Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD Review: een van de beste SSD's die je kunt kopen

Inhoudsopgave:

Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD Review: een van de beste SSD's die je kunt kopen
Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD Review: een van de beste SSD's die je kunt kopen
Anonim

Bottom Line

Samsung is een geweldige SSD-fabrikant en de 860 EVO is gemakkelijk een van de beste die er is voor de prijs.

Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD

Image
Image

We hebben de Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung brengt al geruime tijd SSD's van hoge kwaliteit uit en zijn 860 EVO is gewoon een van de beste in termen van waarde en snelheid. Als u momenteel op zoek bent naar een, lees dan onze recensie hieronder om te zien of dit de juiste keuze voor u is. Momenteel zijn er een paar variaties van deze SSD, maar we hebben specifiek de 2,5-inch, 1TB-versie getest, hoewel alle drie de variaties ongeveer dezelfde resultaten zullen opleveren.

Image
Image

Ontwerp: Slank en slank

De meeste harde schijven en SSD's zijn niet ontworpen met enige vorm van visueel aantrekkelijke kenmerken in gedachten, ze zullen tenslotte waarschijnlijk weggestopt worden in uw computer en uit het zicht. De Samsung SSD's zijn echter eigenlijk vrij strak en goed ontworpen.

Samsung heeft een aantal van de beste SSD's uitgebracht en de 860 EVO is misschien wel een van de beste in termen van waarde.

De 2,5-inch versie van deze schijf is gemaakt van schoon, zwart geborsteld metaal met een logo op de voorkant en een indicator voor waar de interface zich bevindt. Aan de andere kant is er wat extra informatie over de SSD via een grote sticker. Aangezien dit een 2,5-inch SATA 3-schijf is, ziet u hier ook de SATA-interface die op uw moederbord wordt aangesloten.

Gezien de grootte van de schijf is deze SSD het meest geschikt om de opslag van uw laptop te vergroten, maar hij werkt ook feilloos met een full-size pc die 2,5-inch harde schijven accepteert. Daarnaast kun je ook goedkoop een externe behuizing kopen en deze gebruiken als draagbare harde schijf voor je computer of zelfs als gameconsole, waar hij zelfs beter presteert dan de standaard harde schijven die in de huidige consoles te vinden zijn.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

De 860 EVO is vrij eenvoudig in te stellen, maar vereist mogelijk wat handvastheid voor degenen die nog nooit opslagruimte aan hun computer hebben toegevoegd. Haal eerst je nieuwe SSD uit de verpakking en verwijder de beschermfolie.

Deze volgende stap zal grotendeels afhangen van wat je huidige setup is, maar de stappen zijn grotendeels hetzelfde. Omdat dit specifieke formaat en formaat het meest wordt gebruikt in laptops, hebben we ervoor gekozen om die route te volgen voor de instructies. We hoefden ook geen afbeelding van ons besturingssysteem te maken, maar als u van plan bent uw huidige harde schijf te vervangen waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet u een korte handleiding raadplegen over hoe u dit kunt doen.

Weet gewoon dat de specificaties van Samsung voor de 860 EVO inderdaad nauwkeurig zijn en binnen hun schattingen vallen, wat betekent dat je krijgt waar je voor hebt betaald.

Met de nieuwe SSD uit de doos en klaar voor gebruik, is je volgende stap het openen van je computer en het verkrijgen van toegang tot het moederbord (zorg er ook voor dat het losgekoppeld is en volledig is uitgeschakeld, mogelijk moet je ook de batterij verwijderen). Voor ons was dit vrij eenvoudig. Verwijder eenvoudig de schroeven aan de basis en verwijder voorzichtig de plaat om de binnenkant van de laptop bloot te leggen. Voor uw specifieke laptop raden we aan een snelle Google-zoekopdracht uit te voeren voor dit proces of een YouTube-video te bekijken volgens de instructies. Bovendien is er een handige kleine handleiding in het boekje dat bij uw SSD is geleverd, waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen met foto's en zo.

Nu je je laptop hebt geopend, zoek je de 2,5-inch SATA-sleuf op het moederbord. Het moet gemakkelijk te herkennen zijn omdat de sleuf precies 2,5 inch is (vandaar de naam) en overeenkomt met uw nieuwe SSD. Schuif de SSD vervolgens voorzichtig in de sleuf totdat deze volledig vastzit. Pas op dat u niet te veel druk uitoefent. Het moet een beetje knus zijn, maar forceer het niet. Zodra het is geïnstalleerd, vervangt u de bodemplaat van uw laptop en zet u alles weer in elkaar.

Image
Image

Prestaties: snel en wendbaar

Voor deze tests hebben we CrystalDiskMark gebruikt voor benchmarking, maar je kunt ook Samsung's Magician-software gebruiken om je nieuwe schijf te testen. Deze software is behoorlijk solide en stelt gebruikers ook in staat om de staat van de schijf te controleren, gegevens te wissen en meer, inclusief een handige migratietool als je een oude HDD vervangt.

Naast elementaire prestatietests, beschikt Magician ook over iets dat "Rapid Mode" wordt genoemd, waarmee de SSD bronnen (zoals RAM) kan gebruiken om gegevens die u vaak gebruikt op een intelligente manier in de cache op te slaan. Dit versnelt de gegevensoverdracht (alleen uiterlijk maakt het de schijf niet ronduit sneller) om uw systeem een lichte boost te geven. Het is een coole functie en gewoon een extra bonus die bij de Samsung-software wordt geleverd.

Alles gezegd en gedaan, de Samsung 860 EVO-serie SSD is een van de beste opties op de markt van vandaag.

Ter referentie, Samsung beweert dat de 860 EVO de volgende specificaties voor prestaties zal opleveren:

  • Tot 550 MB/s sequentieel lezenPrestaties kunnen variëren op basis van systeemhardware en configuratie
  • Tot 520 MB/s sequentieel schrijvenPrestaties kunnen variëren op basis van systeemhardware en configuratie
  • Willekeurig lezen (4KB, QD32): Tot 98.000 IOPS Willekeurig lezen Willekeurig lezen (4KB, QD1): Tot 10.000 IOPS Willekeurig lezen
  • Willekeurig schrijven (4KB, QD32): tot 90.000 IOPS willekeurig schrijven Willekeurig schrijven (4KB, QD1): tot 42.000 IOPS willekeurig schrijven

Bij het testen van de SSD op een Intel CPU (er kunnen hier enkele kleine variaties zijn, afhankelijk van het CPU-model/de fabrikant), hebben we de volgende resultaten vastgelegd met CrystalDiskMark:

  • Sequentiële Lezen (Q=32, T=1): 551.577 MB/s
  • Opeenvolgend schrijven (Q=32, T=1): 512.375 MB/s
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=8, T=8): 404.786 MB/s [98824.7 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=8, T=8): 359.536 MB/s [87777,3 IOPS]
  • Random Read 4KiB (Q=32, T=1): 249.948 MB/s [61022.5 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=32, T=1): 221.879 MB/s [54169.7 IOPS]
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=1, T=1): 40,836 MB/s [9969.7 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=1, T=1): 107.426 MB/s [26227.1 IOPS]

Zoals je kunt zien, zijn de beweringen van Samsung grotendeels accuraat (de leessnelheid was zelfs een tikje sneller), wat geweldig is om te hebben bevestigd. Als al deze gegevens je een beetje ontmoedigen, weet dan dat de specificaties van Samsung voor de 860 EVO inderdaad nauwkeurig zijn en binnen hun schattingen vallen, wat betekent dat je krijgt waar je voor hebt betaald.

Gezien de algehele prestaties, betrouwbaarheid, meegeleverde software en kwaliteitsreputatie van Samsung in de SSD-wereld, zijn we van mening dat deze prijzen goed gerechtvaardigd zijn.

Image
Image

Prijs: niet de goedkoopste, maar de moeite waard

Prijs zal uiteraard variëren op basis van het formaat dat je selecteert en de opslaggrootte die je hebt gekozen, dus hier is een kort overzicht van elke optie die je kunt kopen:

860 EVO 2,5-inch

  • 250GB $94.99
  • 500GB $169.99
  • 1TB $329.99
  • 2TB $649.99
  • 4TB $1, 399,99

860 EVO M.2

  • 250GB $94.99
  • 500GB $169.99
  • 1TB $329.99
  • 2TB $649.99

860 EVO mSATA

  • 250GB $94.99
  • 500GB $169.99
  • 1TB $329.99

Gezien de algehele prestaties, betrouwbaarheid, meegeleverde software en de kwaliteitsreputatie van Samsung in de SSD-wereld, zijn deze prijzen redelijk gerechtvaardigd, ondanks dat er goedkopere alternatieven zijn.

Samsung 860 EVO SSD versus WD Blue 3D NAND SSD

Misschien is Western Digital de grootste concurrent op dit gebied van Samsung. Beide merken zijn goed ingeburgerd in de SSD-wereld en maken solide producten. De EVO- en Blue-serie vallen elk in dezelfde prijsklasse voor consumenten, dus laten we de twee vergelijken.

WD beweert dat de blauwe 1TB 2,5-inch schijf sequentiële leessnelheden tot 560 MB/s en sequentiële schrijfsnelheden tot 530 MB/s ha alt. Vergeleken met de 860 EVO zijn deze cijfers net iets hoger, maar waarschijnlijk niet merkbaar in de meeste toepassingen in de echte wereld.

WD bevat ook WD SSD-dashboard en Acronis-software bij die van hen, in vergelijking met Samsung's Magician. Hoewel beide in wezen hetzelfde doen, wijzen veel gebruikers erop dat de Samsung-software intuïtiever is. Wat betreft garantie en ondersteuning, beide fabrikanten bieden een beperkte garantie van 5 jaar, waarbij Samsung volgens online beoordelingen iets betere ondersteuning heeft.

Het is aan jou om te beslissen of het verschil van ongeveer $ 20 voor Samsung gerechtvaardigd is op basis van de bovenstaande informatie, maar het is veilig om te zeggen dat beide behoorlijk solide opties zijn bij het selecteren van een 1TB consumenten-SSD.

Beste instap-SSD voor de prijs

Alles gezegd en gedaan, de Samsung 860 EVO-serie SSD is een van de beste opties op de markt van vandaag. Met solide snelheden, uitzonderlijk uithoudingsvermogen en kwaliteitssoftware en ondersteuning om alles te ondersteunen, kunnen we deze SSD gemakkelijk aanbevelen aan potentiële kopers die hun opslag willen uitbreiden of een oude HDD willen upgraden.

Specs

  • Productnaam 860 EVO 2,5-inch SSD
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276232133
  • Prijs $199.95
  • Productafmetingen 3,94 x 2,76 x 0,27 inch.
  • Garantie 5 jaar
  • Capaciteit 250GB, 500GB, 1TB, 2TB, 4TB
  • Interface SATA 6Gb/s
  • Schrijfsnelheid 520 MB/s Seq.
  • Leessnelheid 550 MB/s Seq.
  • Cache Samsung 512 MB Low Power DDR4 SDRAM
  • Software Magician Software voor SSD-beheer
  • Stroomverbruik ~2.2W

Aanbevolen: