsung specifiek een voorsprong?

Image
Image
De Samsung Galaxy Z Fold 3.

Samsung

DSCC's rapport wijst op verschillende zwakke punten in de geruchten over de Pixel Fold-specificaties. Deze omvatten het ontbreken van een camera onder het opvouwbare scherm, die werkt als een camera aan de voorzijde wanneer de opvouwbare telefoon open is, en een matige kwaliteit voor de camera's die mogelijk zijn meegeleverd.

Het was ook onwaarschijnlijk dat de Pixel Fold gebruik zou maken van een weergavetechnologie genaamd kleurfilter op inkapseling (CoE). Deze technologie vermindert de dikte en het stroomverbruik van het scherm van de nieuwste opvouwbare telefoons van Samsung.

"Samsung claimt dat zijn CoE-structuur, die ze Eco2 noemen, het stroomverbruik met 25% vermindert, wat resulteert in een langere levensduur van de batterij", zei Young in een e-mail aan Lifewire. Dit zou de Pixel Fold nadelig beïnvloeden in de levensduur van de batterij.

Alleen al lijkt geen van de tekortkomingen van Google Pixel Fold het waard om het project te annuleren. Samen schetsen ze een beeld van een opvouwbare telefoon die zou debuteren achter Samsung's Galaxy Z Fold 3 wat betreft camerakwaliteit en batterijduur.

Veel van de Chinese merken zullen naar verwachting in 2022 meer dan één model hebben.

Chinese merken pakken de achterstand op

De annulering van de Pixel Fold zal een klap zijn voor liefhebbers van opvouwbare telefoons. Men dacht dat de telefoon een vlaggenschip was dat was ontworpen om te pronken met de functies van Android 12L, die naar verwachting in de eerste helft van 2022 zal worden uitgebracht. Het lijkt er nu op dat andere smartphonefabrikanten er als eersten van zullen profiteren.

Dat omvat waarschijnlijk nieuwe opvouwbare telefoons van Chinese merken die het met Samsung zullen opnemen. "We laten zien dat het aandeel van Samsung da alt van 86% in 2021 naar 74% in 2022, omdat het marktaandeel verliest aan Chinese merken", aldus Young. "Veel van de Chinese merken zullen naar verwachting in 2022 meer dan één model hebben."

Deze merken zijn onder meer Huawei, Honor, Oppo, Vivo en Xiamoi. Hoewel het geen grote spelers in Noord-Amerika zijn, hebben deze merken een reputatie op het gebied van geavanceerde smartphones. De Huawei Mate XS en Xiaomi Mi Mix Fold zijn op sommige gebieden al concurrerend met Samsung-vouwtelefoons.

Supply chain-rapporten wijzen erop dat Chinese merken Samsung zullen bestrijden door het van beide kanten te flankeren. "We zien dat Chinese merken in 2022 inklapbare panelen gebruiken van 7,1" tot 8,1"", zegt Young. "We denken dat wat het bereik afleidt van Samsung's grootte van 7,6" de wens is om te differentiëren met iets groters en unieks/functioneels of kleiner en goedkoper."

Image
Image
De Xiaomi Mi Mix Fold.

Xiaomi

De prijs van Samsung's Galaxy Z Fold 3, die begint bij $ 1.799, laat zeker ruimte voor opvouwbare telefoons met een iets kleiner schermformaat om Samsung in prijs te verslaan.

Aan de bovenkant kan een 8,1-inch scherm een merkbare bult opleveren in vergelijking met het 7,6-inch scherm van de Galaxy Z Fold 3.

Young zegt dat een groter scherm meer zou kunnen doen dan het scherm vergroten als de telefoon open is. Het kan een grotere, functionelere omslagweergave mogelijk maken. Het 6,2-inch coverdisplay op de Galaxy Z Fold heeft een ongebruikelijke 24,5:9-beeldverhouding en kan bij sommige apps onhandig zijn.

Folders van vouwtelefoons kunnen troost putten in deze nieuwe competitie. De Pixel Fold kan worden geannuleerd, maar in 2022 zullen nog steeds verschillende nieuwe opvouwbare telefoons Samsung de broodnodige concurrentie geven.

Aanbevolen: