Een bericht markeren als ongewenste e-mail in Outlook.com

Inhoudsopgave:

Een bericht markeren als ongewenste e-mail in Outlook.com
Een bericht markeren als ongewenste e-mail in Outlook.com
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Outlook.com-berichtenlijst en selecteer het ongewenste bericht. Selecteer Junk en selecteer vervolgens Junk of Phishing. U kunt ervoor kiezen om de afzender te blokkeren.
  • Selecteer Melden of Niet rapporteren het bericht aan Microsoft. Het bericht gaat naar Junk Email, en Outlook leert wat u als junk beschouwt.
  • Als u een e-mail als veilige afzender wilt toevoegen, gaat u naar Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen > Mail > Ongewenste e-mail > Veilige afzenders en domeinen > Toevoegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u spam kunt markeren als ongewenste e-mail in Outlook.com, zodat deze automatisch wordt verplaatst naar de map Ongewenste e-mail. Door het naar de map Ongewenste e-mail te verplaatsen, leert u Outlook.com om soortgelijke ongewenste e-mails te identificeren, zodat het dit in de toekomst automatisch doet.

Een bericht markeren als ongewenste e-mail in Outlook.com

Om Outlook.com te vertellen dat een bepaald bericht voorbij het filter voor ongewenste e-mail is gekomen, verplaatst u het naar de map Junk Email.

  1. Ga naar Outlook.com en log in op uw account.
  2. Ga naar de Outlook.com-berichtenlijst en selecteer het ongewenste bericht. Als je meerdere berichten tegelijk als spam wilt markeren, plaats je een vinkje in de cirkel naast het bericht.

    Image
    Image
  3. Selecteer Junk op de werkbalk.

    Image
    Image
  4. Selecteer Junk of Phishing. Je kunt er ook voor kiezen om de afzender te blokkeren.
  5. In het Melden als junk dialoogvenster, selecteer Melden of Niet melden het bericht aan Microsoft.

    Door een bericht te melden, moet Microsoft het en soortgelijke berichten als spam behandelen.

  6. Het bericht wordt verplaatst naar de map Junk Email en Outlook.com leert welke soorten berichten u als ongewenst beschouwt.
  7. De items in de map Junk Email worden na 30 dagen verwijderd.

Gebruik filters voor ongewenste e-mail

Als Outlook.com per ongeluk e-mails die geen ongewenste e-mail zijn naar de map Junk Email verplaatst, plaatst u de afzenders op de Veilige afzenders en domeinenlijst.

Als de e-mail afkomstig is van een mailinglijst, kan deze worden geïdentificeerd als ongewenste e-mail omdat uw e-mailadres niet voorkomt in de regel Aan. Als je de mailinglijst vertrouwt, voeg dan hun adres toe aan de Veilige afzenders en domeinen lijst.

Een e-mailadres toevoegen aan de Veilige afzenders en domeinen lijst:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Bekijk alle Outlook-instellingen.

    Image
    Image
  3. In het Instellingen dialoogvenster selecteert u Mail > Ongewenste e-mail.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het gedeelte Veilige afzenders en domeinen Toevoegen en voer het e-mailadres in van een afzender of domein waarvan u e-mailberichten ontvangen.

    Als Outlook een afzender van ongewenste e-mail niet herkent en zijn berichten niet naar de map Ongewenste e-mail verplaatst, voegt u de afzender of het domein toe aan de Geblokkeerde afzenders en domeins lijst.

  5. Selecteer Opslaan.

Aanbevolen: