Meta om Quest-gebruikers toe te staan in te loggen zonder een Facebook-account - Wat te weten

Meta om Quest-gebruikers toe te staan in te loggen zonder een Facebook-account - Wat te weten
Meta om Quest-gebruikers toe te staan in te loggen zonder een Facebook-account - Wat te weten
Anonim

Sinds de lancering van het Quest-platform was het grootste knelpunt voor diegenen die aan de slag wilden met een VR-headset, dat je ook een actief Facebook-account nodig had.

Dat is niet langer waar, met enkele kanttekeningen. Meta heeft zojuist aangekondigd dat een Facebook-login niet langer nodig is om toegang te krijgen tot het Quest-ecosysteem. In plaats daarvan implementeert het bedrijf speciale Meta-logins waarvoor alleen een e-mailadres nodig is. Bovendien kunnen Meta-accounthouders Facebook en Instagram volledig uit beeld verwijderen, zonder enige integratie.

Image
Image

Degenen die een hekel hebben aan Facebook om privacy- of monopolistische redenen, mogen echter niet worden beïnvloed door deze rebranding. Meta is tenslotte Facebook, en het maken van een account met de een in plaats van de ander lijkt voor sommigen misschien haarkloverij.

De nadelen van het elimineren van Facebook uit de vergelijking? Je kunt niet door Facebook-vrienden bladeren met VR-apparaten en je verliest de toegang tot verbonden ervaringen waarvoor het sociale-mediaplatform nodig is, hoewel Meta zegt dat je Facebook op elk moment opnieuw kunt integreren.

Bovendien zullen meta-accounts nu de standaard zijn voor het Quest-platform. Met andere woorden, als je een actieve Quest-gebruiker bent, moet je door een aantal hoepels springen om van je Facebook-account over te schakelen naar je nieuw aangemaakte Meta-account.

Je moet een nieuw account maken, samen met een Meta Horizons-account, en overschakelen in VR om continue toegang tot downloads en aankopen te garanderen. Je hebt ook de nieuwste softwareversies voor je Quest-headset en smartphone-app nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Voor degenen die nog steeds oude Oculus-accounts gebruiken om in te loggen, moet je je vóór 1 januari aanmelden bij Meta voordat door Oculus gemaakte gebruikersnamen naar die geweldige accountopslag in de lucht gaan. Zoals voor iedereen is de mogelijkheid om je eigen Meta-account aan te maken al beschikbaar.

Aanbevolen: