Shorts om audiosampling van elke YouTube-video toe te staan

Shorts om audiosampling van elke YouTube-video toe te staan
Shorts om audiosampling van elke YouTube-video toe te staan
Anonim

Shorts, YouTube's app voor het maken van korte video's en rivaal van TikTok, zal in de nabije toekomst de mogelijkheid toevoegen voor gebruikers om audio van video's op het hele YouTube-platform te samplen.

Zoals gemeld door The Verge, kunnen gebruikers met Shorts momenteel audio uit andere Shorts-video's halen, maar een recent communitybericht heeft onthuld dat er plannen zijn om een veel breder netwerk uit te werpen. Volgens TeamYouTube Community Manager Camilla: "Als je deel uitmaakt van de eerste uitrol, kun je Shorts maken met audio van andere video's, rechtstreeks vanaf de videoweergavepagina, zowel voor Shorts als andere video's die je op YouTube vindt. " Deze eerste uitrol zou nu beschikbaar moeten zijn in het VK, Canada, India en verschillende Latijns-Amerikaanse landen, zoals Argentinië, Brazilië, Mexico en Venezuela.

Image
Image
Afbeelding: YouTube.

YouTube

Het bericht legt verder uit dat deze nieuwe functie gebruikers van Shorts in staat stelt om audio op te nemen van "elke in aanmerking komende lange video op YouTube". Shorts genereert ook een link terug naar de videobron voor de getrokken audio op de draaipagina van Shorts. Het is de bedoeling om makers meer audio-opties voor hun video's te geven, terwijl ze mogelijk ook het publiek voor de bronvideo uitbreiden.

Dit nieuws heeft sommige YouTube-creators nerveus gemaakt, omdat het platform alle video's standaard automatisch heeft aangemeld voor de Shorts-crossover. Er zijn verschillende vragen gesteld in de aankondiging van de communitypost.

Wie dacht dat het een goed idee was om iedereen automatisch aan te melden?

YouTube-gebruiker TwinMinds vroeg: "Wie krijgt de inkomsten voor deze voorbeelden? En waarom is deze automatische opt-in zonder dat mensen de keuze krijgen? En hoe zit het met kanalen zonder inkomsten en inhoud waarvoor geen inkomsten worden gegenereerd of waarvoor advertenties zijn uitgeschakeld? Waarom? is hun inhoud automatisch beschikbaar voor anderen om van te profiteren?"

Ed Hanley wilde weten: "Wie dacht dat het een goed idee was om iedereen automatisch aan te melden? Kies je voor bedrijven met toegang tot het Content ID-systeem? video geregistreerd bij het Content ID-systeem?"

Image
Image
Afbeelding: YouTube.

YouTube

Gebruikers kunnen hun video's één voor één afmelden, of dit in batches doen door meerdere video's tegelijk te selecteren op de inhoudspagina en Licentie te selecteren onder Bewerken, selecteer Shorts sampling onder Bewerken toevoegen en kies vervolgens Sampling niet toestaan

Aanbevolen: