De 10 beste SSD's voor gaming in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste SSD's voor gaming in 2022
De 10 beste SSD's voor gaming in 2022
Anonim

Als je bijna geen ruimte meer hebt voor al die Modern Warfare-updates, zul je waarschijnlijk profiteren van een van onze beste SSD's voor gaming. Deze kleine schijven geven uw bureaublad niet alleen een beetje extra ademruimte, maar kunnen ook de laadtijden voor games aanzienlijk verkorten en bestandsoverdrachten versnellen. Als u op zoek bent naar ultramoderne prestaties, is een SSD de juiste keuze.

SSD's zijn er over het algemeen in twee hoofdvarianten, SATA SSD's en M.2 SSD's, die enorm variëren in termen van prestaties, kosten en compatibiliteit. Bij het winkelen voor extra opslagruimte is het meestal een kwestie van kosten per GB, in welk geval SATA SSD's bijna altijd de duidelijke winnaar zullen blijken te zijn. Deze schijven in zakformaat vormen een solide compromis tussen prestaties en kosten, en bieden betere overdrachtssnelheden dan traditionele "spinning-platter" harde schijven, zonder exorbitant duur te zijn.

Aan de andere kant van de medaille hebben we M.2 SSD's. Deze schijven zijn niet groter dan een stuk kauwgom en kosten over het algemeen meer dan hun traditionele tegenhangers, maar leveren veel betere prestaties. Een ander solide voordeel van M.2 SSD's is dat ze veel gemakkelijker te installeren zijn, op voorwaarde dat je moederbord een vrij M.2-slot heeft, waardoor er geen kabels nodig zijn. SATA SSD's hebben mogelijk zowel een gegevensoverdrachts- als een stroomkabel nodig, wat het moeilijk kan maken om uw behuizing netjes te houden.

Als je wat hulp nodig hebt bij het uitzoeken welk uiteinde waar hoort, lees dan onze gids over hoe je een SSD op je computer installeert voordat je onze topkeuzes voor SSD's voor gaming bekijkt.

Beste M.2 SSD: Western Digital Black SN750 1TB NVMe SSD

Image
Image

De Western Digital Black SN750 solid-state drive is ideaal voor gamers die een serieuze installatie willen bouwen of hun huidige build willen updaten om aan de vraag naar data te kunnen voldoen. Deze iteratie van Western Digital SSD's is zes keer sneller dan eerdere modellen. Deze SSD kan gegevens lezen met een snelheid tot 3470 MB per seconde, waardoor gamers het concurrentievoordeel krijgen dat ze nodig hebben. Het beschikt over 64-laags 3D NAND-programmering om meer van de opslagruimte van de schijf te gebruiken dan ooit tevoren.

De SN750 maakt gebruik van de exclusieve SSD-dashboard-desktoptoepassing van Western Digital, met een speciale spelmodus voor ultieme controle over prestaties en gegevensoverdracht. Deze SSD heeft een minimalistisch ontwerp dat goed past bij bijna elke game-rig build, inclusief die met adresseerbare of niet-adresseerbare RGB-componenten.

Er is een compatibel koellichaam beschikbaar voor verbeterde koeling en warmteafvoer om storingen als gevolg van hoge temperaturen te voorkomen en je zorgeloos in het spel te houden. Deze SSD wordt ook geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw schijf gedekt is voor veelvoorkomende defecten.

Capaciteit: 1TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 3, 470 MBps lezen / 3, 000 MBps schrijven | Vormfactor: M.2

Beste SATA SSD: Cruciale MX500 1TB SSD

Image
Image

Als we het hebben over de beste algehele SSD voor gaming, willen we een perfecte combinatie van prijs, snelheid, prestaties en betrouwbaarheid bereiken, en de Crucial MX500 doet precies dat. Van 500 GB tot 2 TB biedt Crucial's MX500 een van de beste algemene prijzen terwijl hij maximale prestaties levert met minimaal vermogen.

De Crucial MX500 is gebouwd met een Micron 3D NAND van de volgende generatie, waardoor hij koeler en stiller werkt zonder al te veel stroom te verbruiken voor je dagelijkse gaming-computergebruik. Het heeft een leessnelheid van maximaal 560 MB per seconde. Dit betekent dat als je Counter-Strike: Global Offensive online streamt met 4K HD-video en audio van hoge kwaliteit, je je geen zorgen hoeft te maken over een hapering.

De schrijfsnelheid van de MX500 gaat naar ongeveer 510 MB per seconde, dus je kunt snel grote bestanden slepen en neerzetten en ze in een oogwenk opslaan. Het wordt geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar en is compatibel met zowel Mac als pc.

Capaciteit: Tot 2TB | Interface: SATA | Overdrachtssnelheden: 560 MBps lezen / 510 MBps schrijven | Vormfactor: 2,5-inch SSD

Beste voor snelheid: Samsung 960 PRO NVMe M.2 512GB SSD

Image
Image

De Samsung 960 PRO heeft lees-/schrijfsnelheden van 3.500 Mbps en 2.100 Mbps om ervoor te zorgen dat gebruikers snelle laadtijden en snelle bestandsoverdrachten krijgen. De Samsung 960 PRO is een M.2 SSD, dus je moet er eerst voor zorgen dat je moederbord ermee compatibel is en de juiste slots beschikbaar heeft om te draaien.

Naast zijn snelheden bevat de schijf Samsung's Magician-software die zowel duurzaam beheer als automatische firmware-updates levert om hem fris en gebruiksklaar te houden. De betrouwbaarheid van de levensduur gaat ongeveer 1,5 miljoen uur mee, en als dat niet genoeg tijd is, wordt u gedekt door de beperkte garantie van vijf jaar. Het wordt geleverd in modellen van 512 GB, 1 TB en 2 TB.

Capaciteit: Tot 2TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 3, 500MBps lezen / 2, 100MBps schrijven | Vormfactor: M.2

Beste waarde: Samsung 960 EVO 500GB SSD

Image
Image

Hoewel niet zo snel als onze topkeuze, verdient de Samsung 960 EVO de beste prijs als het gaat om gaming-SSD's, omdat hij snel is en toch een betaalbare prijs behoudt. De NVMe M.2 SSD drijft je door je laadschermen voor grafische en geheugenzware games met maar liefst 3.200 MB per seconde leessnelheid.

Met een sequentiële schrijfsnelheid van 1.800 MB per seconde, slaat de 960 EVO een videogame van 18 GB op in ongeveer 10 seconden plat. Het beschikt ook over een Dynamic Thermal Guard die automatisch de temperatuur aanpast tijdens intensief gebruik om oververhitting van uw systeem te voorkomen. De Samsung 960 EVO wordt geleverd met een beperkte garantie van drie jaar en in modellen van 500 GB, 1 TB of 2 TB.

Capaciteit: Tot 2TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 3, 200 MBps lezen / 1, 800 MBps schrijven | Vormfactor: M.2

Beste externe SSD: Seagate FireCuda Gaming SSD

Image
Image

Storage-veteranen bij Seagate hebben hun ervaring in de gamewereld gebracht met hun lijn FireCuda-producten. Tot voor kort waren deze producten beperkt tot interne schijven, maar onlangs zijn ze ook uitgebreid naar externe opties met de Seagate FireCuda Gaming SSD. Deze handige schijf is een eenvoudige en voordelige manier om de opslagruimte uit te breiden voor zowel laptop- als desktopgebruikers.

Externe schijven zijn niets nieuws, maar de FireCuda onderscheidt zich door zijn snelheid. Deze schijf kan overdrachtssnelheden tot 2000 MB/s bereiken, waardoor hij uitzonderlijk snel is voor een externe schijf en de prestaties die u zou zien in een typische M.2 SSD bijna benadert. De Seagate FireCuda Gaming SSD is beschikbaar in opslagopties tot 2 TB en is een veelzijdige en betaalbare externe opslagoptie voor iedereen die slimme overdrachtssnelheden nodig heeft.

Capaciteit: 500GB | Interface: USB-C | Overdrachtssnelheden: 2, 000 MBps lezen / 2, 000 MBps schrijven | Form Factor: Externe SSD

Eenvoudig in te stellen: Western Digital WD Black D50 Game Dock

Image
Image

Hoewel de prijs zeker veel hoger is dan wat je normaal gesproken zou betalen voor een externe SSD, kan het WD Black D50 Game Dock een broodnodige opslagboost bieden zonder in te boeten aan prestaties. Met overdrachtssnelheden tot 3000 MB/s kan de D50 gemakkelijk gelijke tred houden met de meeste M.2 SSD's zonder dat er een M.2-slot nodig is.

De D50 dient ook als een ad-hoc USB-C-hub, waardoor uw laptop wordt voorzien van een extra paar USB-C- en USB-A-poorten, evenals een DisplayPort- en Gigabit Ethernet-verbinding.

Dit toegevoegde hulpprogramma is handig en helpt de hoger dan gemiddelde prijsklasse te rechtvaardigen, maar de D50 is nog steeds een beetje duur naar onze smaak. Deze robuuste en veelzijdige externe SSD blijft echter een eenvoudige oplossing voor laptopgamers die hun opslagcapaciteit willen uitbreiden.

Capaciteit: 1TB | Interface: USB-C | Overdrachtssnelheden: 3, 000 MBps lezen / 2, 500 MBps schrijven | Form Factor: Externe SSD

Beste budget: cruciale P1 - 1TB

Image
Image

De Crucial P1 heeft misschien niet de meest indrukwekkende specificaties op onze lijst, maar hij heeft wel de beste waarde van dollar tot GB van alle SSD's die we hebben gebruikt. De schrijfsnelheden van 2000 MB/s zullen geen snelheidsrecords vestigen, maar het komt in een variant van 2 TB die minder kost dan sommige SSD's die half zo groot zijn.

Deze SSD blijft achter bij veel andere M.2 SSD's, maar is nog steeds een drastische verbetering ten opzichte van conventionele harde schijven, waardoor dit een perfecte investering is voor iedereen die wil upgraden van meer conventionele opslag, zijn bestaande opslag wil uitbreiden of gewoon wil de eenvoud die hoort bij een M.2 SSD zonder een fortuin uit te geven.

Capaciteit: Tot 2TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 2, 000MBps Lezen / 1, 700MBps Schrijven | Vormfactor: M.2

Meest duurzaam: WD _BLACK P50 Game Drive SSD

Image
Image

De WD Black P50 kan gebruikers de meeste voordelen van een SSD-schijf bieden en tegelijkertijd een deel van de installatieproblemen wegnemen, maar dit gaat ten koste van wat prestaties.

Met een lees-/schrijfsnelheid van 2000 Mbps krijgen gebruikers nog steeds de ervaring van aanzienlijk hogere snelheden dan welke HDD dan ook, terwijl ze ook draagbaar en duurzaam zijn. De WD Black P50 heeft een Superspeed USB 20Gb/s-interface om verbinding te maken met zowel pc's als consoles.

Er zijn verschillende opties voor het formaat, die gaan tot 4 TB aan opslagruimte en geschikt zijn voor een groot aantal games. Onze recensent Andy Zahn was onder de indruk van het ontwerp van deze SSD. De schijf is duurzaam en schokbestendig, wat betekent dat een val niet het einde van de wereld is, terwijl de schijf ook kan reizen.

Capaciteit: 500GB, 1TB, 2TB of 4TB | Interface: USB 3.0 | Overdrachtssnelheden: 2.000 MBps lezen / 2.000 MBps schrijven | Form Factor: Externe SSD

“Het robuuste frame van de WD Black P50 Game Drive is geruststellend, en het is klein en licht genoeg om overal mee naartoe te nemen. Het is ook razendsnel, wat essentieel is voor high-end gaming en productiviteit.” - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste uitbreidingskaart: Western Digital WD Black AN1500

Image
Image

De Western Digital Black AN1500 treedt in de voetsporen van Intel's Optane AIB SSD's, maar is net iets praktischer in termen van betaalbaarheid en functie. Terwijl de Intel Optane vooral gericht was op creatieve toepassingen, brengt de WD Black AN1500 zichzelf duidelijk op de markt voor gamers, inclusief RGB-verlichting. Hoewel de esthetiek van deze schijf zeker ergens toe doet, onderscheidt het robuuste militaire ontwerp zich van andere SSD's.

AIB (Add-In Board) SSD's zijn in staat tot overdrachtssnelheden die veel hoger zijn dan de huidige M.2-standaard en zullen alleen maar gebruikelijker worden naarmate 4e generatie PCI-E-moederborden vaker voorkomen. Het nadeel hiervan is dat AIB SSD's aanzienlijk meer gaan kosten per GB.

Capaciteit: 1TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 6, 500 MBps lezen / 4, 100 MBps schrijven | Form Factor: Add-in PCIe SSD

Beste koellichaam: Corsair MP600 SSD

Image
Image

De gaming-experts van Corsair zijn erin geslaagd om met de MP600 een solide gaming-SSD te ontwikkelen. Deze M.2 SSD heeft uitzonderlijke lees-/schrijfsnelheden en kan oplopen tot 4.950 MB/s.

Hoewel optioneel, wordt de MP600 geleverd met een koellichaam dat op de bovenkant van de SSD kan worden geplaatst om de temperatuur van het pakket onder controle te houden als uw behuizing de neiging heeft om een beetje heet te worden.

Capaciteit: 1TB | Interface: NVMe | Overdrachtssnelheden: 4, 950MBps Lezen / 4, 250MBps Schrijven | Vormfactor: M.2

Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om de interne opslag van je desktop uit te breiden, is de Crucial MX500 (bekijk op Amazon) een goedkope manier om de opslag en prestaties te verbeteren. Als je echter wat meer geld en een extra M.2-slot hebt, is de WD Black SN750 (bekijk bij Amazon) een betere keuze.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft sinds oktober 2019 voor Lifewire. Ze is een expert in consumententechnologie, waaronder gaming-SSD's.

Andy Zahn schrijft sinds april 2019 voor Lifewire en is een expert op het gebied van consumententechnologie. Hij beoordeelde de Western Digital Black P50 Game Drive op onze lijst en prees de duurzaamheid ervan.

FAQ

    Wat zijn de voordelen van een SSD?

    SSD's hebben enorm superieure overdrachtssnelheden in vergelijking met conventionele HDD's. Het installeren van uw besturingssysteem op een SSD kan resulteren in veel snellere opstarttijden, en het installeren van games op een SSD kan de laadtijden aanzienlijk verkorten. Over het algemeen zijn SSD's over het algemeen een betere optie, tenzij je serieus krap bij kas zit.

    Wat is het verschil tussen SATA en M.2 SSD's?

    Deze twee verschillende soorten SSD's verwijzen naar hun vormfactor en ook naar hoe ze communiceren met uw computer. M.2 SSD's zijn momenteel de meest populaire keuze vanwege hun superieure prestaties en installatiegemak. Deze SSD's zijn niet groter dan een stuk kauwgom en kunnen eenvoudig zonder kabels in een vrije M.2-poort op uw moederbord worden gestoken. Ze zijn echter meestal duurder.

    SATA SSD's zijn minder duur, maar moeten zowel op je moederbord als op de voeding worden aangesloten om te kunnen werken. Naast dat ze met kabels moeten worden vastgemaakt, moeten SATA SSD's ook in een schijfkooi of een andere montageoplossing in uw behuizing worden geplaatst, waardoor ze iets moeilijker te installeren zijn.

    Hoeveel SSD's kan uw moederbord ondersteunen?

    Dit is volledig afhankelijk van het aantal M.2- of SATA-poorten dat uw moederbord ondersteunt. De meeste ATX-moederborden kunnen tot twee M.2 en zes SATA SSD's aan, hoewel het onwaarschijnlijk is dat u ze ooit allemaal zult gebruiken.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een gaming-SSD

Intern vs. Extern

Interne SSD-schijven hebben vaak de beste prestaties, terwijl de nadelen zijn dat de schijf compatibel moet zijn met het moederbord, beschikbare slots en warmtecapaciteit. Externe SSD-schijven bieden draagbaarheid en werken vaak op elke machine met de juiste poorten, terwijl ze als nadeel wat prestaties inleveren. Houd rekening met uw computer, behoeften en draagbaarheidsvereisten bij het kiezen van een interne of externe SSD-schijf.

Capaciteit

Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt in tegenstelling tot je budget. Als je een grote harde schijf hebt en maar een paar games tegelijk speelt, kun je kiezen voor een schijf van 500 GB en bestanden overzetten wanneer je ze nodig hebt. Als je er echter van houdt om zoveel mogelijk games op elk moment klaar te hebben, kies dan voor een schijf van 2 tot 4 TB, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over overdrachten.

Image
Image

Vormfactor

Dit is een van de belangrijkste opties bij het overwegen van een SSD-schijf. Het helpt je tenslotte niet om een schijf te kopen die niet op je installatie kan worden aangesloten. M.2-schijven vereisen een speciale sleuf die verschilt van een SATA-schijf, en externe schijven maken over het algemeen gebruik van USB-technologie. Ontdek welke slots uw systeem beschikbaar heeft voordat u uw aankoop doet.

Aanbevolen: