Windows Update (wat het is en hoe het te gebruiken)

Inhoudsopgave:

Windows Update (wat het is en hoe het te gebruiken)
Windows Update (wat het is en hoe het te gebruiken)
Anonim

Windows Update is een gratis Microsoft-service die wordt gebruikt om updates zoals servicepacks en patches voor het Windows-besturingssysteem en andere Microsoft-software te leveren.

Het kan ook worden gebruikt om stuurprogramma's voor populaire hardwareapparaten bij te werken.

Patches en andere beveiligingsupdates worden routinematig uitgebracht via Windows Update op de tweede dinsdag van elke maand - het wordt Patch Tuesday genoemd. Microsoft brengt echter ook op andere dagen updates uit, zoals voor dringende oplossingen.

Waar wordt Windows Update voor gebruikt?

Windows Update wordt gebruikt om Microsoft Windows en verschillende andere Microsoft-programma's up-to-date te houden.

Updates bevatten vaak functieverbeteringen en beveiligingsupdates om Windows te beschermen tegen malware en kwaadaardige aanvallen.

U kunt ook Windows Update gebruiken om toegang te krijgen tot de updategeschiedenis die alle updates toont die op de computer zijn geïnstalleerd via de Windows Update-service.

Beschikbaarheid van Windows Update

Alle moderne Windows-besturingssystemen gebruiken Windows Update, zoals Windows 11 en Windows 10, maar ook de andere versies via Windows XP.

Deze service werkt echter niet de meeste van uw andere, niet-Microsoft-software bij. U moet deze programma's zelf bijwerken of een gratis software-updateprogramma gebruiken om dit voor u te doen.

Hoe toegang te krijgen tot Windows Update

Hoe u toegang krijgt tot Windows Update hangt af van het Windows-besturingssysteem dat u gebruikt:

Windows 11 en Windows 10: Windows Update is ingebouwd en maakt deel uit van Instellingen, beschikbaar via het menu Start.

Image
Image

Windows 8, Windows 7 en Windows Vista: Windows Update is geïntegreerd als een Configuratiescherm-applet en is toegankelijk vanuit het Configuratiescherm.

Image
Image

Windows Update is ook toegankelijk in Windows Vista en nieuwer door deze opdracht uit te voeren vanuit het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R).


control /name Microsoft. WindowsUpdate

Windows XP, 2000, ME, 98: In oudere Windows-versies is Windows Update toegankelijk via de Windows Update-website via Internet Explorer.

Image
Image

Zie Hoe u Windows-updates controleert en installeert als u meer specifieke instructies nodig heeft.

Windows Update gebruiken

Na het openen van Windows Update zoals hierboven beschreven, wordt de lijst met beschikbare updates weergegeven, aangepast aan uw specifieke computer.

Selecteer de updates die u wilt installeren en volg de instructies om de updates te downloaden en te installeren. Het grootste deel van het proces is volledig geautomatiseerd en vereist mogelijk slechts een paar handelingen van uw kant, of u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Oudere versies van Windows Update

De Critical Update Notification-tool (die later werd omgedoopt tot Critical Update Notification Utility) is een tool die Microsoft rond de tijd van Windows 98 heeft uitgebracht. Het draait op de achtergrond en geeft een melding wanneer er een kritieke update beschikbaar is via Windows Update.

Die tool is vervangen door Automatische updates, die beschikbaar is in Windows Me en Windows 2003 SP3. Met Automatische updates kunnen updates worden geïnstalleerd zonder tussenkomst van een webbrowser, en wordt er minder vaak op updates gecontroleerd dan met de tool voor meldingen van kritieke updates.

Meer informatie over Windows Update

Sinds Windows Vista kunnen updates de bestandsextensie. MANIFEST,. MUM of. CAT hebben om een manifestbestand, Microsoft Update-manifestbestand of beveiligingscatalogusbestand aan te geven.

Bekijk onze handleiding over het oplossen van problemen veroorzaakt door Windows Updates als u vermoedt dat een patch de oorzaak is van een foutmelding of ander probleem.

Sommige niet-Microsoft-programma's installeren Windows-updates als u Windows Update niet wilt gebruiken. Enkele voorbeelden zijn OUTDATEfighter en Autopatcher.

Windows Update is niet hetzelfde hulpprogramma als Microsoft Store (voorheen Windows Store genoemd), dat wordt gebruikt om muziek en apps te downloaden. Zie Apps bijwerken op Windows 11 voor hulp bij het updaten van software die is verkregen via de Microsoft Store.

Hoewel Windows Update sommige apparaatstuurprogramma's kan bijwerken, worden vele niet door Microsoft geleverd. Dit kan van alles zijn, van een stuurprogramma voor een videokaart tot een stuurprogramma voor een geavanceerd toetsenbord, in welk geval u die stuurprogramma's zelf wilt bijwerken. Een heel gemakkelijke manier om stuurprogramma's te downloaden en te installeren zonder Windows Update te gebruiken, is via een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's; sommige zijn in principe hands-off en automatisch, zoals Windows Update.

Aanbevolen: