Een dia verbergen en zichtbaar maken in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een dia verbergen en zichtbaar maken in PowerPoint
Een dia verbergen en zichtbaar maken in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik bij het maken van een presentatie de weergave Normaal of Diasorteerder. Klik met de rechtermuisknop op een dia en selecteer Hide Slide/Unhide the slide.
  • Windows: om een verborgen dia tijdens een presentatie weer te geven, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Zie alle dia's of klikt u op Zie alle dia's. Kies de verborgen dia.
  • Op Mac, druk op H op de dia vóór de verborgen dia. Klik in de weergave voor presentator op de verborgen dia in het navigatievenster onderaan.

Dit artikel legt uit hoe je dia's kunt verbergen en zichtbaar maken in Microsoft PowerPoint op Windows en Mac.

Een dia verbergen in PowerPoint

U kunt een dia verbergen terwijl u uw presentatie aan het maken of beoordelen bent. Het proces is hetzelfde voor PowerPoint op Windows en Mac.

Ga naar het tabblad View en klik op Normal of Slide Sorter in het lint. Klik met de rechtermuisknop op de dia en kies Hide Slide, die de optie markeert. Je kunt ook meer dan één dia tegelijk selecteren en ze allemaal tegelijk verbergen.

Image
Image

Wanneer u een dia verbergt in PowerPoint op Windows, wordt het dianummer door een schuine streep weergegeven. Hier kun je zien dat dia's 10, 11 en 12 verborgen zijn.

Image
Image

Als je een dia verbergt in PowerPoint op een Mac, wordt er een cirkel weergegeven met een streep erdoor. Nogmaals, je kunt zien dat dia's 10 tot en met 12 verborgen zijn.

Image
Image

Toon een verborgen dia tijdens een presentatie

U kunt tijdens uw presentatie een verborgen dia presenteren en uw diavoorstelling zoals gewoonlijk hervatten. Hoewel je een aantal manieren hebt om dit te doen, verschillen de opties enigszins in PowerPoint op Windows versus Mac.

Toon een verborgen dia op Windows

Om een verborgen dia in PowerPoint op Windows weer te geven, geeft u alle dia's in de presentatie weer als miniaturen en kiest u vervolgens de verborgen dia.

Als u uw diavoorstelling in volledige weergave hebt, klikt u met de rechtermuisknop op de huidige dia en selecteert u Toon alle dia's. Je publiek zal je deze actie niet zien uitvoeren. Ze zien alleen de verborgen dia wanneer u deze selecteert zoals hieronder beschreven.

Image
Image

Als u de weergave voor presentator gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de dia en kiest u Show All Slides of klikt u op de Show All Slides pictogram linksonder op het scherm.

Image
Image

Zodra u uw dia's als miniaturen ziet met een van de bovenstaande acties, selecteert u gewoon de verborgen dia om deze te presenteren.

Image
Image

Toon een verborgen dia op een Mac

Er zijn twee manieren om een verborgen dia weer te geven tijdens een presentatie in PowerPoint op een Mac. Welke optie u gebruikt, hangt af van of u de diavoorstelling op volledig scherm op alle monitoren presenteert of dat u Presenter View gebruikt.

Als u uw diavoorstelling volledig in beeld hebt, drukt u op H op uw toetsenbord wanneer u bij de dia bent vóór de verborgen dia.

Als u de weergave voor presentator gebruikt, klikt u op de verborgen dia in het navigatievenster onder aan het scherm.

Image
Image

Een dia zichtbaar maken

Om een dia zichtbaar te maken terwijl u aan uw presentatie werkt, gebruikt u de weergave Normaal of Diasorteerder. Klik met de rechtermuisknop op de dia en selecteer Hide Slide om de markering van de optie ongedaan te maken.

Image
Image

U kunt dia's verbergen, afhankelijk van het publiek, zoals een presentatie voor verschillende afdelingen in uw bedrijf. Hoe dan ook, dit is een handige PowerPoint-functie om in gedachten te houden.

FAQ

    Hoe verberg ik delen van een dia in PowerPoint?

    Je kunt tekst in PowerPoint verbergen en onthullen met het Dim Text-effect of PowerPoint-animaties. U kunt ook dianummers verbergen en afbeeldingen bijsnijden om delen te verbergen die u niet op de dia wilt laten verschijnen.

    Hoe verberg ik het diavenster in PowerPoint?

    Om het schuifvenster aan de linkerkant in de normale weergave te verbergen of te verkleinen, verplaatst u de muisaanwijzer naar de splitsbalk tussen de miniaturen en de diaweergave en sleept u de splitsbalk naar links.

    Hoe verberg ik de taakbalk bij het afspelen van een PowerPoint-dia?

    Om de werkbalk te verbergen bij het presenteren in PowerPoint, gaat u naar File > Options > Advanceden deselecteer Toon pop-up werkbalk Om het geluidspictogram te verbergen, selecteert u het audioclippictogram op de dia en kiest u Playback > Hide Tijdens Show

Aanbevolen: