Hoe pop-ups op iPhones en iPads toe te staan

Inhoudsopgave:

Hoe pop-ups op iPhones en iPads toe te staan
Hoe pop-ups op iPhones en iPads toe te staan
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Safari > Algemeen > Block Pop -ups. Selecteer de schakelaar om deze uit te schakelen.
  • Om opnieuw in te schakelen, herha alt u de stappen en zet u de schakelaar aan.
  • Je kunt de pop-upblokkering voor een paar sites niet in- of uitschakelen.

Dit artikel legt uit hoe je de pop-upblokkering op een iPhone en iPad uitschakelt met Safari. Instructies zijn van toepassing op de meeste versies van iOS.

De pop-upblokkering op iPhone en iPad uitschakelen

Safari's ingebouwde pop-upblokkering is een welkome functie in iOS. Standaard voorkomen uw iOS-apparaten dat webpagina's pop-ups openen, maar u kunt de pop-upblokkering op iPhone en iPad met slechts een paar tikken uitschakelen.

Helaas kunt u geen lijst met goedgekeurde websites opgeven waarvoor Safari de pop-upblokkering indien nodig kan uitschakelen; het is een alles-of-niets-voorstel waarin de pop-upblokkering volledig aan of uit staat. Dus als je een pop-up voor een specifieke website wilt zien, schakel dan de pop-upblokkering uit en zet hem later weer aan.

Deze stappen werken precies hetzelfde voor zowel de iPhone als iPad.

  1. Ga naar Instellingen > Safari.
  2. Tik in het gedeelte Algemeen op de schakelaar Block Pop-ups. Het wordt wit om aan te geven dat het is uitgeschakeld.

    Image
    Image
  3. Start de Safari-app. De wijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd en u zou pop-ups moeten kunnen zien op websites die ze gebruiken.

Waarom de pop-upblokkering op iPhone en iPad uitschakelen?

De pop-upblokkering in Safari is meestal geweldig, maar er zullen altijd situaties zijn waarin u het belangrijk vindt dat pop-ups werken. Hoewel dit aantoonbaar een teken is van een slecht webdesign, zijn sommige webpagina's afhankelijk van pop-upvensters om de informatie te krijgen die u nodig hebt.

Dit geldt met name voor sommige financiële websites, zoals websites voor bankieren en creditcards, die soms pop-upvensters gebruiken om rekeningafschriften, pdf-documenten en andere documenten weer te geven; anderen kunnen afhankelijk zijn van pop-upvensters om u in te schrijven voor nieuwsbrieven, kortingscodes te krijgen of andere diensten uit te voeren.

Sommige websites die pop-ups op je desktop openen, werken eigenlijk prima met mobiele browsers, maar als je een probleem tegenkomt bij het gebruik van een website en je realiseert je dat je Safari nodig hebt om pop-ups toe te staan, kun je de pop-up omdraaien blocker snel uit.

Natuurlijk is het een goed idee om de pop-upblokkering weer in te schakelen nadat u klaar bent met het pop-upvenster, anders kunnen andere websites pop-ups openen zonder uw toestemming. De pop-upblokkering van Apple is immers bedoeld om het browsen gemakkelijker te maken.

Aanbevolen: