Apple AirPods 3 Review: een hoorbare evolutie

Inhoudsopgave:

Apple AirPods 3 Review: een hoorbare evolutie
Apple AirPods 3 Review: een hoorbare evolutie
Anonim

Bottom Line

De ultra-populaire AirPods van Apple zijn de beste die er zijn voor iPhone-bezitters

Apple AirPods (3e generatie)

Image
Image

Apple heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De AirPods 3 zijn een poging om het beste van alle vorige generaties te combineren: het slankere ontwerp en de ruimtelijke audio van AirPods Pro, de (meer) betaalbare prijs van de originele AirPods en de draadloze oplaadmogelijkheden van de tweede -generatie AirPods.

In zekere zin, als je op het punt staat een paar AirPods te kopen, is de derde generatie hier om een solide set functies te bieden voor een middenklasse prijs. Dit is nu de vierde keer dat ik een AirPods-product voor Lifewire heb beoordeeld, en met die historische kennis was ik erg enthousiast om dit nieuwe aanbod in mijn handen en in mijn oren te krijgen. Ik heb een paar dagen met ze doorgebracht, en dit is hoe de zaken zijn verlopen.

Design: een hoogtepunt van soorten

Het ontwerp met hangende steel van alle in-ear AirPods-producten is bijna alomtegenwoordig geworden in de ruimte voor echte draadloze oordopjes. De eerste generatie voelde over-the-top aan, met een echt lange steel van meer dan 1,5 inch van boven naar beneden.

De AirPods Pro evolueerde de ontwerptaal door de steel naar voren te kantelen en deze van knop tot punt in te korten tot ongeveer 1,2 inch. De AirPods 3 dragen dit kortere, gehoekte stuurpenontwerp naar het niet-Pro-assortiment. Als je de AirPods 3 draagt, lijken ze zelfs veel op een paar AirPods Pro.

Pas als je de AirPods 3 buiten het oor ziet, zie je de verschillen. De beste manier waarop ik het ontwerp kan beschrijven, is dat de behuizing van de oordopjes zelf vergelijkbaar is met de originele AirPods, terwijl de steel vergelijkbaar is met het Pro-model; er zijn geen siliconen oordopjes om van te spreken. In plaats daarvan heb je een vergrote opening met een rooster waarin de luidsprekerdriver is ondergebracht.

Image
Image

De behuizing van de oordopjes zelf is vergelijkbaar met de originele AirPods, terwijl de steel vergelijkbaar is met het Pro-model.

Er zijn ook enkele nieuwe baspoorten rondom de behuizing voor een interessant nieuw geluidsprofiel. Natuurlijk heeft dit tiploze ontwerp enkele implicaties voor comfort, waar ik in het volgende gedeelte op in zal gaan. Maar vanuit esthetisch oogpunt zijn de AirPods 3 echt een mooie evolutie van alle eerdere modellen, en dragen dat geheel witte, geheel Apple-ontwerp naar de moderne tijd.

Comfort: uw kilometerstand zal zeker variëren

Na tientallen oordopjes door de jaren heen te hebben beoordeeld, heb ik een grote waardering gekregen voor oordopjes die goed in mijn persoonlijke oren passen. Apple heeft ervoor gekozen om de "rust op de rand van je oor" -benadering te gebruiken voor de pasvorm van de AirPods 3, en het lijkt erg op de eerste generatie. Dit heeft nooit gewerkt voor mijn specifieke oren, omdat ik een secundair contactpunt nodig heb, zoals een vin of een vleugel, om oordopjes in mijn oren te houden, vooral voor actief gebruik. Maar dit ontwerp werkt voor sommige mensen, en het stelt gebruikers in staat een beetje lucht rond de oordopjes te voelen, wat resulteert in ademend vermogen, ventilatie en een iets meer open geluid.

Het is belangrijk op te merken dat de AirPods 3 niet precies dezelfde pasvorm bieden als de AirPods van de eerste generatie. Dat komt omdat het oordopjesgedeelte van de hoofdtelefoon iets breder is dan de eerdere versie. Het is niet veel, en mensen die bekend zijn met de eerste generatie zijn misschien nog steeds blij met de pasvorm. Maar ik had mijn partner - die een dagelijkse gebruiker is van een origineel paar AirPods - de AirPods 3 voor sommige telefoontjes droeg en ze vond de pasvorm anders genoeg dat ze het niet leuk vond.

De moraal van het verhaal hier is, omdat deze hoofdtelefoon geen verwisselbare tips biedt, zit je een beetje vast aan het comfortniveau dat ze direct uit de doos bieden. Als deze stijl voor jou werkt, komt het waarschijnlijk goed. Maar als dat niet het geval is, is deze categorie misschien wel een dealbreaker voor u.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: het beste nog beter maken

Het is niet moeilijk om te zeggen dat Apple een van de beste merken in de game is als het gaat om bouwkwaliteit. De pasvorm en afwerking van de AirPods 3 is werkelijk opmerkelijk. De klik van de oplaadcassette, het gladde oppervlak van het plastic van de oordopjes en het metalen accent op de rand van elke steel voelen allemaal bevredigend en eersteklas aan. De magneten die alles in elkaar klikken, zijn aanzienlijk en de oordopjes zelf voelen niet irriterend aan als je ze draagt, althans vanuit een materiaalperspectief.

Maar er is eigenlijk een opmerkelijke verbetering in deze ronde AirPods, waardoor ze een ongelooflijke koop zijn. De IPX4-zweet- en waterbestendigheid die beschikbaar is op de AirPods Pro is hier volledig in het spel, wat betekent dat, hoewel je ze niet in een zwembad kunt dragen, ze bestand zijn tegen de meeste gemiddelde neerslag en transpiratie.

De klik van de oplaadcassette, het gladde oppervlak van het plastic van de oordopjes en het metalen accent op de rand van elke steel voelen allemaal zeer bevredigend en premium aan.

Wat nieuw is, is dat de draadloze oplaadcase nu ook IPX4-geclassificeerd is. Dit is een ongelooflijke toevoeging, omdat veel van de meest premium oordopjes in de ruimte geen waterdichtheid in de hoes hebben. Het is echt fijn om hier te hebben, omdat de meeste mensen de hoes en de knoppen overal bij zich hebben, dus het is geweldig om de extra bescherming op de hoes te hebben als je bijvoorbeeld in een regenbui terechtkomt.

Image
Image

Geluidskwaliteit: een stap voorwaarts voor de massa

Ik wil eerst één ding uit de weg ruimen: de AirPods 3 zijn geen sonische vervanging voor de AirPods Pro of andere echt premium oordopjes (zoals Sony's WF-lijn of Bose's QC-oordopjes). In plaats daarvan bieden de AirPods 3 een heleboel kleine extra's voor fans van de originele AirPods.

Ten eerste zijn er de fysieke hardwarewijzigingen. Er is naar verluidt een verbeterde luidsprekerdriver, wat betekent dat de derde generatie een marginaal betere basrespons en een over het algemeen krachtiger geluid ondersteunt. Een deel daarvan is te danken aan de naar achteren gerichte baspoort, die in wezen slechts een opening in de schaal is die zorgt voor een betere, bas-voorwaartse akoestische respons voor je oren.

Dan zijn er nog de paar softwaretoeters en bellen. Apple heeft een in-ear microfoon ingebouwd in de AirPods 3 die de kwaliteit van het geluidsspectrum in je oor in re altime registreert en bewaakt. Deze informatie wordt ingevoerd in de Adaptive EQ-verwerkingsengine van Apple die is ingebouwd in je iPhone OS of de Android-app, die het geluid een beetje vormt op basis van de muziek waarnaar je luistert of de omgeving waarin je luistert. Het effect is subtiel en je kunt alleen bepalen of het aan of uit staat (niet de daadwerkelijke EQ-instellingen zoals op sommige niet-Apple-oordopjes), maar het is hier een premium toevoeging die objectief de muziek van de meeste mensen beter zal laten klinken.

Dan is er de ruimtelijke audio. Hoewel de AirPods 3 geen actieve ruisonderdrukking hebben, heeft Apple ervoor gekozen om hun indrukwekkende Spatial Audio-functie op te nemen. Indien ingeschakeld, voegt deze technologie een beetje een geluidsbeeld toe (zie het als een subtiele echo/afstand in je geluid) en het zal het geluid "vastzetten" op je telefoon. Wanneer u compatibele apps gebruikt of compatibele inhoud bekijkt, gaat het geluid van oor tot oor wanneer u uw hoofd draait, zodat het lijkt alsof het fysiek uit uw bronapparaat komt, zoals een iPhone of een iPad. Deze functie lijkt misschien een gimmick, maar het geeft je audio een mooi gevoel van ruimte en doet wonderen voor het bekijken van video-inhoud.

Een laatste nadeel, zoals hierboven vermeld, is dat de pasvorm van de AirPods 3 niet afhankelijk is van een afdichting met siliconentip, wat zorgt voor veel bloeding van geluiden van buitenaf. Dit kan goed zijn voor sommige mensen die de voorkeur geven aan een luchtiger gevoel, maar zal je objectief een ander sonisch karakter geven dan zoiets als de AirPods Pro. Als je de voorkeur geeft aan de isolatie die alleen wordt geboden door oordopjes met rubberen uiteinden, zul je die hier niet vinden.

Image
Image

Batterijlevensduur: bijna perfect

Een van de functies die me wegbliezen met de eerste generatie AirPods, is hoe indrukwekkend de levensduur van de batterij is. De AirPods 3 dragen die zaklamp mooi met zes uur geadverteerde batterijduur in de oordopjes zelf, en 30 totale uren luistertijd wanneer je de oplaadcassette opneemt. Bij mijn tests liepen deze cijfers door, wat betekent dat je de AirPods 3 in principe een hele week kunt gebruiken zonder de case op te laden.

De AirPods van de derde generatie brengen ook MagSafe-oplading met zich mee op de batterijhouder. Dit betekent dat je het Qi-gecertificeerde opladen krijgt dat je normaal gesproken krijgt met latere AirPod-generaties, maar als je nu een MagSafe-oplaadpuck hebt, klikt de hoes meteen vast, net als nieuwere iPhones. Dit alles komt neer op een uitstekend pakket vanuit een batterijperspectief.

Connectiviteit: het vakje afvinken

De AirPods 3 bieden in principe dezelfde invoer-/uitvoeropties als elk ander AirPods-model. Dat wil zeggen dat ze draadloos opladen als je wilt, maar ook een Lightning-poort aan de onderkant hebben (nog geen USB-C). Het Bluetooth-protocol is geüpdatet naar 5.0 om in overeenstemming te zijn met de markt en een naadloze, minder trage ervaring te bieden.

Er zijn hier nog steeds geen codecs van derden zoals Qualcomm aptX, maar bij mijn tests kwam het geluid goed overeen met video's en games en klonk het erg leuk - grotendeels dankzij Apple's op software gebaseerde audioverwerking.

Software en extra's: naadloze integratie van ecosystemen

Veel van de extra functies met betrekking tot AirPods-producten hebben betrekking op hoe goed ze passen in het Apple-ecosysteem. Ik heb de Spatial Audio en Adaptive EQ al besproken, maar er zijn nog enkele andere kleine trucjes in de mouwen van deze oordopjes. Ten eerste is de H1-chip hier volledig van kracht, wat betekent dat je iPhone, iPad of Mac de AirPods 3 onmiddellijk zal herkennen, verbinding zal maken zonder in een Bluetooth-menu te hoeven zoeken en intelligent van apparaat naar apparaat zal worden overgedragen.

Ik wil er wel op wijzen dat, specifiek voor iPhones, je moet updaten naar de nieuwste iOS 15 om alle softwarefuncties te krijgen. Met deze functies kun je een aantal ruimtelijke audioprofielen aanpassen (als je Apple Music gebruikt) en kun je sommige bedieningselementen aanpassen. Er zit zelfs een handige kleine huidsensor aan de binnenkant, die helpt bij het automatisch afspelen/pauzeren en uitschakelen van de batterij om nauwkeuriger te activeren wanneer de oordopjes niet in uw oren zitten.

Voor $ 179 van Apple is de derde generatie niet zo duur als AirPods Pro, om eerlijk te zijn, maar ze zijn nog steeds een stuk duurder dan het oudere model (dat nog steeds beschikbaar is voor $ 129).

Over besturing gesproken, misschien wel mijn favoriete nieuwe functie van de derde generatie AirPods zijn hun nieuwe Force Touch-stelen. In vorige generaties bestuurden luisteraars muziek door in verschillende patronen op de steel van elk oordopje te tikken. Dit was goed genoeg, maar ik merkte dat ik, omdat de pasvorm niet geweldig was in mijn oren, constant de oordopjes verkeerd indrukte bij het afstellen.

Nu moet je je duim en wijsvinger aan weerszijden van een stengel plaatsen en lichtjes knijpen om deze controle te activeren. Het geeft je een bevredigende klik wanneer je ermee communiceert, en ik vond dit bedieningsschema intuïtief en effectief voor het veranderen van nummers, het pauzeren van muziek en het trekken van Siri's aandacht.

Prijs: een verrassend nadeel

Om eerlijk te zijn, bijna geen Apple-producten zijn betaalbaar. Maar ik was verbaasd over waar Apple deze AirPods in zijn assortiment plaatste. Met $ 179 zijn de AirPods van de derde generatie niet zo duur als AirPods Pro, maar ze zijn nog steeds een stuk duurder dan het oudere AirPods-model (dat nog steeds beschikbaar is voor $ 129).

Dit verschil van $ 50 is eigenlijk behoorlijk substantieel, zelfs als je rekening houdt met de extra functies en geluidsverbeteringen. Maar als je de voorkeur geeft aan een open pasvorm en een aantal van de functies op professioneel niveau wilt, dan is het prijskaartje misschien iets voor jou.

Apple AirPods 3 versus Apple AirPods Pro

Ik worstelde met het bepalen van de juiste vergelijking met de AirPods van de derde generatie. Ze hebben zoveel gemeen met zowel AirPods van de tweede generatie als de AirPods Pro. Uiteindelijk is de derde generatie het meest vergelijkbaar met AirPods Pro. Je krijgt nog steeds ruimtelijke audio, adaptieve EQ, een modern ontwerp en officiële waterdichtheid.

Omdat de AirPods Pro echter wat ouder zijn, kun je ze vaak voor een hele goede prijs vinden op Amazon en andere sites van derden. Dus als je van een pasvorm met siliconentip houdt en actieve ruisonderdrukking wilt, en je kunt ze voor een goede deal vinden, is het misschien de moeite waard om de AirPods Pro te kopen.

Een hele leuke update

Het is gemakkelijk om elke functie van de AirPods 3 te nitpicken, maar als je het hele aanbod als geheel neemt, is het moeilijk om ze niet aan te bevelen. Het nu beroemde ontwerp in stuurpenstijl is bijgewerkt en gemoderniseerd, en Apple heeft een verbeterde geluidskwaliteit, betere waterbestendigheid, MagSafe-opladen en een langere levensduur van de batterij toegevoegd. Je beta alt een premie in vergelijking met de oudere generaties, maar je krijgt echt waar je voor beta alt. De AirPods 3 wordt ongetwijfeld een doorslaand succes voor Apple.

Specs

  • Productnaam AirPods (3e generatie)
  • Product Merk Appel
  • MPN MME73AM/A
  • Prijs $179.00
  • Releasedatum oktober 2021
  • Gewicht 0,15 oz.
  • Productafmetingen 1,21 x 0,76 x 0,72 inch.
  • Kleur Wit
  • Waterbestendigheid IPX4
  • Levensduur batterij Tot 6 uur (alleen oordopjes), 30 uur (met batterijhouder)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie 1 jaar, beperkt
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: