De 7 beste SSD's voor MacBook Pro in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste SSD's voor MacBook Pro in 2022
De 7 beste SSD's voor MacBook Pro in 2022
Anonim

Als je constant documenten, foto's of video's op je MacBook Pro opslaat, loopt deze waarschijnlijk snel vol. Omdat we allemaal afhankelijk zijn van onze computers voor werk, school en entertainment, is het uitbreiden van je opslagruimte essentieel als je het maximale uit je Mac wilt halen. Als dat zo is, is het toevoegen van een solid-state drive (SSD) een goede optie om ruimte op uw harde schijf vrij te maken. Een SSD is een opslagapparaat voor uw computer, vergelijkbaar met een USB, maar met veel meer ruimte.

Een SSD is lichtgewicht, snel en verbruikt geen stroom van uw computer, en ze zijn meestal stiller en lichter dan traditionele harde schijven. Als je op zoek bent naar een SSD, zoek dan naar apparaten waarvan bekend is dat ze goed werken met Macs.

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we de beste SSD's voor MacBook Pro-computers onderzocht en beoordeeld. Met apparaten van topmerken, waaronder Samsung, SanDisk, Seagate en LaCie, zijn er SSD's voor elk budget.

Beste algemene SATA SSD: SanDisk SSD PLUS 480GB

Image
Image

Als je een oudere MacBook Pro hebt en op zoek bent naar manieren om de werking ervan te versnellen en meer opslagruimte te krijgen, is de SanDisk SSD Plus 480GB-schijf misschien wat je zoekt. Met behulp van de SATA Revision 3.0-interface wordt deze SSD ondersteund door MacBook Pro's die in 2011 of 2012 zijn gemaakt, maar als uw apparaat eerder is gemaakt, kunt u uw laptop er mogelijk nog steeds mee bijwerken zolang deze SATA 1.0 of 2.0 gebruikt. En laten we eerlijk zijn: het is beslist voordeliger om te proberen uw MacBook Pro bij te werken met deze SSD in plaats van te upgraden naar een nieuw apparaat. Het heeft een capaciteit van 480 GB - genoeg ruimte voor al uw persoonlijke bestanden, foto's en zelfs video's.

Bovendien kunt u met deze SSD gegevens snel opslaan en nog sneller ophalen - tot 20 keer sneller dan uw oude harde schijf - dankzij een sequentiële leessnelheid van 535 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 445 MB/s. Met een koele, stille werking en een royale batterijduur kan deze SanDisk SSD uw oudere MacBook Pro veranderen in het apparaat van uw dromen.

Beste budgetvriendelijke optie: Samsung 860 EVO 250GB

Image
Image

De Samsung 860 EVO 250GB is een budgetvriendelijke optie voor diegenen die de werking van hun MacBook Pro-apparaten die in 2012 of eerder zijn gemaakt, willen versnellen. Het heeft een SATA 3.0-verbindingsinterface en indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden (520 MB/s en 550 MB/s) voor drastisch verbeterde apparaatprestaties. Met 250 GB is dit niet de grootste SSD op onze lijst, maar dat is nog steeds voldoende ruimte voor de gemiddelde Mac-gebruiker, zelfs als je graag high-definition foto's en video's maakt.

Duurt het een eeuwigheid om je laptop op te starten? Deze SSD brengt daar verandering in. Zijn uw apps, games en andere programma's traag en traag om te openen? Maak een nieuwe start met deze betaalbare SSD. Zelfs bij multitasking zult u onder de indruk zijn van de responsiviteit van uw MacBook Pro. Bovendien gaat deze SSD gegarandeerd lang mee, met een geschatte betrouwbaarheid van 1,5 miljoen uur. Dat is veel rekentijd - en tijd die u effectiever kunt gebruiken dankzij uw snellere apparaat.

"De Samsung 860 Evo is een werkpaard. Het zal geweldig werken als een snelle opstartschijf om je besturingssysteem op te zetten en sommige games aan te kunnen, hoewel 250 GB beperkt hoeveel je erop kunt zetten." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste opslagupgrade voor de prijs: WD Blue 3D NAND 1TB

Image
Image

Als je nooit meer zonder opslagruimte wilt komen, bekijk dan de WD Blue 3D NAND 1TB SSD. Deze SSD voegt een enorme opslagruimte van 1 TB toe aan je MacBook Pro, genoeg om meer dan twee miljoen foto's van gemiddelde grootte op te slaan. Deze SSD is compatibel met Macs met SATA-controllers en gebruikt de SATA 6.0 GB/s-interface. Het biedt ook zeer goede prestaties dankzij een sequentiële leessnelheid tot 560 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid tot 530 MB/s. Mogelijk merkt u ook een verbeterde levensduur van de batterij, aangezien deze SSD een actief stroomverbruik heeft dat tot 25 procent lager is dan eerdere generaties SSD's. Bovendien biedt de fabrikant gratis downloadbare software om de status van uw schijf te controleren, evenals een garantie van vijf jaar voor deze SSD, zodat u vol vertrouwen kunt kopen in de wetenschap dat u een product hebt gekozen met een goede betrouwbaarheid en een lange levensduur.

"Western Digital is een gerenommeerd merk op het gebied van opslagruimte en de Blue 3D NAND biedt een geweldige combinatie van prijs en prestatie. Hij start snel op, kan video- en fotobewerking en games zonder veel problemen aan." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Snelste SATA SSD: Transcend 480GB JetDrive

Image
Image

Als je een MacBook Pro hebt gemaakt tussen 2013 en 2016 die wel wat upgrades kan gebruiken, bekijk dan de Transcend 480GB JetDrive. Compatibele apparaten zijn de MacBook Air, MacBook Pro Retina, Mac Mini en Mac Pro. Deze SSD maakt gebruik van de geavanceerde PCIe Gen 3 x 2-interface die is ontworpen voor snelle gegevensoverdracht. Deze JetDrive SSD doet zijn naam eer aan; bekijk de ongelooflijke lees-/schrijfsnelheden die u kunt behalen met deze SSD - 950 MB/s voor elk dankzij de 3D NAND-flashtechnologie die deze SSD gebruikt. Deze SSD wordt ook geleverd met een JetDrive-toolbox die het heel eenvoudig maakt om zaken als de sterkte van de schijf en firmware-updates te controleren. Door je Mac te upgraden met een Transcend JetDrive 820 kun je de opslagcapaciteit eenvoudig vergroten, zodat je voldoende ruimte hebt voor je documenten, foto's, muziek en video's.

Beste SATA SSD: Samsung 860 EVO 500GB

Image
Image

Als de nieuwste editie van een van 's werelds best verkopende SATA SSD-series, is de Samsung 860 EVO speciaal ontworpen om de prestaties van bestaande laptops zoals uw MacBook Pro te verbeteren. Deze SSD is compatibel met SATA 3 GB/s- en SATA 1,5 GB/s-interfaces, waardoor hij handig is voor het upgraden van veel verouderde MacBook Pro's. Met de nieuwste V-NAND-technologie wordt deze snelle en betrouwbare SSD geleverd in een breed scala aan compatibele vormfactoren en capaciteiten. Het biedt consistente snelheden, zelfs bij multitasking of onder zware werkbelasting. Met behulp van de mSATA-interface presteert de 860 EVO met sequentiële leessnelheden tot 550 MB/s met Samsung's Intelligent TurboWrite-technologie, en sequentiële schrijfsnelheden tot 520 MB/s voor snelle bestandsoverdracht en verbeterde prestaties. Voor deze versie van de EVO SSD is de TurboWrite-buffergrootte opgewaardeerd van 12 GB naar 78 GB. Dankzij de meegeleverde vijf jaar garantie op elke SSD, kun je zien dat de makers zeker zijn van de duurzaamheid.

"Voor hoge lees-/schrijfsnelheden die intensieve taken aankunnen, waaronder video- en fotobewerking en gaming, is de Samsung 860 Evo een van de beste SSD's die je kunt krijgen voor zijn formaat en prijs." - Alan Bradley, technisch redacteur

Beste uitgave: G-Technology 0G06054 2TB G-Drive mobiele SSD

Image
Image

G-Technology is niet een van de bekendste merken op de markt, maar deze SSD is een uitstekende optie voor het upgraden van je MacBook Pro als je je apparaat echt wilt transformeren. Het geeft je een enorme 2TB aan opslagruimte, genoeg voor miljoenen high-definition foto's. Het is ook een goede keuze als u zich zorgen maakt over slijtage, aangezien deze SSD een van de sterkste op de markt is. De G-Drive Mobile is gecertificeerd volgens IP67, wat betekent dat hij zonder nadelige gevolgen kan worden ondergedompeld in water op een diepte van een meter. De impact en treksterkte van de G-Technology G-Drive Mobile zijn beter dan die van veel vergelijkbare SSD's - hij is getest op een val van drie meter en kan 1000 pond druk aan zonder te breken. Shor USB-C en USB-A (full-size USB) kabels worden meegeleverd, zodat u de G-Drive Mobile op elke MacBook of iMac kunt aansluiten. Als bonus is de schijf ook kant-en-klaar geformatteerd, alleen voor macOS, waardoor het gemakkelijker wordt om bestanden van je oude harde schijf naar je nieuwe over te zetten.

Beste voor creatievelingen: LaCie Rugged SSD (1 TB)

Image
Image

Als je op zoek bent naar een duurzame SSD die het werken met video of grote hoeveelheden foto's aankan, zoek dan niet verder dan de LaCie Rugged SSD Pro. Verkrijgbaar in twee formaten, 1 TB of 2 TB, met een snelle gegevensverwerkingssnelheid tot 2800 MB/s, is het de hogere kosten waard.

Als je vaak op locatie of buitenshuis werkt, is de robuuste siliconen buitenbehuizing essentieel om je gegevens veilig te houden en te voorkomen dat je SSD warm aanvoelt. Het is stof- en waterbestendig en bestand tegen vallen tot bijna 3 meter, met een classificatie van IP67. Bovendien is het in de levendige oranje tint moeilijk te missen. Het werkt via USB 3.1 of Thunderbolt 3 en is gemakkelijk compatibel met Macs.

De LaCie Rugged Pro levert een consistent snelle service. De garantie van vijf jaar omvat zelfs gegevenshersteldiensten, een geweldige bonus voor gemoedsrust.

Als je verouderde MacBook een upgrade naar zijn harde schijf nodig heeft of je SSD te vol is, zijn er genoeg opties voor een upgrade. Een van de beste voor oudere MacBook-gebruikers is de SanDisk SSD Plus 480GB. Het werkt met zowat elke MacBook uit 2011 en daarna, en het is een van de meest kosteneffectieve manieren om je apparaat sneller te laten werken. Als je een krap budget hebt, steken we de Samsung 860 Evo aan. Het is een werkpaard met solide lees-/schrijfsnelheden, goede software en in grote lijnen compatibel met de meeste MacBooks.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een schrijver en journalist met een passie voor technologie, met name met betrekking tot camera's, drones, fitness en reizen. Ze heeft geschreven voor Business Insider, Travel Trend, Matador Network en Much Better Adventures.

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire met meer dan zeven jaar ervaring in de branche. Hij heeft alles beoordeeld, van HDD's en SSD's tot gaming-pc's en laptops. Hij gebruikt persoonlijk een Samsung 860 Evo als OS-schijf en de WD Blue 3D NAND als opslag-/gamedrive in de door hem zelf gebouwde installatie.

Alan Bradley is technisch redacteur bij Lifewire met meer dan tien jaar ervaring in de branche. Eerder gepubliceerd op Rolling Stone, Polygon en The Escapist, heeft hij een breed scala aan producten beoordeeld, van pc-onderdelen tot gaminghardware en -accessoires. Hij gebruikt persoonlijk een Samsung SATA SSD voor zijn gaming-installatie.

Waar moet je op letten bij het kopen

Opslaggrootte - Een belangrijke factor om naar te zoeken in een goede SSD is opslag. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de prijs, maar over het algemeen heb je minimaal 250 GB opslagruimte nodig voor een SSD die je als OS-schijf wilt gebruiken. Dat betekent dat het je besturingssysteem, belangrijke programma's en een paar extra bestanden en games moet kunnen verwerken. Grotere opslagopties variëren van 480 GB, 960 GB. 1TB en 2TB, elk met een bijbehorende prijsverhoging. Voor degenen die veel foto's, video's en games hebben, wil je waarschijnlijk minimaal 1 TB.

Lees-/schrijfsnelheid - Sequentiële lees-/schrijfsnelheid meet de prestaties van een SSD. De leessnelheid meet hoe lang het duurt om een bestand te openen, terwijl een schrijfsnelheid meet hoe lang het duurt om iets op een SSD op te slaan. De hogere cijfers zijn beter. In de meeste gevallen hebben betaalbare SSD's lagere lees-/schrijfsnelheden, maar ze zijn nog steeds snel genoeg voor de gemiddelde persoon als het gaat om opstarten en multitasking. Als je een intensievere workflow hebt die video- en fotobewerking en rendering vereist, kan een snellere en duurdere SSD zijn vruchten afwerpen.

Software - Al uw bestanden overzetten naar een nieuwe SSD is niet altijd een eenvoudig proces. Veel SSD's worden vooraf gepartitioneerd, dus een deel van de opslag is al toegewezen als back-up. Ze kunnen ook worden geleverd met software (zoals in het geval van Samsung) waarmee u eenvoudig bestanden van een oude schijf naar een nieuwe kunt kopiëren en overbrengen en firmware-updates kunt beheren.

FAQ

    Kunt u de interne SSD van de MacBook Pro zelf vervangen?

    De nieuwste MacBooks kunnen door de meeste gebruikers niet worden onderhouden, althans niet officieel. Als u dit wel doet, kan uw garantie ongeldig worden. Dat gezegd hebbende, als je weet wat je doet en over de juiste tools beschikt, is het mogelijk om de SSD zelf te verwisselen. Bekijk onze instructies voor het upgraden van de schijf van je Mac.

    Kan ik 2 SSD's in een MacBook Pro installeren?

    De MacBook Pro heeft maar één schijfsleuf, dus je kunt geen tweede SSD toevoegen. Uw enige optie is om de bestaande SSD te vervangen door een grotere. Een ander alternatief is om een extern opslagapparaat te gebruiken. Het is ook de moeite waard om te profiteren van cloudopslagopties als je weinig ruimte hebt.

    Welke SSD's zijn compatibel met de MacBook Pro?

    Alle SSD's in deze verzameling zijn compatibel met de MacBook Pro. We zijn vooral een voorliefde voor de SanDisk SSD Plus als een van onze topkeuzes. Het werkt goed met oudere MacBooks en biedt hoge lees-/schrijfsnelheden. Andere opties zijn afkomstig van gerenommeerde merken zoals Samsung, WD, Seagate en anderen.

Aanbevolen: