Wat Android Auto is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Wat Android Auto is en hoe het te gebruiken
Wat Android Auto is en hoe het te gebruiken
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je Android Auto kunt gebruiken om je telefoon te bedienen tijdens het rijden. Android Auto-app is alleen beschikbaar voor apparaten met Android 6 t/m 11.

Vanaf Android 12 ondersteunt Google de Android Auto-app niet meer. Mensen met Android 12 of hoger moeten in plaats daarvan de Google Assistent-rijmodus gebruiken.

Verbinding maken met Android Auto

Een telefoon aansluiten op de radio of het infotainmentsysteem in een auto met Android Auto is eenvoudig, maar er moeten een aantal dingen gebeuren voordat je aan de slag kunt. Ten eerste moet de telefoon een versie van Android tussen versie 6 en 11 hebben, anders werkt Android Auto helemaal niet. Op de telefoon moet ook Android Auto zijn geïnstalleerd en de autoradio of het infotainmentsysteem moet compatibel zijn met Android Auto.

Als al deze vakjes zijn aangevinkt, is het verbinden van een telefoon met Android Auto een eenvoudig proces:

  1. Controleer de internetverbinding van je telefoon. Het heeft een sterke wifi- of mobiele dataverbinding nodig om dit proces te laten werken.
  2. Zorg ervoor dat het voertuig in het park staat.
  3. Zet het voertuig aan.

  4. Zet de telefoon aan.
  5. Sluit de telefoon aan op het voertuig via een USB-kabel.
  6. Bekijk en accepteer de veiligheidsmededeling en de algemene voorwaarden voor het gebruik van Android Auto.
  7. Volg de aanwijzingen op het scherm op uw telefoon. Als u Android Auto nog niet eerder heeft ingesteld, geeft u de app toegang tot verschillende machtigingen.
  8. Selecteer de Android Auto-app op het display van uw autoradio of infotainmentsysteem en volg de aanwijzingen op het scherm.

Nadat je dit proces de eerste keer hebt uitgevoerd, kun je je telefoon via USB aansluiten om Android Auto te activeren wanneer je maar wilt. Als het gebruik van een bekabelde verbinding niet handig is, kun je in plaats daarvan je telefoon koppelen via Bluetooth.

Wat is Android Auto?

Android Auto is meer een alternatieve manier om een Android-telefoon te bedienen, zodat het gemakkelijk te gebruiken is tijdens het rijden. Het display is zo ontworpen dat het in één oogopslag gemakkelijk te lezen is en spraakbediening is geïntegreerd via Google Assistant.

Hoewel Android Auto kan functioneren als een op zichzelf staande app, is het gebouwd met touchscreen-autoradio's in het achterhoofd, wat betekent dat je er ook andere apps mee kunt gebruiken. Bij aansluiting op een van deze compatibele autoradio's kan de app het telefoonscherm spiegelen naar het radioscherm en integreren met functies zoals de audiobediening op het stuur.

Uw smartphone moet verbonden zijn met het voertuig voordat u Android Auto kunt gebruiken. U kunt hiervoor een directe USB-verbinding of Android Auto Wireless gebruiken.

Wat kan het?

Android Auto kan bijna alles wat een Android-telefoon alleen kan; het is gewoon geknepen en verfijnd voor een auto-omgeving. Het basisidee is dat geklungel met een telefoon tijdens het rijden moeilijk en inherent gevaarlijk is, en Android Auto lost dat voor een deel op.

Image
Image

De drie primaire functies van Android Auto zijn:

  • Turn-by-turn aanwijzingen
  • Handsfree bellen
  • Een audiospeler

Het systeem kan echter verder worden aangepast. De afslag-voor-afslag aanwijzingen in Android Auto worden bijvoorbeeld afgehandeld door Google Maps, maar Waze-integratie wordt ook ondersteund. U kunt Android Auto ook aanpassen door het opstartscherm te personaliseren en de donkere modus in te schakelen.

De audiospeler in Android Auto is flexibel. De standaard is YouTube Music, maar je kunt luisteren naar de lokale bibliotheek met nummers op je telefoon of YouTube Music Premium als je die hebt. De app ondersteunt ook integratie met Pandora en Spotify, podcatchers zoals Pocket Casts en anderen.

Android Auto bevat een ingebouwde weerkaart om de omstandigheden op je huidige locatie weer te geven, wat handig is tijdens lange autoritten. Het kan worden geïntegreerd met de kiezer van uw telefoon en ondersteunt andere chat- en spraakapps zoals Skype.

Als je een sms-bericht of een bericht ontvangt via een app als Skype, kan Android Auto het voorlezen. In de zomer van 2021 heeft Android Auto de algehele berichtenervaring nog gebruiksvriendelijker gemaakt, zodat u uw berichten-app naar keuze kunt openen en gebruiken vanaf het opstartscherm. Lees en verzend berichten vanuit Berichten of WhatsApp zonder je ogen van de weg te halen.

Image
Image

Hoe Android Auto werkt

Er zijn twee manieren om Android Auto te gebruiken: als een zelfstandige ervaring op je telefoon of in combinatie met een compatibele autoradio of infotainmentsysteem. Beide methoden bieden vergelijkbare hulpprogramma's, maar het integreren van Android Auto met een compatibele autoradio met touchscreen is een superieure ervaring.

Als je Android Auto alleen op een telefoon gebruikt, zijn er enkele opties beschikbaar. De eerste is om Android Auto te starten wanneer je in je auto stapt, de telefoon in een gemakkelijk toegankelijke houder of houder te plaatsen en hem goed te noemen.

Dit basisgebruik van Android Auto biedt toegang tot handsfree bellen, aangezien de telefoon standaard op de luidspreker staat bij het plaatsen of ontvangen van een oproep. Het telefoonscherm is in deze modus gemakkelijker te lezen dan wanneer Android Auto niet actief is vanwege de grote tekst en het gebrek aan rommel.

Voor een grotere mate van integratie kan de telefoon worden gekoppeld aan elke Bluetooth-compatibele autoradio of op de radio worden aangesloten via een aux-kabel, FM-zender of een andere soortgelijke methode. Met dit type verbinding kan audio van Android Auto, zoals muziek van Spotify of routebeschrijvingen van Google Maps, worden afgespeeld via het autoradiosysteem.

De andere manier om Android Auto te gebruiken, is door een compatibele telefoon aan te sluiten op een compatibel autoradio- of infotainmentsysteem. Dit wordt bereikt door Android Auto op de telefoon uit te voeren en deze via USB of Bluetooth te verbinden met een compatibel voertuig. Als u dit doet, wordt het display van de telefoon op een enigszins gewijzigde manier weergegeven op het radiodisplay.

Wanneer een telefoon via Android Auto is verbonden met een autoradio, wordt het telefoonscherm leeg en neemt het radioscherm het over. Dezelfde informatie die normaal op de telefoon wordt weergegeven, is te zien op het radiodisplay. Omdat touchscreens van autoradio's doorgaans groter zijn dan telefoonschermen, is het gemakkelijker om stapsgewijze aanwijzingen te bekijken of naar het volgende nummer in een Spotify-afspeellijst te gaan dan met de telefoon.

Google Assistent gebruiken met Android Auto

Google Assistant integreert rechtstreeks met Android Auto, wat betekent dat je toegang hebt tot alle informatie die je normaal zou hebben zonder de app te verlaten.

Als je bijvoorbeeld naar benzinestations in de buurt vraagt, ha alt de Google Assistent een kaart met benzinestations in de buurt tevoorschijn zonder Android Auto af te sluiten. Als je een route aan de gang hebt, worden benzinestations langs die route weergegeven.

Google Assistant-integratie gaat verder dan je auto. Als je slimme lampen of een slimme thermostaat hebt aangesloten op Google Home, kun je de Google Assistent via Android Auto vragen om ervoor te zorgen dat alles lekker comfortabel is als je lange woon-werkverkeer eindelijk voorbij is.

Image
Image

Apps gebruiken met Android Auto

Ingebouwde apps maken het gemakkelijk om Android Auto direct vanaf de poort te gebruiken. Het bevat bijvoorbeeld EV-oplaad-, parkeer- en navigatie-apps om uw reizen moeiteloos en naadloos te maken.

Naast de basisfunctionaliteit die in Android Auto is ingebouwd, ondersteunt het ook andere apps. De ondersteuning is beperkt en de meeste Android-apps voldoen niet aan de strenge richtlijnen van Google voor compatibiliteit met Android Auto, maar een heleboel populaire entertainment-, informatie- en communicatie-apps hebben de knoop doorgehakt.

Om een app met Android Auto te gebruiken, moet je deze eerst downloaden en installeren. Als je een app zoals Waze of Spotify op je telefoon hebt geïnstalleerd, ben je klaar om te gaan. Aangezien Android Auto alleen de manier verandert waarop dingen op uw telefoon worden weergegeven, hoeft u niets extra's te installeren.

Sommige apps, zoals Amazon Music en Pandora, werken ongeacht of de telefoon is aangesloten op een compatibele autoradio. Deze apps zijn toegankelijk door tweemaal op het hoofdtelefoonpictogram te tikken en vervolgens de gewenste app te selecteren.

Andere apps, zoals Waze, werken alleen als het telefoonscherm wordt gespiegeld naar een compatibel autoradioscherm.

Met welke telefoons werkt Android Auto?

Android Auto werkt met de meeste Android-telefoons. De belangrijkste vereiste is dat de telefoon Android 6.0 (Marshmallow) via Android 11. draait

De mogelijkheden van een bepaalde telefoon zijn ook van invloed op hoe goed Android Auto werkt. Als een telefoon bijvoorbeeld traag is en niet reageert, is het onwaarschijnlijk dat Android Auto goed werkt, zelfs niet als er een geschikte versie van Android op is geïnstalleerd.

Met welke auto's werkt Android Auto?

Android Auto-compatibiliteit is verkrijgbaar bij de meeste autofabrikanten en een aantal fabrikanten van aftermarket-autoradio's. De lijst groeit en verandert met elk nieuw modeljaar, maar Chevrolet, Honda, Kia, Mercedes, Volkswagen, Volvo en anderen bieden allemaal Android Auto-integratie in sommige of al hun voertuigen.

Aan de aftermarket-kant zijn head-units die compatibel zijn met Android Auto verkrijgbaar bij fabrikanten als Kenwood, Panasonic, Pioneer en Sony.

Google houdt een uitgebreide lijst bij van voertuigen die compatibel zijn met Android Auto, inclusief huidige en geplande modellen.

Aanbevolen: