Hoe rijen in Google Spreadsheets te verbergen of zichtbaar te maken

Inhoudsopgave:

Hoe rijen in Google Spreadsheets te verbergen of zichtbaar te maken
Hoe rijen in Google Spreadsheets te verbergen of zichtbaar te maken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de rijen in Google Spreadsheets door Shift ingedrukt te houden en de rijnummers in de linkerkolom te kiezen om de rijen te markeren.
  • Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde rijen. Selecteer Verberg rijen X-Y om de rijen te verbergen. Er verschijnen pijlen in de linkerkolom die de verborgen rijen aangeven.
  • Maak de rijen zichtbaar door de aanwijzer op één pijl te plaatsen. Kies in de pijlbalk een van de pijlen om de rijen zichtbaar te maken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u rijen kunt verbergen of zichtbaar maken in de desktopversie van Google Spreadsheets, die toegankelijk is via een webbrowser. Deze instructies zijn niet van toepassing op de mobiele app Google Spreadsheets.

Hoe rijen te verbergen in Google Spreadsheets

Spreadsheets kunnen u helpen informatie in verschillende configuraties te onderzoeken om verschillende mogelijkheden te overwegen. Als u Google Spreadsheets gebruikt, is het verbergen van rijen een van de functies die u hierbij helpen.

In dit voorbeeld worden de verkopers weergegeven van de langste tot de kortste tijd bij het bedrijf. We willen verkoopcijfers zien zonder die van de twee meest recente aanwervingen, Allison en Mike. Hier is hoe het te doen.

  1. Open je Google Spreadsheets-bestand zoals je dat normaal zou doen.
  2. Selecteer een of meer rijen door de Shift-toets ingedrukt te houden en op de cijfers in de linkerkolom te klikken. Hier hebben we rijen 8 en 9 geselecteerd. Alle gegevens in de rij(en) moeten worden gemarkeerd.

    Image
    Image
  3. Met de rij(en) nog steeds gemarkeerd, klik met de rechtermuisknop ergens in de rij(en).

  4. Selecteer in het menu Verberg rijen X-Y, waarbij X en Y de nummers vertegenwoordigen van de eerste en laatste rij die u hebt gemarkeerd. In dit voorbeeld kiest u Verberg rijen 8-9.

    Image
    Image
  5. Je zou de rij(en) die je hebt geselecteerd niet meer moeten zien, maar je kunt wel pijlen zien in de nummers van de rijen erboven en eronder.

    Image
    Image
  6. Bekijk je spreadsheet zonder de informatie in die rijen te zien.

Rijen zichtbaar maken in Google Spreadsheets

Als je klaar bent met het bekijken van informatie terwijl sommige rijen verborgen zijn, kun je ze gemakkelijk weer zien.

  1. Open je Google Spreadsheets-bestand zoals je dat normaal zou doen.
  2. Zoek de pijlen in de genummerde kolom aan de linkerkant, boven en onder de verborgen rijen, en beweeg je aanwijzer over een ervan.

    Image
    Image
  3. Wanneer de pijlbalk verschijnt, klikt u op een van de pijlen en worden de verborgen rijen zichtbaar.

Hoe vind ik verborgen informatie in Google Spreadsheets

Een andere manier waarop gegevens in Google Spreadsheets kunnen worden verborgen, is met filters. Stel dat uw baas een Google Spreadsheets-bestand met u deelt en u vraagt een analyse uit te voeren van informatie die u gewoon niet kunt vinden, zelfs niet met behulp van de zoekfunctie. In dit voorbeeld missen we de rij 'Tom'. Het is mogelijk dat dit gebeurt omdat er een filter aanwezig is.

Als je verschillende kleuren (meestal donkergrijs) en filterinformatie boven de kolommen ziet, en verschillende kleuren in de genummerde kolom links van de rijen, heb je te maken met een filter. Om deze voorwaarde ongedaan te maken, klikt u op de X aan de rechterkant van de balk met de filterinformatie. Nu zou u zonder problemen uw "ontbrekende" gegevens moeten kunnen vinden.

Aanbevolen: