Android Photo Sphere: wat het is, hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Android Photo Sphere: wat het is, hoe het te gebruiken
Android Photo Sphere: wat het is, hoe het te gebruiken
Anonim

Android 360° foto's zijn panoramische beelden die kunnen worden gemaakt vanaf sommige Android-apparaten. Deze functie is ingebouwd in de Camera-app en stelt je in staat 360-graden foto's te maken van alles om je heen en ze zelfs te delen op Google Maps.

Het Android-besturingssysteem begon 360° foto's te ondersteunen in Android 4.2 Jelly Bean, en de Nexus 4 was de eerste telefoon die uit de doos werd geleverd met 360°-foto's. Je apparaat moet een gyrosensor hebben om te kunnen werken.

Een foto maken

Als je de functie 360°-foto's gebruikt, moet je stippen op het scherm lokaliseren, zodat de camera alles om je heen kan vastleggen.

  1. Open de camera-app.
  2. Tik op Photo Sphere in het menu.

    Op sommige telefoons is het verborgen in het tabblad Modes onderaan de camera-app.

  3. Na het openen van het Photo Sphere-gereedschap, tikt u eerst op de cameraknop en lijnt u vervolgens de cirkel uit met de blauwe cirkel. Zoek vervolgens de witte stip op het scherm en houd je camera daar totdat deze blauw wordt en de stip verdwijnt. Mogelijk moet u de telefoon of tablet op alle mogelijke manieren kantelen om de blauwe stip te zien.

  4. Verplaats de camera naar de volgende stip totdat deze blauw wordt en ook verdwijnt.

    Image
    Image

    Herhaal dit totdat je geen witte stippen meer ziet.

    Je kunt op elk moment op het vinkje/klaar-knop tikken om te voltooien, maar je scan is mogelijk niet voltooid.

  5. Tik op Gereed.

Gebruiksgevallen

Een panoramisch beeld biedt een belangrijke businesscase voor:

  • Makers in onroerend goed pronken met een kamer.
  • Detectives of andere onderzoekers die de dynamiek van een plaats delict vastleggen.
  • Artiesten die mooie vergezichten vastleggen.
  • Journalisten die een scène vastleggen voor later gebruik.

Tips en meer informatie

Onthoud het volgende wanneer u een panoramafoto maakt:

  • Het ziet er misschien vreemd uit om foto's te maken van mensen of andere bewegende objecten, omdat de afbeeldingen niet goed in elkaar passen. Landschappen en interieurfoto's zijn de beste keuze.
  • Houd één voet op de grond en cirkel alleen op die voet rond, om verschillende perspectiefopnamen te voorkomen.
  • Laat uw telefoon recht boven uw voet blijven terwijl u de 360° foto maakt om ervoor te zorgen dat afbeeldingen overal vloeiend worden vastgelegd.

Omdat ze niet zijn zoals gewone afbeeldingen, zoals JPG's die op de meeste webpagina's worden weergegeven, kunt u op de meeste apparaten problemen ondervinden bij het bekijken van 360°-foto's. Het beeld ziet er hoogstwaarschijnlijk lang en plat uit, met golvende gebieden waar het normaal zou buigen als het in een panoramische viewer zou worden geopend.

U kunt de panoramafoto openen in de Galerij-app op uw telefoon en deze uploaden naar Google Foto's om hem daar te bekijken.

U kunt een panoramafoto ook online bekijken via een site zoals Photo Sphere Viewer of een gratis app zoals FSPViewer.

De Android-fotosfeerfunctie debuteerde in 2012 en sindsdien hebben veel verschillende smartphonefabrikanten een soort 360-graden fotografie-app gebouwd of aangeboden. Samsung-apparaten kunnen bijvoorbeeld Surround Shot installeren vanuit de camera-app om een 3D-foto van elk object te maken.

Omdat er geen gestandaardiseerd formaat is voor 360-gradenfotografie, zijn afbeeldingen die met een apparaat of app zijn gemaakt, mogelijk niet volledig uitwisselbaar met een ander apparaat of app. Aangezien 360°-foto's voor Android-apparaten een Google-aanbieding zijn, zijn ze compatibel met het Google-ecosysteem, maar uw aantal kilometers op andere platforms kan variëren.

Aanbevolen: